Tinerele din reteaua de prostitutie de lux erau sfatuite sa nu le dea clientilor numerele de telefon

prostitutie

Tinerele din reteaua de prostitutie de lux erau sfatuite sa nu le dea clientilor numerele de telefon sau detalii despre ele si sa nu vorbeasca despre sumele de bani pe care urmau sa le primeasca.

Cand participau la petreceri private trebuiau sa se imbrace si sa se macheze asa cum cereau clientii.

In 19 iulie, Andreea Elena Marta, sotia lui Codrut Marta, fostul sef de cabinet al fostului presedinte ANAF Sorin Blejnar, sora ei, Maria Magdalena Lungu si Valentin Panait, taximetrist care ar fi facut anumite servicii grupului in schimbul unor sume, au fost arestati preventiv de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Instanta Tribunalului Bucuresti arata, in motivarea deciziei de arestare preventiva obtinuta de MEDIAFAX, ca in 8 septembrie 2010, organele de urmarire penala s-au sesizat din oficiu cu privire la existenta unui grup infractional organizat cu preocupari pe linia prostitutiei si a proxenetismului.

Astfel, incepand din 2010, Andreea Marta, Maria Magdalena Lungu, Victoria S. si Valentin Panait ar fi constituit un grup infractional organizat, coordonand o retea de prostituate de lux.

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

Activitatile de prostitutie si proxenetism aveau loc de cele mai multe ori in hoteluri de lux din Bucuresti sau in alte locuri alese de clienti, precum si in judetele Tulcea, Brasov si Calarasi.

Unele dintre fete au practicat prostitutia cu clienti straini veniti in Romania pentru a participa la partide de vanatoare in judetul Calarasi. Fetele erau anuntate de coordonatoarele gruparii unde trebuuie sa mearga, ce bani primesc si numarul zilelor pentru care sunt solicitate.

"Totodata, s-a constatat ca numita ..., in acelasi timp a desfasurat activitati de proxenetism impreuna cu numitul P.V., cei doi racoland tinere in vederea practicarii prostitutiei cu clienti ce aveau o situatie materiala foarte buna, o parte din aceste tinere fiind aceleasi din gruparea coordonata de M.A.E. si L.M.M. (Andreea Marta si Maria Magdalena Lungu, n.r.), ca inculpatul P.V. a solicitat de mai multe ori tinere pentru practicarea prostitutiei cu clienti …, indeosebi persoane ce veneau in R. in calitate de ….si pentru a participa la partide de vanatoare in jud. C. (Calarasi, n.r.) luand legatura cu numita ..., careia ii comunica numarul de tinere de care avea nevoie, in functie de numarul clientilor doritori sa intretina raporturi sexuale, iar .., la randul sau, contacta tinerele din reteau infractionala carora le comunica locatia, sumele de bani ce urmeaza a fi castigate si numarul zilelor pentru care sunt solicitate",
noteaza judecatorul in documentul citat.

Coordonatorii gruparii stabileau cu clientii sumele de bani ce trebuiau achitate, in functie de aspectul fizic al tinerelor, locatia unde trebuiau sa se intalneasca si perioada de timp pentru care erau solicitate.

Totodata, anchetatorii au aratat ca Andreea Marta si sora ei tineau permanent legatura pentru a-si comunica clientii ce le contactau si acestea stabileau de comun acord ce fete trebuiau trimise, precum si ce sume de bani sa le plateasca, "intotdeauna stabilind insa sume de bani mai mici decat sumele de bani ce primeau de la clientii care le contactasera pentru intermedierea acestor intalniri".

Tinerele care participau la petreceri private si apoi aveau relatii sexuale cu clientii erau sfatuite cum sa se imbrace si sa se macheze.

De asemenea, acestea erau instruite sa nu comunice clienttilor prea multe detalii despre ele si sa nu faca schimb de numere de telefon cu acestia.

"Tinerele care sunt indrumate catre client pentru a participa la petreceri private si apoi pentru a presta servicii sexuale erau instruite cu privire la ce suma trebuie sa incaseze, in cazul in care clientul ii platea direct fetei banii pentru raportul sexual ce se consuma, de calitatea clientului sau alte detalii ce tin de persoana acestuia, erau sfatuite cum trebuie sa se imbrace, sa se macheze, precum si faptul ca nu trebuie sa-i comunice clientului prea multe detalii despre ele, sa nu faca schimb de numere de telefon cu clientii. In cazul in care M.A.E.(fosta L.) stabilea cu clientul ca banii sa-i fie platiti de catre clienti ei, aceasta le comunica tinerelor pe care le insotea sau le trimitea clientilor sa nu discute nimic cu acestia despre suma de bani pe care trebuie sa o primeasca, tinerele fiind platite ulterior de catre L.A.E. cu o suma modica", se mai arata in motivarea deciziei de arestare.

Andreea Marta si Maria Magdalena Lungu cereau minim 1.000 de euro cand clientii solicitau pentru practicarea prostitutiei o tanara "premianta" sau "de nota 10", tariful minim perceput fiind 250-300 euro pentru fiecare tanara, acestea din urma primind sume mult mai mici fata de cele date de clienti.

Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune barbati bogati.

Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat aceasta grupare, procedand la racolarea persoanelor cu o situatie materiala foarte buna, carora le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste", a precizat Politia Romana.

Potrivit Politiei Romane, activitatea retelei se manifesta atat pe plan intern (cu precadere in municipiul Bucuresti) si imprejurimi, cat si in plan extern, la destinatii precum Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate, o parte dintre acestea fiind deja audiate.

Codrut Alexandru Marta a fost dat in urmarire nationala dupa ce disparitia a fost semnalata la Politie, in 25 mai, de Andreea Marta, care preciza ca ultima data acesta a fost vazut in 21 mai 2012.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, reţinut pentru luare de mită
Inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, reţinut pentru luare de mită

Un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău a fost reţinut pentru 24 de ore, iar procurorii cer arestarea lui preventivă pentru luare de mită.

 

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

Statele NATO pot trimite trupe în Ucraina. „Dacă acționează unilateral, Alianța nu devine parte a conflictului”
Statele NATO pot trimite trupe în Ucraina. „Dacă acționează unilateral, Alianța nu devine parte a conflictului”

Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări din Alianţa Nord-Atlantică devin părţi la conflict.  

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO
Ce a găsit armata în locul în care a căzut drona militară, în Brăila. Reacția MApN | VIDEO

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunţă vineri că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.