Radulescu a declarat politiei ca arma cu care s-a laudat e de decor: "Probabil, in sufletul lui a ramas un mic terorist"

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii Parchetului General au inceput urmarirea penala petnru tulburarea linistii publice in urma declaratiilor facute de Catalin Radulescu. Deputatul PSD s-a laudat ca are un pistol mitraliera de la Revolutie si a sustinut ca e gata sa il foloseasca.

In plus, a mai afirmat ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui goniti cu tunurile cu apa. Pe langa ancheta parchetului, deputatul ar putea avea probleme si pe plan politic. Seful sau de partid Liviu Dragnea a spus ca l-ar putea exclude din PSD si a condamnat declaratiile sale despre arme si proteste. Catalin Radulescu este vizat de ancheta procurorilor Parchetului general dupa ce acum doua zile s-a laudat ca are un pistol mitraliera si e gata sa iasa in strada si sa impuste pe oricine, la nevoie.

Augustin Lazar, Procurorul General al Romaniei: "Exista un dosar pe rolul sectiei de urmarire penala avand ca obiect tulburarea liinistii publice."

Pe langa declaratii, si cele doua arme pe care deputatul le detine fac obiectul unei investigatii. Prima ar fi chiar pistolul mitraliera AKM, unul pe care Radulescu a declarat la politie ca l-a cumparat de la uzina mecanica Cugir, si nicidecum ca il are de la Revolutia din 1989, asa cum s-a laudat.

Arma a fost declarata la politie drept nefunctionala, fiind vorba de un rebut al uzinei, ce a fost vandut, ca decor.

Citește și
Catalin Radulescu
Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei: "Ar trebui alungati cu tunurile cu apa"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Doru Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie: "Si-a facut poze la Asociatia de revolutionari impreuna cu colegii. Mi-au spus prieteni din Pitesti astazi. Probabil, in sufletul lui a ramas un mic terorist".

A doua arma pe care o detine Radulescu este de vanatoare. Dar nici situatia ei nu este clara. In 2010, Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Arges i-a retras permisul de detinere a pustii pentru ca nu si-a mai platit cotizatia. Legea il obliga sa predea arma in aceasta situatie, insa Radulescu nu a facut-o.

Iar problemele pentru deputat nu se opresc aici. Asociatia revolutionarilor spune ca de luni bune strange dovezi ca Radulescu a fost implicat si in mineriada din 1990.

Doru Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie: "A primit dispozitie de la Frontul Salvarii Nationale de la Bucuresti, de la Cabinetul lui Iliescu. A transmis mai departe in judet, pentru a se aduna lumea in dimineata de 13, simpatizanti si membrii ai Frontului Salvarii Nationale 1990, la care se vor pune la dispozitie autobuze si a bate demonstratii in Piata Universitatii."

Scandalul urias iscat de toate declaratiile lui Catalin Radulescu nu putea trece neobservat la nivelul conducerii PSD.

Liviu Dragnea presedintele PSD: "Am o parere mai mult decat proasta legata de afirmatiile dumnealui. Mi se par foarte periculoase. Risca foarte multe lucruri. Partidul PSD nu este de acord cu un asemena comportament."

Catalin Radulescu nu a fost de gasit astazi in Parlament.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR

UPDATE 14:20 Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca afirmatiile deputatului social-democrat Catalin Radulescu privind protestatarii sunt „neavenite” si „foarte periculoase”, iar acesta nu ar mai trebui sa aiba dreptul de a detine arme de foc. Dragnea a sustinut, totodata, ca deputatul "risca foarte multe lucruri" in privinta statutului sau in PSD, o decizie privind excluderea urmand sa se ia in cadrul partidului.

„Am o parere mai mult decat proasta in legatura cu afirmatiile dumnealui. Mie mi se par, dincolo de faptul ca sunt neavenite, mie mi se par foarte periculoase. Sincer, eu nu am aceste competente, eu nu stiu daca mai poate avea dreptul sa detina acele arme. Un om nu se poate juca cu acele afirmatii, amenintand ca le foloseste si in acelasi timp sa aiba dreptul de a purta, in mod legal, arme de foc”, a precizat Liviu Dragnea, intrebat despre afirmatiile lui Catalin Radulescu privind protestatarii din Piata Victoriei.

Chestionat daca va lua vreo masura impotriva acestuia, liderul PSD a sustinut ca aceasta chestiune va fi discutata in interiorul partidului. „O sa discutam in partid lucrul asta, pentru ca nu iau decizii singur”, a raspuns presedintele PSD.

