Ce inseamna ,,insigna de combinezon” sau “o camasa cu multi de X” in limbajul interlopilor

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00

 Procurorii DIICOT si ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale din Arad au reusit in numai doua luni sa destructureze reteaua specializata in vanzarea pe bucati a unor autoturisme de lux care initial fusesera inchiriate din strainatate.

 Membrii ei, majoritatea romani, aveau prieteni italiani care ii ajutau sa aduca masinile in tara. In timpul investigatiei, anchetatorii i-au urmarit indeaproape si au ajuns sa le inteleaga si limbajul codificat.

“Insigna de combinezon” insemna ca trebuia adus in tara un autoturism Opel Insignia Combi, in timp ce expresia “o camasa cu multi de X” se referea la un BMW seria 6. In limbajul interlopilor, “am pus broasca pe avion” insemna ca prietenul italian a plecat spre Peninsula pentru a aduce o noua masina.

Printre cei sapte suspecti arestati preventiv se numara si un profesor de sport din Arad. Barbatul avea ca hobby activarea sau dezactivarea sistemelor GPS. El “a dat o mana de ajutor” pentru ca sa se piarda in tara urma masinilor inchiriate din strainatate.

Judecatorii au emis sapte mandate de arestare preventiva pe numele barbatilor, pentru constituire de grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Pe numele a sase cetateni italieni vor fi emise mandate europene de arestare.

Perchezitii la hoti de masini de lux. Ce metoda au gasit sa piarda urma autovehiculelor

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!