Filmul atacului in lant din Craiova. Un bolnav psihic a terorizat un cartier intreg, politia l-a oprit cu focuri de arma

×
Codul embed a fost copiat

Tratat intr-un sistem cu multe probleme, un tanar de 30 de ani care sufera de o boala psihica a devenit marti seara un pericol public.

El a fugit de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, a mers acasa, unde si-a batut fratele si tatal, apoi a gonit prin oras, unde a mai atacat trei persoane. Una dintre victime se afla in coma la spital.

Alertati, politistii l-au oprit pe agresor cu focuri de arma. Bolnavul are o tulburare bipolara si nu isi lua tratamentul prescris. Iar scenariul se poate repeta oricand, pentru ca autoritatile nu au o strategie clara pentru a-i supraveghea pe acesti bolnavi.

Filmul groazei a inceput marti seara la ora 22, cand bolnavul a fugit din spital si a ajuns acasa. A devenit agresiv si si-a atacat tatal si fratele. Cei doi au sunat la politie, dar pentru ca atacatorul s-a inarmat cu un cutit, nu l-au putut opri. Tanarul de 30 de ani a mers apoi intr-un bar unde l-a batut crunt pe un prieten, pe care l-a desfigurat.

"A dat cu pumnul in primul baiat, apoi a luat-o la fuga, l-a prins pe baiatul asta aici si l-a taiat. Aici la frunte..., dar a pierdut mult sange si s-ar putea sa nu...", a spus un martor.

Citește și
crima Bacau
Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Victima are fata zdrobita si a pierdut atat de mult sange incat medicii i-au indus coma. Dupa incident, bolnavul s-a dus intr-un parc unde a atacat din nou: de aceasta data o fata si un baiat, pe care nu ii cunostea.

"Venea asa cu cutitul in mana, ditamai omul. Se repezi cu cutiul. A pus-o pe sora'mea jos, a mai sarit un baiat. A sarit pentru ea, la fel! Baiatul a salvat-o...", a mai spus un martor.

In final, alertati de mai multe apeluri venite la 112, politistii l-au inconjurat pe agresor. Bolnavul a incercat sa-i atace cu cutitul, asa ca agentii au tras mai multe focuri de arma in plan vertical, dar si spre el. Sase dintre gloante l-au nimerit in picioare.

"Era cazut aici, unde se vad petele de sange. L-au imobilizat, a venti salvarea si l-a luat", spun localnicii.

Agresorul a fost transportat la spital, unde medicii l-au operat si il tin imobilizat, iar politistii ii pazesc rezerva. Bolnavul sufera de o tulburare psihica bipolara, adica este maniaco-depresiv. A fost diagnosticat la varsta de 17 ani si de atunci urma un tratament. In urma cu o saptamana a mers in vacanta la mare si nu si-a luat medicamentele. De cand s-a intors acasa a avut mai multe episoade violente - povesteste speriat tatal lui: "Noaptea la trei zbiera in fata blocului, a venit politia si l-a luat si l-a internat luni, a fugit si a venit acasa. Seara a plecat la tara, cred ca s-a batut cu cineva. Mi-e frica, ne omoara si pe mine si pe frate-su, ne e frica".

"Pacientul era agresiv si violent. A fost adus de Politie de la Sadova dupa ce fusese alaltaieri internat la Clinica 2 si a fugit de acolo. Aseara inainte de ora 22 a fugit si de la noi, dupa ce i se administrase si tratament si a fost tinut o ora la izolare. A parut ca este in regula sa stea pe afara, dupa care a sarit gardul si a fugit. / Rep: Si nu pot fi evitate astfel de evenimente? Medic: Dupa parerea mea, nu, pentru ca Spitalul de Psihiatrie nu este puscarie. Pacientul daca e rezolvat chirurgical o sa vina probabil din nou la noi. Rep:Si poate fugi din nou? / Rep: Da", a spus dr. Tudor Udristoiu, managerul spitalului de psihiatrie.

Bolnavul a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova si a fost o vreme arbitru in liga a doua de fotbal.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Femeia care si-a mutilat soacra la Arad,
Femeia care si-a mutilat soacra la Arad, "anihilator de familie". Anchetatorii spun ca putea sa omoare pe oricine

"Anihilatorul de familie", asa este profilul conturat de procurori femeii din Arad care si-a ucis fosta soacra si doua animale din curte: un miel si un caine.

Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia
Un barbat bolnav psihic si-a ucis fratele. Cum ar fi putut fi evitata tragedia

O crima ingrozitoare a socat comunitatea intr-o localitate din Bacau. Un barbat de 37 de ani si-a ucis miercuri noapte fratele, cu trei ani mai mare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.