Ce s-a intamplat de fapt in mall-ul din Focsani. Motivul pentru care tanarul "Glont" a mintit ca a fost victima unei explozii

×
Codul embed a fost copiat

Informatii contradictorii in legatura cu incidentul petrecut in mall-ul Promenada din Focsani. Desi initial barbatul ranit acuza "o explozie", autoritatile nu au gasit urme de explozibili.

Mobilizare uriasa de forte la mall-ul din Focsani. Sute de oameni au fost evacuati, iar in zona au ajuns zeci de echipaje, inclusiv de la SRI. Potrivit primelor informatii centrul comercial ar fi fost zguduit de o explozie.

Intamplarea a dus la o mobilizare uriasa de forte: ambulante, echipaje ale politiei, cei de la SRI, DIICOT si ISU au ajuns de urgenta in zona. In citeva minute, sute de persoane au fost evacuate din mall pentru ca primele informatii anuntau ca un individ a provocat o explozie.

Cel care a pus pe jar autoritatile se numeste Mihai Pelin si este poreclit Glontz. Individul a vrut sa intre in sala de cinema, inchisa la orele pranzului. Initial a fost intors din drum de angajati, care i-au spus ca filmul nu e la 11, ci la 13, insa a profitat de neatentia lor si pana la urma a reusit. A nimerit in spatele ecranului si s-a catarat pe un plafon fals aflat la sapte metri inaltime. Doar ca la un moment dat tavanul a cedat sub greutate lui si s-a prabusit peste scaune.

Paznicii centrului au auzit zgomotele si cand au vazut dezastrul au dat alarma. Initial Mihai Pelin zis Glontz le-ar fi spus ca i-a explodat telefonul mobil. Din acel moment s-a declansat o adevarat isterie. Dupa trei ore de verificari si anchete, autoritatile au anuntat ca nu a fost nicio explozie. Politistii l-au imobilizat si a fost dus la spital cu rani usoare. Pirotehnistii au controlat masina tanarului, ca sa nu existe niciun risc.

Citește și
Neder-Over-Heembeek
Explozie la un institut de criminalistica din Bruxelles. Cinci persoane ar fi incercat sa distruga dosare juridice
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Mihai Pelin are 24 de ani si traieste din banii trimisi de mama sa care lucreaza in Italia. In ultimele zile a avut un comportament straniu.

“Era un baiat linistit, de 3 zile era cam schimbat, zicea ca il urmareste cineva”, spune o vecina. Deocamdata tanarul este acuzat de distrugere.

 

FILMUL EVENIMENTELOR:

UPDATE 15:48 Echipa pirotehnica a SRI a fost chemata la fata locului de ISU. Impreuna cu anchetatorii, pirotehnistii au securizat perimetrul si au verificat daca exista urme de material exploziv. Nu s-au constatat astfel de urme.

UPDATE 15:20 Primele imagini cu sala de cinema devastata astazi la Focsani.

UPDATE 15:00 Tanarul care a provocat tot incidentul se numeste Mihai Pelin are peste 20 de ani si este din localitatea Popesti-Vrancea. Un prieten a povestit pentru Adevarul ca a vorbit cu Mihai de dimineata si a aflat de la el ca urmeaza sa mearga la mall pentru a-si cumpara un telefon.

Directorul Serviciului de Ambulanta Vrancea declara ca barbatul ranit la mall-ul din Focsani nu are arsuri, ceea ce inseamna ca ”nu ar fi fost o explozie” in centrul comercial. ”El a vrut sa intre in cinematograf, nu a fost lasat”, a intrat prin tubulatura si ”s-a rupt plafonul”, a mai declarat reprezentantul Ambulantei, care a precizat ca aceasta este ultima ipoteza inaintata in cazul incidentului, relateaza news.ro.

UPDATE 14:30  Ipoteza "exploziei" in cazul incidentului produs in mall nu a fost confirmata de autoritati. Potrivit Adevarul, barbatul ranit in urma incidentului ar fi intrat intr-o sala goala de cinema si s-ar fi catarat pe plafonul salii, care s-ar fi desprins si s-ar fi prabusi cu el, provocand un sunet asemanator unei explozii.

Deocamdata aceasta varianta nu este confirmata oficial. In prezent, in fata magazinului a fost identificata masina suspectului, iar un angajat SRI urmeaza sa o verifice. Conform primarului Cristi Misaila, victima a incercat sa patrunda cu forta in sala de cinema, iar cei de la paza au incercat sa-l opreasca, relateaza Monitorul de Vrancea.

