Noi imagini cu polițistul Eugen Stan. Descoperirea procurorilor în apartamentul lui: trofeele colecţionate de agresor

Ultimul update: Joi 11 Ianuarie 2018 20:39
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 14:36
Categorie: Actualitate

Agentul de poliţie Eugen Stan, acuzat de multiple agresiuni sexuale asupra unor copii, dar şi asupra unei femei a provocat un cutremur în Ministerul de Interne.

Premierul vrea demisia lui Carmen Dan, în timp ce şeful Poliţiei trebuie să afle într-o săptămână cine a muşamalizat cazul pedofilului. Iar Inspecţia judiciară îi verifică pe procurorii care au instrumentat atacul asupra unei femei, în decembrie 2016.

Peste toate acestea, Parchetul General a preluat investigaţiile în acest scandal. Are de analizat 26 de agresiuni asupra unor minori înregistrate în ultimii 9 ani, şi rămase cu autor necunoscut, pentru a vedea dacă Eugen Stan a săvârşit vreuna dintre ele.

Pe lista se află şi un caz din 2015, în care trei copile au fost agresate în lift.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum trei fetiţe intra în imobil, iar un bărbat se strecoară în urma lor. Acesta urcă în lift cu ele şi le atinge în locuri nepermise. În cele din urmă, victimele reuşesc să scape şi ies din bloc.

Mihai Tudose, despre Carmen Dan: „Eu cred că dacă va fi lăsată, își va da demisia”

Acum, cu aceste imagini, dar şi cu mărturiile fetelor, anchetatorii spera să stabilească dacă agentul de poliţie este şi autorul acestui atac petrecut în 2015, într-un cartier din Capitală.

Constituţia agresorului este asemănătoare cu cea a poliţistului, iar felul în care păşeşte pare identic. Însă această probă nu este suficientă, aşa că poliţiştii îl vor audia din nou pe agent pentru a vedea dacă recunoaşte fapta.

De altfel, Eugen Stan a recunoscut până acum toate faptele despre care l-au întrebat anchetatorii. Şi de fiecare dată a pus pe seama dragostei ce o poartă copiiilor gesturile obscene pe care le-a făcut.

Nu a avut încă o explicaţie pentru funditele, pe care le poartă în mod obişnuit copilele în păr, pe care procurorii le-au găsit în apartamentul lui. Acestea ar putea fi considerate, cred psihologii, trofee pe care un agresor sexual le colecţionează.

Anchetatorii nu au efectuat încă percheziţia informatică asupra computerului pe care l-au găsit în locuinţa agentului. Aceasta va fi făcută acum de procurorii Parchetului General care au preluat investigaţia în acest caz.

Ei documentează 5 atacuri în care Eugen Stan este suspect.

Primul este cel petrecut în 2009, când o fetiţă care avea 14 ani a fost agresata în scara blocului. Al doilea a avut loc în 2012 asupra unui alte copile, în vârstă de 7 ani, care a fost atacată în lift. Al treilea caz este cel din 2015 asupra celor trei fete, aflat acum în cercetare. Următoarele au fost înregistrate în 2016 asupra unei femei de 30 de ani şi anul acesta în ianuarie asupra a doi copii.

Pentru două dintre ele suspectul a primit deja mandat de arestare. Mai grav este că verificând toate cazurile cu autor necunoscut de agresiune asupra unor minori, strânse la secţiile de poliţie, investigatorii au strâns 26 de dosare. În toate este vorba despre bărbaţi care au atins în mod nepermis minori.

Poliţistul Eugen Stan, acuzat în patru dosare penale de agresiuni sexuale. Suspiciuni de muşamalizare în poliţie

Poliţistul Eugen Stan, acuzat în patru dosare penale de agresiuni sexuale. Suspiciuni de muşamalizare în poliţie

tren

Tren cu 25 de pasageri, cuprins de flăcări în gara din Timișoara

Comentarii în lanț, după ce Euronews și-a pus la cover pe Facebook o fotografie de la protestele de sâmbătă

Loteria bonurilor fiscale 21 ianuarie 2018. Rezultatele extragerii

Supărați că Bucureștiul a arătat ca sub asediu: ”Armuri ca la război. Merg ca nişte fantome”

Firme închise, din lipsă de angajați: "Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”

Tudor Chirilă, Mihai Șora, Gabriel Liiceanu, printre protestatari: "Arătăm că nu vrem aşa cum vor ei"

flashmob

Protest mut în Piața Victoriei. Flash mob cu oameni legați la ochi

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 21 ianuarie 2018

Mesajele protestatarilor: ”Nu mai reprezentăm nimic pentru ţara asta, suntem buni doar în preajma alegerilor!”

Marian Godină, jignit pe Facebook de o colegă de breaslă, după ce a postat poze cu jandarmul violent

Județul din România cu cele mai multe şi mai groaznice accidente din ţară din ultimul an

Accident la locul de muncă, suferit de un tânăr aflat în probe pentru angajare. Măsurile luate de autorități