Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru santaj

×
Codul embed a fost copiat

Sorin Ovidiu Vintu a ajuns din nou sa doarma in arest. Omul de afaceri a fost retinut aseara, dupa cateva ore de audieri, iar astazi va fi prezentat judecatorilor, cu propunere de arestare preventiva - pentru amenintari si santaj.

Ghita, amenintat de Vintu. "Am vrut sa iti aplic lectia maxima"

Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi cerut 150.000 de euro unui partener de afaceri.

"Ti-au suierat gloantele pe la ureche" si "pe unii ca tine i-am ingropat prin Moldova" - au fost cateva dintre "argumentele" surprinse intr-o discutie inregistrata, si atasata la dosar.

Au inceput aceasta noua ancheta, dupa ce Vintu a fost reclamat pentru amenintari si santaj de un partener de afaceri.

Citește și
Nicolae Popa
Cazul Vintu: Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinta
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Miercuri seara, dupa ce s-au incheiat audierile, Sorin Ovidiu Vintu a fost purtat pe sus de bodyguarzi si dus in arestul Politiei Capitalei.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au dispus la data de 19 aprilie 2011 inceperea urmariri penale, iar, miercuri, retinerea inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Cezar Ion Ilie, pentru santaj, informeaza Ministerul Public.

Din probele administrate pana la acest moment procesual a rezultat ca, in perioada martie - aprilie 2011, sub amenintarea denuntarii unilaterale a unui contract de consultanta si management, Vintu a pretins partii vatamate Sebastian Ghita suma de 150.000 euro.

In situatia neconformarii acestei cerinte, partea vatamata ar fi pierdut sume importante de bani.

"Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Vintu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vintu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie", arata sursa citata.

Omul de afaceri Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media si cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a inaintat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o plangere in care il acuza pe Sorin Ovidiu Vintu, patronul Realitatea Media, de amenintare si santaj.

Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft se simteau "amenintati"

Duminica, membrii Consiliului de Administratie al Asesoft sustineau ca, in urma "amenintarilor" care le-au fost adresate, vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai, cerandu-i totodata omului de afaceri sa inceteze presiunile.

"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala. A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum: santajul si amenintarea", se arata in comunicatul Asesoft International SA, remis duminica Mediafax.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au inteles ca au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vintu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.)".

CA al Asesoft a anuntat ca va apela "la toate mijloacele legale necesare" pentru a conserva investitia realizata la grupul de presa - in valoare de peste 10 milioane euro - si va solicita institutiilor statului "protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora".

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Ghita, amenintat de Vintu.
Ghita, amenintat de Vintu. "Ca tine am ingropat prin dealurile din Moldova"

Sebastian Ghita a facut publica inregistrarea unei discutii din 2 aprilie avuta cu Sorin Ovidiu Vantu, in masina acestuia si in care acesta il ameninta si declara ca a facut "eforturi disperate sa nu se dea in fapt de unde vine si cine e".

Cazul Vintu: Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinta
Cazul Vintu: Nicolae Popa ar putea fi audiat prin videoconferinta

Nicolae Popa, omul care este considerat "personaj-cheie" in dosarul in care este cercetat Sorin Ovidiu Vintu, nu a fost uitat de autoritatile romane. Desi este inchis in Indonezia, el ar putea fi audiat de Tribunalul Bucuresti prin videoconferinta.

SOV a depus la tribunal o scutire de la ginecolog, desi sufera cu inima
SOV a depus la tribunal o scutire de la ginecolog, desi sufera cu inima

Probleme mai putin obisnuite in dosarul Vintu. Acesta este acuzat de favorizarea infractorului, dar mai nou i se cer si lamuriri de catre judecator in legatura cu un act medical depus la dosar.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.