Tavanul salii de cinema din mall-ul din Focsani a fost afectat pe o suprafata de aproximativ 250 de metri patrati, reprezentantii ISU Vrancea evacuand toate persoanele aflate in centrul commercial, relateaza news.ro.

La fata locului s-au deplasat trei echipaje al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea: o ambulanta SMURD, una de descarcerare, precum si o autospeciala de stins incendii, potrivit purtatorului de cuvant al institusiei, Cristina Duta.

”A fost identificat acolo un barbat care a suferit leziuni la nivelul mebrelor superioare si la nivelul fetei. Acesta a fost preluat de o ambulanta care l-a transportat la spital”, a declarat Cristina Duta.

Tavanul cinematografului a fost afectat pe o suprafata de 200 - 250 de metri patrati, iar intreg centrul comercial a fost evacuat, a precizat purtatorul de cuvant al ISU.

Potrivit directorului Seriviciului de Ambulanta (SAJ) Vrancea, Vitalie Betisor, barbatul ranit a declarat initial ca i-a explodat telefonul. Ulterior, acesta si-a schimbat declaratia.

”A spus initial ca de la un telefon mobil, apoi revine, nu si aduce aminte. S-ar parea ca are probleme psihice. Nu am certitudinea exacta, insa. Nu stim cauze." a declarat directorul SAJ Vrancea, Vitalie Betisor.

Potrivit directorului SAJ, barbatul ranit are 24 de ani si este constient.

UPDATE 13:30 O echipa pirotehnica a Serviciului Roman de Informatii s-a deplasta la locul exploziei produse intr-un centru comercial din Focsani, pentru a investiga cauzele deflagratiei in urma careia un om a fost ranit.

"Referitor la incidentul de la mall- ul din Focsani, a fost anuntata echipa pirotehnica din cadrul SRI, care este in acest moment prezenta la fata locului si investigheaza. Deocamdata nu àvem informatii despre deflagratie", au declarat reprezentantii SRI.

Potrivit reprezentantilor Ambulantei, din primele informatii a explodat un telefon mobil, relateaza news.ro. Explozia s-a produs joi la pranz, in sala de cinema a unui centru comercial din Focsani, potrivit directorului Serviciului de Ambulanta Vrancea, Vitalie Betisor.

Doua ambulante de la Serviciul de Ambulanta s-au deplasat la fata locului, unde au gasit un barbat de aproximativ 30 de ani, cu un traumatism facial in urma unei explozii”, a decalarat Vitalie Betisor.

Potrivit sursei citate, barbatul ranit a povestit ca i-a explodat telefonul in timp ce era la cinema. Directorul Serviciului de Ambulanta a mai declarat ca barbatul este constient, cooperant si a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vrancea. Totodata, sursa citata a mai mentionat ca nu au mai fost ranite alte persoane.

Martorii ai incidentului vorbesc de faptul ca deflagratia s-a declansat la intrarea in cinematograf a unui barbat cu un rucsac in spate, moment in care parte din tavanul cinematografului s-ar fi prabusit. Surse din cadrul anchetatorilor spun ca nu ar fi fost vorba de un dispozitiv exploziv care sa fi fost declansat, relateaza Agerpres.

Complexul a fost evacuat de urgenta, iar traficul a fost complet blocat in zona.

Sursa foto: Adevarul
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Explozie puternica produsa intr-un bloc din Focsani. O femeie de 74 de ani a suferit arsuri grave si a fost dusa la spital
Explozie puternica produsa intr-un bloc din Focsani. O femeie de 74 de ani a suferit arsuri grave si a fost dusa la spital

O explozie puternica a zdruncinat din temelii marti dimineata, un bloc cu patru etaje din Focsani. Deflagratia s-a produs in apartamentul unei femei de 74 de ani, care a suferit arsuri grave.

Explozie la un institut de criminalistica din Bruxelles. Cinci persoane ar fi incercat sa distruga dosare juridice
Explozie la un institut de criminalistica din Bruxelles. Cinci persoane ar fi incercat sa distruga dosare juridice

O explozie de origine criminala a avut loc in noaptea de duminica spre luni la Institutul National de Criminalistica din Bruxelles, fara sa se inregistreze victime, relateaza AFP si Reuters.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.