Primarul sectorului 4 numeste "o bijuterie" construirea unei parcari in parc. Activistii si opozitia sustin ca este ilegala

Ultimul update: Duminica 21 Mai 2017 07:09
Data publicarii: Joi 18 Mai 2017 18:38
Categorie: Actualitate

Cu ochelari de soare si la adapostul umbrelutelor, consilierii din sectorul 4 al Capitalei au votat joi amenajarea unei parcari in parcul ''Lumea Copiilor''.

 

Sedinta a fost facuta in premiera in aer liber, chiar in zona cu pricina, pentru ca cei din primarie au vrut sa prezinte avantajele proiectului. Prilej numai bun pentru cetatenii pro si contra parcarii sa aplaude sau sa protesteze galagios.

Unii vor spatiu verde, altii, parcare. Lupta se da pe o portiune din Parcul Lumea Copiilor, care a fost de-a lungul timpului groapa de gunoi si poligon auto. Acum, e o zona uitata de autoritati, plina de buruieni. Mai nou insa, primaria vrea sa dea aproximativ 14 milioane de lei ca sa schimbe lucrurile.

23.000 de metri patrati de spatiu verde se transforma din parc... in parcare, conform votului dat joi de consilierii locali. Aici ar urma sa fie amenajate 755 de locuri de parcare noi. Si ca sa compenseze, primaria promite sa planteze si 250 de arbori.

Proiectul a fost votat chiar acolo de consilierii locali. Sub soare, alaturi de cetatenii din sector. Oamenii au venit cu umbrele si ochelari fumurii ca sa sustina sau sa critice un proiect pe care primarul il numeste o bijuterie.

Daniel Baluta, primarul sectorului 4: "O bijuterie arhitecturala. Prin caracterul eco-friendly pe care o are aceasta parcare, posibilitatea oricarui cetatean de a-si rezertva un loc in aceasta parcare."

Primarul spune ca e nevoie de o parcare pentru ca in acest moment numarul locurilor amenajate este de trei ori mai mic decat al masinilor. Activistii de mediu si opozitia spun ca e ilegal.

Dan Trifu, presedintele asociatiei Ecocivica: "Legea Mediului, la articolul 71: schimbare destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi este interzisa."

Nicusor Dan: "Consiliul general al Municipiului Bucuresti, cand v-a dat dreptul de administrare, v-a pus o conditie: sa pastrazi functiunea de spatiu verde si a spus: schimbarea destinatiei atrage dupa sine pierderea spatiului de administrare, da? "

Daniel Baluta: "Va asigur ca din punctul de vedere al legalitatii, toate conditiile sunt indeplinite."

Consilierii din opozitie spun ca vor da in judecata primaria in cazul in care va fi eliberata autorizatia de construire pentru parcare.

O femeie misterioasa a castigat un teren urias de la Primaria Capitalei. Cuprinde un parc, o universitate si o baza sportiva

O femeie misterioasa a castigat un teren urias de la Primaria Capitalei. Cuprinde un parc, o universitate si o baza sportiva

gabriela firea

Firea: Dacă mureau oameni pentru că nu am informat care sunt condiţiile meteo, cine răspundea?

Cum a fost filmat acest bărbat în Târgoviște. Polițiștii îl caută

Un TIR încărcat a luat foc în timpul mersului, pe autostradă, lângă Capitală

Tractor, izbit în plin de un tren cu elevi navetişti. Șoferul a murit

Clipe de groază într-un avion Wizz Air. Pasageri întinși pe jos, cu asistență medicală. VIDEO

Medicul Benedek Imre a fost încătuşat pe stradă, după ce ar fi împins un polițist. VIDEO

Sorin Cepoi

Poliţist lovit cu capul în faţă de un şofer băut, după o tâlhărie și un accident

Ploile violente și grindina au provocat pagube în mai multe județe. Zeci de localități rămase fără curent

Mandat de arestare internațional pe numele lui Gregorian Bivolaru

50 de irakieni, cazați la Mamaia. De ce vor să plece în Marea Britanie sau Germania

Mama vicepremierului Sevil Shhaideh a suferit un accident de muncă

Primele victime ale vijeliei de astăzi: doi bărbați din Vaslui au murit loviți de fulger