ISU a facut controale in toate cele 54 de statii de metrou din Capitala. Neregulile grave descoperite de pompieri

×
Codul embed a fost copiat

Control fulger la metrou. Pompierii au verificat luni toate cele 54 de statii din subteran si din pacate au ajuns la o concluzie menita sa ne dea fiori.

Intr-o situatie de urgenta, calatorii ar putea fi in pericol din cauza problemelor tehnice, care ingreuneaza evacuarea si pe care cei de la Metrorex nu le-au rezolvat, desi au fost somati din primavara. Peste 600 de mii de oameni circula zilnic cu metroul.

In situatia nefericita in care ar avea loc un incendiu in subteran, cel mai probabil toti pasagerii vor sa incerca sa iasa la suprafata in acelasi timp. Pompierii au verificat luni daca acest lucru este si posibil.

Teoretic sutele de calatori vor parasi peroanele indreptandu-se spre holuri. Numai ca in unele statii, spatiul este ingustat de prezenta unor gherete. Acestea ar fi trebuit demontate dar dupa cum se vede, nu s-a luat nicio masura.

In statia de la Piata Romana, de exemplu, liftul pentru persoane cu dizabilitati a fost construit in dreptul scarilor de acces, ingustand si mai tare zona de evacuare.

Citește și
metrou
Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a "rezolvat" Metrorex criza
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Mai departe pe traseu, turnichetii montati pe culoarul de iesire din statiile Piata Unirii si Victoriei, au o astfel de bara, care reprezinta o capcana pentru cineva grabit.

Si ca sa fie rau pana la capat anumite usi de acces catre exterior sunt partial inchise. Pompierii au cerut inca de acum 7 luni ca Metrorex sa elimine toate aceste obstacole.

Pompierii au vrut sa vada si daca pot ajunge in subteran cu usurinta.

Pentru toate aceste nereguli cei de la Metrorex au fost amendati cu 8.000 de lei in luna mai si cel mai probabil si de aceasta data se va intampla la fel. Reprezentantii acestei insititutii nu au dorit sa precizeze de ce nu au remediat problemele.

 

De asemenea, pompierii au constatat si la suprafata faptul ca sunt foarte multe masini parcate pe langa statiile de metrou, iar in cazul in care avea nevoie sa ajunga interior din cauza incendiului nu ar putea-o face si le-ar ingreuna intervenita pentru ca, practic, ar trebui ca 20 de metri pe langa metrou sa fie liberi ca sa poata fi parcate autospecialelel.

In luna mai, Metrorex a fost amendat cu suma de 8000 de lei si pompierii au dat sapte avertismente. ISU Bucuresti anunta ca au fost aplicate 11 sanctiuni, dintre care sapte avertismente si patru amenzi in cuantum de 8.000 de lei.

Atunci, pompierii au descoperit o serie de nereguli, printre care ingreunarea evacuarii persoanelor din cauza modificarilor la sistemul de trecere cu turnicheti, amplasarea, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi, usi de evacuare blocate cu zavoare, iar la unele usi, sensul de deschidere se facea in sens invers evacuarii.

Pompierii au descoperit la controalele din prima parte a anului si faptul ca evacuarile nu erau marcate, iar iluminatul de siguranta nu functiona corespunzator pentru o situatie de urgenta. Au fost gasite nereguli si la tablourile electrice ale scarilor rulante care nu erau marcate astfel incat zona sa fie evitata. Pompierii au descoperit, la multe dintre instalatiile electrice ale metroului, improvizatii, contacte imperfecte la conexiuni si legaturi si conductori strapunsi fara sa mai fie izolati.

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Localurile evitate de romani dupa Colectiv. Proprietar de club:
Localurile evitate de romani dupa Colectiv. Proprietar de club: "Sa nu mai vina daca nu se simt in siguranta"

Mai sunt mai putin de doua luni pana la sarbatorile de iarna si deja incep sa prinda contur planurile pentru Revelion.

Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a
Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a "rezolvat" Metrorex criza

Sute de oameni au ramas blocati, joi seara, in tunel, intr-o garnitura de metrou, pe magistrala Dristor 2, din cauza unei defectiuni tehnice.

Dupa incidentele din ultima perioada, provocate de aglomeratia excesiva, Metrorex introduce trenuri suplimentare
Dupa incidentele din ultima perioada, provocate de aglomeratia excesiva, Metrorex introduce trenuri suplimentare

Dupa numeroasele incidente care au avut loc in ultima perioada, Metrorex a decis sa introduca in circulatie trenuri suplimentare, insa doar in intervalele orare de varf.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.