De asemenea, intrebat daca deputatul Catalin Radulescu risca excluderea din partid, Liviu Dragnea a spus ca „risca foarte multe lucruri”. „PSD nu este de acord cu asemenea comportament”, a completat presedintele Camerei Deputatilor. Liderul PSD a mai spus ca nu a discutat cu Radulescu in urma afirmatiilor acestuia, deoarece nu are de ce.

UPDATE 14:00 Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat, pentru News.ro, ca deputatul PSD Catalin Radulescu a pastrat arma pe care o avea la Revolutie multi ani dupa 1989 si se poate demonstra ca o avea, pentru ca si-a facut poze cu acea arma. Maries a spus ca deputatul Catalin Radulescu face acum "declaratii necontrolate" pentru ca, in urma cu o luna, Asociatia 21 Decembrie a cerut procurorilor sa fie pus sub acuzare in dosarul Mineriadei, in care exista declaratii ca, in 13 iunie 1990, in calitate de lider al FSN filiala Arges,a dat dispozitie unor oameni sa se adune si le-a pus la dispozitie zece autobuze, cu care aceia au venit la Bucuresti, cel mai probabil "pentru a bate demonstrantii din Piata Universitatii”.

Teodor Maries a spus ca, in urma cu o luna, cand a avut o intalnire cu procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie legata de dosarul Mineriadei, i-a spus pentru prima data de o posibila implicare a deputatului Catalin Radulescu, aratand atunci ca vor fi oameni de la Pitesti care vor face declaratii despre ceea ce s-a intamplat in 13 iunie 1990. El a precizat ca, ulterior acelei intalniri, oameni din judetul Arges care stiu "activitatea lui Radulescu din 1990”, le-au dat declaratii procurorilor.

El a precizat ca, potrivit declaratiilor aflate in dosarul Mineriadei, in 13 iunie 1990, Catalin Radulescu a transmis dispozitie sa se adune "frontisti”, membri si simpatizanti ai Frontului Salvarii Nationale din judetul Arges, le-a pus la dispozitie zece autobuze, iar acei oameni au mers la Bucuresti, probabil "pentru a bate demonstrantii din Piata Universitatii”. "Asta este activitatea lui Catalin Radulescu din 13 iunie 1990, pentru care trebuie cercetat”, a mai spus Maries.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie a mai spus ca deputatul Catalin Radulescu a ajuns acum sa faca "declaratii complet necontrolate, spunand ca a avut arma si ca a tras cu ea la Revolutie”. Maries a precizat ca nu stie pana in ce an a pastrat Catalin Radulescu arma, dar poate sa spuna cu certitudine ca a avut-o multi ani dupa Revolutie si exista dovezi in acest sens, pentru ca Radulescu si-a facut poze cu aceasta la o asociatie din Arges, impreuna cu fosti colegi din FSN.
 
Oficiali ai Parchetului instantei supreme au declarat, pentru News.ro, ca dosarul a fost deschis marti, in urma unei sesizari din oficiu privind declaratiile lui Catalin Radulescu. De asemenea, dupa declaratiile lui Catalin Radulescu ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si cele referitoare la mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, pe care este pregatit sa o foloseasca din nou, trei persoane din judetul Arges au solicitat Parchetului Curtii de Apel Pitesti sa se autosesizeze.

Potrivit procurorului Dinu Dumbrava, de la Parchetul Curtii de Apel Pitesti, nu este vorba despre plangeri penale sau denunturi, ci despre sesizari, care au fost inaintate Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Si Politia Judeteana Arges a anuntat ca s-a autosesizat dupa declaratiile lui Radulescu si face verificari cu privire la respectarea Legii privind regimul armelor si munitiilor.

Si senatorul PSD de Cluj Horia Nasra a declarat, miercuri, ca de 24 de ore asteapta ”cel putin niste scuze” din partea deputatului PSD Catalin Radulescu, dupa ce acesta a declarat ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui alungati cu tunurile cu apa si ca are o mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie, spunand ca ”rolul unui parlamentar nu este sa disperseze romanii cu tunurile de apa”.

Intr-o postare scrisa, miercuri, pe pagina sa de Facebook, senatorul PSD Horia Nasra a explicat ca asteapta scuze din partea lui Catalin Radulescu. ”De 24 de ore astept cel putin niste scuze. Rolul unui parlamentar nu este nici sa disperseze romanii cu tunurile de apa, nici sa pazeasca «weltanschauungul» cu AKM-ul in mana, nici sa munceasca pe 5.300 lei, daca este nemultumit, in conditiile in care este parlamentar intr-un partid de #stanga, intr-o tara plina de pungi de saracie”, a scris senatorul PSD.

El a mai spus si ca presa nu trebuie intimidata. ”De asemenea, libertatea presei este un drept care nu poate fi cumparat, nici modificat prin intimidari. Va asigur, stimati cetateni, ca pariul generatiei mele din Parlament este in primul rand respectul fata de romani indiferent de optiunilor lor politice”, a mai scris Nasra.

