Verdict final in cazul mortii lui Dan Condrea: patronul Hexi Pharma s-a sinucis. Anchetatorii nu au stabilit insa si de ce

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii Parchetului General au stabilit ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a sinucis si au dispus clasarea dosarului privind decesul acestuia.

Anuntul a fost facut miercuri de Cornelia Adriana Sandru, consilier personal al procurorului general al Romaniei.

Anchetatorii nu au stabilit de ce si-a luat viata, cu o zi inainte sa fie audiat in scandalul dezinfectantilor diluati de mii de ori si vanduti in spitale.

"Date fiind concluziile raportului de expertiza tehnica, coroborate cu celelalte probe administrate in cauza, rezulta ca autoturismul, fara a avea defectiuni la sistemul de franare ori directie, avand o viteza de peste 100 km/h si fara a i se actiona sistemul de franare, a intrat in coliziune cu obstacolul ca urmare a actiunii conducatorului auto, care a schimbat directia de deplasare rectilinie inspre marginea carosabilului, desi o atare manevra era evidenta ca determina o stare de pericol grav si iminent, decesul reprezentand consecinta unui act suicidal", a declarat Cornelia Adriana Sandru.

Procurorii au stabilit ca, din probele administrate in cursul urmaririi penale, a rezultat ca, la data de 22 mai, ora 18,47, urmare a apelului telefonic primit la Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, organele de politie, ambulanta si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au fost sesizate cu privire la faptul ca pe drumul ce leaga localitatile Buftea si Tamasi din judetul Ilfov a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Citește și
Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma
Inregistrarea primului apel la 112 privind moartea lui Dan Condrea. "Este intors cu spatele. Nu mai e nimic din masina asta"
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Cu prilejul efectuarii cercetarii la fata locului, s-a constatat ca accidentul rutier a avut loc pe DJ 101, la Km 2+500, pe drum in aliniament.

Autoturismul marca Opel Astra a fost gasit rasturnat pe partea dreapta, in afara partii carosabile, pe sensul de mers dinspre satul Tamasi catre orasul Buftea, la o distanta de circa 7 metri de partea carosabila.

"La fata locului s-a constatat prezenta urmelor de rulare, cu o traiectorie oblica spre dreapta, in lungime de 53,2 m, pozitionate pe acostament si spatiul verde, pe sensul de mers Tamasi - Buftea. Totodata, s-a constatat lipsa urmelor de franare ori de evitare a obstacolului (copac). Langa autoturism a fost gasita decedata o persoana de sex masculin. Personalul medical sosit cu doua ambulante la fata locului a constatat decesul victimei accidentului rutier, a carui identitate a fost stabilita ulterior ca fiind Condrea Dan-Alexandru, inclusiv prin raportul de expertiza intocmit de Institutul National de Criminalistica", a mai spus Cornelia Adriana Sandru.

Raportul de autopsie medico-legala intocmit in cauza de Serviciul de Medicina Legala Ilfov a concluzionat ca moartea lui Dan Condrea "a fost violenta, fiind cauzata de leziuni traumatice care s-au putut produce prin loviri de corpuri si planuri dure, cat si prin strivire de componentele unui autovehicul, urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) si sunt in legatura de cauzalitate directa neconditionata cu decesul".

La autopsie nu s-au constatat leziuni fara caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decat cel anterior mentionat.

Potrivit celor constatate la fata locului, evenimentul rutier s-a produs in conditii de vizibilitate buna, carosabilul fiind uscat, fara denivelari sau obstacole pe directia de deplasare.

"Totodata, la locul faptei a fost identificata urma de rulare a autoturismului pana la locul impactului fara a se constata prezenta urmelor de franare ori a altor urme de evitare a obstacolului. Urmele de rulare evidentiate indica faptul ca autoturismul si-a schimbat la un moment dat directia de deplasare rectilinie, indreptandu-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. In zona in care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule in deplasare sau stationare", este o alta concluzie a Parchetului General.

In final, anchetatorii au stabilit ca Dan Condrea s-a sinucis.

"Date fiind concluziile raportului de expertiza criminalistica si ale raportului de expertiza tehnica, coroborate cu celelalte probe administrate in cauza, rezulta ca autoturismul, fara a avea defectiuni la sistemul de franare ori directie, avand o viteza de peste 100 km/ h si fara a i se actiona sistemul de franare, a intrat in coliziune cu obstacolul ca urmare a actiunii conducatorului auto, care a schimbat directia de deplasare rectilinie inspre marginea carosabilului, desi o atare manevra era evident ca determina o stare de pericol grav si iminent, decesul reprezentand consecinta unui act suicidal", a precizat procurorul Cornelia Adriana Sandru.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Primele concluzii in cazul accidentului lui Dan Condrea dupa expertize. La cat a ajuns prejudiciul in dosarul Hexi Pharma
Primele concluzii in cazul accidentului lui Dan Condrea dupa expertize. La cat a ajuns prejudiciul in dosarul Hexi Pharma

Masina in care a murit patronul Hexifarma, Dan Condrea, nu avea nicio defectiune tehnica. Anuntul a fost facut joi de procurorul general al Romaniei.

Inregistrarea primului apel la 112 privind moartea lui Dan Condrea.
Inregistrarea primului apel la 112 privind moartea lui Dan Condrea. "Este intors cu spatele. Nu mai e nimic din masina asta"

A fost dat publicitatii primul apel la 112 privind accidentul in care Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit la sfarsitul lunii mai.
 

Procurorul general:
Procurorul general: "In dosarul mortii lui Dan Condrea se va da o solutie in circa o luna". Ce spune despre Hexi Pharma

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, marti, ca in dosarul mortii lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, se va da o solutie in aproximativ o luna, dupa ce se va efectua expertiza criminalistica.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.