"Regele romilor", reținut pentru evaziune și spălare de bani

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 13 Septembrie 2017 08:34
Categorie: Actualitate

Dorin Cioabă a fost reţinut miercuri seară într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de cinci milioane de euro. Procurorii au dus-o la audieri şi pe Sighişoara, soţia lui.

Percheziţii au avut loc şi la Strehaia, unde familia Cioabă ar fi făcut afaceri.

Procurorii instrumentează un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de 5 milioane de euro. 

Miercuri dimineață, la palatul familiei Ciobă au apărut poliţişti şi mascaţi. Autointuitulatul rege internaţional al romilor
le-a deschis anchetatorilor, care au început imediat percheziţiile într-un dosar în care soţia sa, Sighişoara, este cercetatata pentru evaziune fiscală.

"Soţia a fost citată în data de 8, dar nu a putut să fie, că am avut serbare, nu a putut să meargă şi acum au venit cu mascaţii. E tipic poliţiei... Organele de cercetare înţeleg să facă circ. Ca să vă daţi seama, suntem o familie de infractori, de... Erau şi copii în casă, normal. Prin surprindere, mi-au bătut la uşa... Am şi diabet, m-am speriat când am văzut maimuţele astea acolo”, a spus Dorin Cioabă.

Peste 400 de oameni sunt asteptati la palatul regelui romilor, Dorin Cioaba, pentru a sarbatori Craciunul. "Avem jamboane"

Sighişoara administrează două firme care colectează şi vând fier vechi şi metale neferoase. În fapt, spun anchetatorii, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale, pentru operaţiuni comerciale fictive. În acest fel ar fi dedus ilegal TVA şi şi-ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Narcisa Rotaru, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi: ”Ar fi creat un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale, cauzând un prejudiciu de 5 milioane de euro.”

Dorin Cioabă spune că firmele administrate de soţia sa sunt în procedura de faliment şi au o cifra de afaceri modestă. În plus, achiziţiile au fost înregistrate de camerele de supraveghere, susţine el.

”Am cumpărat deşeuri de plumb şi lingouri de plumb de la nişte firme din Strehaia cu care colaborăm. Nu este implicată cu nimic, a avut o relaţie comercială în 2009 cu anumite persoane de aici. Facturi false, astea sunt nişte aberaţii, firma soţiei nu a ajuns la 100.000 de euro pe an, vorbim de 5 milioane”, a spus Dorin Cioabă.

În anchetă sunt implicate peste 90 de firme şi aproape 100 de persoane au calitatea de suspect. În urmă descinderilor, anchetatorii au ridicat peste 250.000 de euro şi două maşini.

Cioaba i-a scris lui Trump. I-a propus ca romii sa participe la ridicarea zidului intre Mexic si SUA:

Cioaba i-a scris lui Trump. I-a propus ca romii sa participe la ridicarea zidului intre Mexic si SUA: "Oferta la pret scazut"

Protest Piata Victoriei

Zeci de ONG-uri și sindicate, chemare la proteste de stradă. ”România este călcată în picioare”

Primele bunuri ale lui Dragnea puse sub sechestru: apartamente, terenuri, conturi și un BMW X5

Tinerii șomeri încep să renunțe la pretenții

Un bărbat a murit strivit de un microbuz în timp ce demonta o componentă din caroserie. FOTO

Peste 200 de angajaţi ai Agenţiei pentru Plăti şi Intervenţii în agricultură protestează în Capitala

Femeie fugărită de un urs, prin centrul stațiunii Sovata

antigel vin

O femeie are nevoie de dializă, după ce a băut antigel

Parada de 1 Decembrie, primele repetiții. 3.500 de militari participă la eveniment

Accident pe DN 7 între un autocar, un autoturism și un trailer: 2 răniți

Un drum de 2,3 milioane de lei, care duce spre casa unui șef de Consiliu Județean, s-a surpat

Incendiu puternic la o pensiune din Timiș. Șapte persoane, evacuate

Bărbat fără permis, urmărit cu focuri de armă în Târgu Neamț