Catalin Radulescu a declarat marti, la Parlament, ca in urma afirmatiilor privind protestatarii a primit 150 de amenintari cu moartea, motiv pentru care si-a contactat avocatii si a depus o plangere penala, urmand ca 150 de persoane sa fie audiate. Social-democratul a tinut sa precizeze ca, in continuare, nu este de acord cu faptul ca oamenii protesteaza si ocupa "neautorizat" Piata Victoriei, chiar daca OUG 13 a fost respinsa.

Social-democratul a mai spus ca este colectionar, are ”niste arme”, dar nu a tras in viata lui. "Eu sunt colectionar, am niste arme, dar n-am tras in viata mea. Arma pe care eu o am acasa am cumparat-o, sunt si colectionar. Am spus si voi spune - daca vreodata in tara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi iesi in strada cu arma. Si cu asta am clarificat subiectul. La Revolutie am iesit in strada tot asa, impotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niste idei pentru care lupt - drepturile si libertatile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu in viata voastra”, a adaugat Catalin Radulescu.

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a spus, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune ca si-a pastrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revolutie si este pregatit sa o foloseasca din nou: "Nu o sa mi-o ia nimeni in viata vietilor si o tin, ca poate vreodata, daca mai vine cineva cu vreo idee din asta sa transforme statul asta pentru care am luptat noi, sunt pregatit sa ies cu arma sa trag, imediat."

Radulescu a mai spune ca oamenii care au iesit sa protesteze in Piata Victoriei au fost scosi in strada si manipulati si ca ar trebui sa se intervina cu tunurile cu apa impotriva acestora: "Pentru ce se mai duc oamenii in Piata Victoriei acum si de ce noi nu iesim impotriva lor cu tunurile cu apa daca nu mai au motiv? Nu putem sa transformam un loc in maidan. (...) Nu poti in fiecare zi un loc sa-l transformi intr-un maidan. Sa stea ca prostii in fiecare seara acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? Nu au iesit pentru nicio ordonanta. Au fost scosi in strada si manipulati groaznic de cine a avut interes sa ii manipuleze. (...) Multi ies in strada la orice e dat pe Facebook si au fost adusi de la multinationale".

Intrebat daca se gandeste sa iasa sa traga in Piata Victoriei, Catalin Radulescu a spus ca o poate face oriunde vrea: "Pot sa ies unde vreau eu. Daca ma apuca pe mine vreo nebunie, pot sa ies unde vreau eu. E dreptul meu si riscul meu si hotararea mea in momentul ala".

Instanta suprema l-a condamnat definitiv, pe data de 5 decembrie 2016, pe deputatul PSD Catalin Radulescu la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat de dare de mita si de administrarea unei firme, fapta incompatibila cu calitatea sa de parlamentar.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Nici Mbappe, nici Haaland! Cine este noul favorit să câștige Balonul de Aur
Citește și...
Politistii ii verifica armele lui Catalin Radulescu dupa ce a spus ca e pregatit sa traga in strada. Ce risca deputatul PSD
Politistii ii verifica armele lui Catalin Radulescu dupa ce a spus ca e pregatit sa traga in strada. Ce risca deputatul PSD

Politia s-a autosesizat dupa ce deputatul PSD Catalin Radulescu a spus ca are o mitraliera si e pregatit sa o foloseasca.

Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei:
Deputatul PSD Catalin Radulescu, despre prostestatarii din Piata Victoriei: "Ar trebui alungati cu tunurile cu apa"

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu spune, intr-un interviu pentru "Adevarul", ca protestatarii din Piata Victoriei ar trebui infruntati cu tunuri de apa: "De ce mai stau ca prostii acolo? N-au treaba, n-au serviciu, n-au copii?”.

Un deputat PSD sustine ca masina i-a fost atacata in parcare:
Un deputat PSD sustine ca masina i-a fost atacata in parcare: "Au tras cel putin 10 gloante. Am primit amenintari"

Deputatul PSD Catalin Radulescu sustine ca si-a gasit masina vandalizata intr-o parcare din Capitala, fiind trase cel putin 10 gloante in geamul din stanga spate.
 

Perchezitii DNA la casa deputatului PSD Catalin Radulesu. Anchetatorii cauta documente privind licitatii publice
Perchezitii DNA la casa deputatului PSD Catalin Radulesu. Anchetatorii cauta documente privind licitatii publice

Procurorii DNA fac perchezitii la locuinta din Pitesti a deputatului PSD Catalin Radulescu si la o firma de constructii la care acesta este actionar majoritar, surse judicare afirmand ca anchetatorii cauta documente privind licitatii publice.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.