Romanii care si-au cumparat tigari la jumatate de pret fumau tutun din groapa de gunoi. Riscurile la care au fost expusi

Ultimul update: Duminica 09 Noiembrie 2014 00:14
Data publicarii: Joi 06 Noiembrie 2014 18:02
Categorie: Actualitate

Manati de dorinta de a face bani cu orice pret, contrabandistii de tigari au ajuns sa le vanda oamenilor tutun luat direct din groapa de gunoi.

Fara a tine cont ca isi pun clientii in pericol, prelucrau ilegal tigaretele si le vindeau la jumatate de pret. Zeci de persoane, despre care politistii spun ca lucrau fara forme legale pentru o companie din Calarasi, sunt implicate in acest caz de evaziune fiscala. Anchetatorii au confiscat aproape 6 tone de tutun murdar.

Groapa de gunoi Chiajna, in care marii producatori de tigarete isi arunca tutunul de proasta calitate sau rebuturile devenise loc de aprovizionare. Se lucra organizat, spun politistii din Calarasi. Cele aproape 100 de persoane implicate locuiau in niste baraci din apropiere. Sacii cu tutun incarcati aici erau transportati in trei comune din judetele Calarasi, Prahova si Girugiu. Apoi, sustin politistii, marfa era vanduta vrac sau transformata in tigari.

Oamenii plateau 5-6 lei pe 20 de tigarete, adica jumatate din pretul pietei. Le fumau fara sa stie la ce pericol se expun, caci in plamanii lor ajungea tutun luat direct din gunoi. Si, mai ales, netratat.

Politistii din Calarasi, impreuna cu reprezentanti Garzii de Mediu si cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca au facut perchezitii la groapa de gunoi, dar si in localitatile in care se prelucrau resturile. In total au confiscat aproape trei tone de tutun, in valoare de 1,2 milioane de lei, dar si numeroase dispozitive. Reprezentantii firmei si muncitorii au fost dusi la audieri.

Deocamdata, patronul firmei din Calarasi implicata in acest caz nu a vrut ca spuna nici daca stia de comertul cu tutunul de la groapa de gunoi, nici daca platea muncitori la negru. El va da insa explicatii in fata politistilor'.

Tot din aceasta groapa de gunoi erau luate si conserve de legume expirate, care cel mai probabil s-au intors la vanzare.

Scene ca in filmele de actiune la granita cu Ucraina din Suceava. Un presupus contrabandist a fost impuscat de politisti

Scene ca in filmele de actiune la granita cu Ucraina din Suceava. Un presupus contrabandist a fost impuscat de politisti

soferiță A1

A pretins că se simte rău, pe A1. Ce a făcut femeia când un șofer a oprit să o ajute

Şeful Tarom: ”Nu voi demisiona, pentru că nu am de ce”

15 refugiați din Irak şi Afganistan prinşi în Arad. Cum încercau să treacă frontiera

crima

Inginer din Galaţi, reţinut după ce şi-a ucis partenera cu 14 ani mai tânăra

Anchetă în cazul avionului prăbuşit în judeţul Iaşi, la un show aviatic. Principala ipoteză

Operațiune de salvare la cota 2.300, în Făgăraș. Ce a pățit o turistă