Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Romanii care si-au cumparat tigari la jumatate de pret fumau tutun din groapa de gunoi. Riscurile la care au fost expusi

Embed:

Manati de dorinta de a face bani cu orice pret, contrabandistii de tigari au ajuns sa le vanda oamenilor tutun luat direct din groapa de gunoi.

Fara a tine cont ca isi pun clientii in pericol, prelucrau ilegal tigaretele si le vindeau la jumatate de pret. Zeci de persoane, despre care politistii spun ca lucrau fara forme legale pentru o companie din Calarasi, sunt implicate in acest caz de evaziune fiscala. Anchetatorii au confiscat aproape 6 tone de tutun murdar.

Groapa de gunoi Chiajna, in care marii producatori de tigarete isi arunca tutunul de proasta calitate sau rebuturile devenise loc de aprovizionare. Se lucra organizat, spun politistii din Calarasi. Cele aproape 100 de persoane implicate locuiau in niste baraci din apropiere. Sacii cu tutun incarcati aici erau transportati in trei comune din judetele Calarasi, Prahova si Girugiu. Apoi, sustin politistii, marfa era vanduta vrac sau transformata in tigari.

Oamenii plateau 5-6 lei pe 20 de tigarete, adica jumatate din pretul pietei. Le fumau fara sa stie la ce pericol se expun, caci in plamanii lor ajungea tutun luat direct din gunoi. Si, mai ales, netratat.

Politistii din Calarasi, impreuna cu reprezentanti Garzii de Mediu si cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca au facut perchezitii la groapa de gunoi, dar si in localitatile in care se prelucrau resturile. In total au confiscat aproape trei tone de tutun, in valoare de 1,2 milioane de lei, dar si numeroase dispozitive. Reprezentantii firmei si muncitorii au fost dusi la audieri.

Deocamdata, patronul firmei din Calarasi implicata in acest caz nu a vrut ca spuna nici daca stia de comertul cu tutunul de la groapa de gunoi, nici daca platea muncitori la negru. El va da insa explicatii in fata politistilor'.

Tot din aceasta groapa de gunoi erau luate si conserve de legume expirate, care cel mai probabil s-au intors la vanzare.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 6 Noiembrie 2014
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed