Premiile Oscar 2019. Au fost anunțate nominalizările pentru cele mai bune filme

×
Codul embed a fost copiat

Lungmetrajul "Roma", regizat de Alfonso Cuaron, se numără printre peliculele care au fost nominalizate marţi la premiul Oscar la categoria cel mai bun film străin.

Cel mai bun film

Lungmetrajul "Green Book", regizat de Peter Farrelly, se regăseşte pe lista peliculelor care au fost nominalizate la premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film.

Citește și
christian bale
Christian Bale renunţă la modificările corporale severe: "Moartea m-a privit în faţă"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La categoria cel mai bun film vor concura în acest an următoarele opt producţii cinematografice: "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody", "The Favourite", "Green Book", "Roma", "A Star Is Born", "Vice".

În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "The Shape of Water", regizat de Guillermo del Toro.

Cel mai bun film străin

La categoria cel mai bun film străin au fost nominalizate următoarele producţii cinematografice: "Capernaum" (Liban), "Cold War" (Polonia), "Roma" (Mexic), "Never Look Away" (Germania), "Shoplifter" (Japonia).

În 2018, premiul Oscar aferent acestei categorii a fost atribuit filmului "Una Mujer Fantastica" (Chile). 

Cea mai bună actriță în rol principal

Lady Gaga, protagonista filmului "A Star Is Born", se numără printre artistele care au fost nominalizate marţi la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, potrivit platformelor online ale Academiei de film americane, instituţia care decernează aceste trofee.

La categoria cea mai bună actriţă în rol principal au fost nominalizate Yalitza Aparicio ("Roma"), Glenn Close ("The Wife"), Olivia Colman ("The Favourite"), Lady Gaga ("A Star Is Born"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?").

În 2018, premiul Oscar atribuit în cadrul acestei categorii a revenit actriţei Frances McDormand pentru rolul interpretat în filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".

Cel mai bun actor în rol principal

Christian Bale, protagonistul filmului "Vice", a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, potrivit platformelor online ale Academiei de film americane, instituţia care decernează aceste trofee.

La categoria cel mai bun actor în rol principal vor concura în acest an Christian Bale ("Vice), Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate"), Rami Malek ("Bohemian Rhapsody"), Viggo Mortensen ("Green Book").

În 2018, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal a fost câştigat de Gary Oldman, interpretul fostului prim-ministru britanic Winston Churchill în lungmetrajul "The Darkest Hour".

Cel mai  bun regizor

Alfonso Cuaron, regizorul filmului "Roma", se numără printre cineaştii care au fost nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

La categoria cel mai bun regizor vor concura în acest an cineaştii Spike Lee ("BlacKkKlansman"), Pawel Pawlikowski ("Cold War"), Yorgos Lanthimos ("The Favourite"), Alfonso Cuaron ("Roma"), Adam McKay ("Vice").

În 2018, premiul Oscar aferent acestei categorii a fost câştigat de Guillermo del Toro, regizorul filmului "The Shape of Water".

Actor în rol secundar

Mahershala Ali (Green Book)

Adam Driver (BlacKkKlansman)

Sam Elliott (A Star Is Born)

Richard E. Grant (Can You Ever Forgive Me?)

Sam Rockwell (Vice)

Actriță în rol secundar

Amy Adams (Vice)

Marina de Tavira (Roma)

Regina King (If Beale Street Could Talk)

Emma Stone (The Favourite

Rachel Weisz, The Favourite

Cel mai bun scenadiu adaptat

The Ballad of Buster Scruggs (Joel Coen & Ethan Coen)

BlacKkKlansman (Charlie Wachtel & David Rabinowitz și Kevin Willmott & Spike Lee)

Can You Ever Forgive Me? (Nicole Holofcener și Jeff Whitty)

If Beale Street Could Talk (Barry Jenkins)

A Star Is Born (Eric Roth și Bradley Cooper & Will Fetters)

Cel mai bun scenariu original

The Favourite (Deborah Davis și Tony McNamara)

First Reformed (Paul Schrader)

Green Book (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly)

Roma (Alfonso Cuarón)

Vice (Adam McKay)

Cinematografie

Cold War (Łukasz Żal)

The Favourite (Robbie Ryan)

Never Look Away (Caleb Deschanel)

Roma (Alfonso Cuarón)

A Star Is Born (Matthew Libatique)

Decoruri

Black Panther

The Favourite

First Man

Mary Poppins Returns

Roma

Costume

The Ballad of Buster Scruggs

Black Panther

The Favourite

Mary Poppins Returns

Mary Queen of Scots

Producție

BlacKkKlansman

Bohemian Rhapsody

The Favourite

Green Book

Vice

Film de animație

Incredibles 2

Isle of Dogs

Mirai

Ralph Breaks the Internet

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Cea mai bună coloană sonoră

Black Panther

BlacKkKlansman

If Beale Street Could Talk

Isle of Dogs

Mary Poppins Returns

Cel mai bun cântec

“All The Stars” - Black Panther (Kendrick Lamar Duckworth, Anthony Tiffith și Solana Rowe)

“I’ll Fight” - RBG (Diane Warren)

“The Place Where Lost Things Go” - Mary Poppins Returns (Marc Shaiman)

“Shallow” - A Star Is Born (Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando și Andrew Wyatt)

“When A Cowboy Trades His Spurs For Wings” - The Ballad of Buster Scruggs
(David Rawlings și Gillian Welch)

Efecte vizuale

Avengers: Infinity War

Christopher Robin

First Man

Ready Player One

Solo: A Star Wars Story

Machiaje

Border

Mary Queen of Scots

Vice

Sunet

Black Panther

Bohemian Rhapsody

First Man

A Quiet Place

Roma

Mixaj sunet

Black Panther

Bohemian Rhapsody

First Man

Roma

A Star Is Born

Cine sunt favoriții

Filmele Green Book, de Peter Farrelly şi A Star is Born, de Bradley Cooper se numără între principalele favorite la premiile Oscar 2019, potrivit unor predicții realizate de Scott Feinberg de la Hollywood Reporter.

Green Book, un film despre relaţia dintre un pianist de culoare, jucat de Mahershala Ali, şi şoferul său alb, interpretat de Viggo Mortensen, are, statistic vorbind, prima şansă la premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului.

Din 1990 şi până acum, 21 dintre filmele care au câştigat premiul sindicatului producătorilor, au luat şi Oscarul pentru filmul anului. Iar Mahershala Ali, laureat cu un Oscar pentru rol secundar în 2016, are aproape asigurată o nominalizare la aceeaşi categorie.

Christian Bale are şi el şanse considerabile chiar la statueta pentru cel mai bun actor. Rolul din filmul Vice, unde îl interpretează pe fostul vicepreşedinte american Dick Cheney, i-a prilejuit încă o transformare fizică uluitoare, "ajutată" de şedinţele de machiaj, care durau cam 4 ore în fiecare zi şi multe kilograme în plus.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Zmeura de Aur 2019. Johnny Depp și John Travolta, la categoria ”cel mai prost actor”
Zmeura de Aur 2019. Johnny Depp și John Travolta, la categoria ”cel mai prost actor”

Filmul "Gotti", un răsunător eşec de casă, cu John Travolta în rolul principal, şi preşedintele american Donald Trump au fost nominalizaţi la premiile Zmeura de Aur.

Christian Bale renunţă la modificările corporale severe:
Christian Bale renunţă la modificările corporale severe: "Moartea m-a privit în faţă"

Actorul galez Christian Bale, renumit pentru transformările sale fizice uluitoare în anumite roluri, a spus că va renunţa la aceste modificări corporale severe, deoarece "moartea l-a privit în faţă", a relatat duminică Press Association.

Filmul ”Green Book
Filmul ”Green Book", favorit la Oscaruri, și-a mai adjudecat un premiu important

Filmul „Green Book", despre relația dintre un pianist de culoare și șoferul lui alb, în contextul conflictelor rasiale din America anilor '60, a câștigat încă un premiul important în cursa către „Oscaruri".

Lista premiilor Criticilor Americani de Film. Trofeul ”Cea mai bună actriță”, împărțit în două
Lista premiilor Criticilor Americani de Film. Trofeul ”Cea mai bună actriță”, împărțit în două

Filmul Roma, regizat de Alfonso Cuaron, este marele câștigător la premiile oferite de Asociația Criticilor Americani de Film. Trofee Critics Choice și-au adjudecat și Christian Bale și distribuția filmlui The Favourite.

Bruce Willis și Samuel L. Jackson, din nou împreună pe marile ecrane. VIDEO
Bruce Willis și Samuel L. Jackson, din nou împreună pe marile ecrane. VIDEO

Dacă vă era dor de Bruce Willis, aflaţi că revine pe marile ecrane vineri, dar nu într-un film de acţiune cum ne-am obişnuit să-l vedem.

Recomandări
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin
Rusia a început operațiunea de a „paraliza” livrările militare din Occident către Ucraina. Prima țință distrusă de Putin

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a ”paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident - în vederea unei noi ofensive -, declară vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii AFP.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.