Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

DNA considera prea mici pedepsele in dosarul Microsoft. Confiscari de milioane de euro, dispuse de Instanta Suprema

Embed:

Sentinta Instantei Supreme intr-unul din cele mai mari scandaluri de coruptie din Romania a surprins pe toata lumea.

Pedepse mici pentru intermediarii afacerii ''Microsoft''. Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru, fostul ministru in cabinetul Boc, Gabriel Sandu, si fostul primar Gheorghe Stefan, au primit intre un an si 3 ani de inchisoare. Curtea de Casatie si Justitie i-a obligat sa plateasca insa si mai multe milioane de euro, pentru ca statul sa recupereze prejudiciul.

Pedepsele, surprinzator de mici, au fost motivate de faptul ca inculpatii au recunoscut prejudiciul produs si ca i-au denuntat pe cei implicati. Sunt primele sentinte date in acest scandal urias de coruptie. Totusi ele nu sunt definitive, si vor fi atacate, atat de procurorii anticoruptie, cat probabil si de inculpati.

Deja DNA a anuntat ca va cere majorarea pedepselor, mai ales ca, la durata lor actuala, cei patru nu ar mai avea de stat dupa gratii prea mult timp, dat fiind ca deja au fost in arest preventiv sau la domiciliu.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au dat joi sentinta in dosarul Microsoft:

- omul de afaceri Nicolae Dumitru - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare

- fostul ministru Gabriel Sandu - 2 ani cu executare

- omul de afaceri Dorin Cocos - 2 ani cu executare

- fostul primar al municipiului Piatra Neamt Gheorghe Stefan - 3 ani cu executare.

In cazul omului de afaceri Nicolae Dumitru, instanta a dispus un termen de supraveghere de 3 ani, acesta fiind obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o durata de 90 de zile in cadrul Administratiei Domeniului Public sector 2. De asemenea, judecatorii au decis incetarea masurii controlului judiciar.

Magistratii au mai decis ca din pedepsele primite de Dorin Cocos, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan sa fie scazute perioadele in care acestia au stat in arest preventiv si arest la domiciliu (aproximativ 8 luni pentru fiecare), fiindu-le interzisa exercitarea unor drepturi civile pe o perioada de 2 ani, dupa executarea inchisorii.

In plus, judecatorii au dispus confiscarea urmatoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae; 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu; 3.700.000 euro de la Dorin Cocos; 3.996.360 euro de la Stefan Gheorghe.

Totodata, a fost mentinut sechestrul asigurator pe bunurile inculpatilor.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Martie 2016
Citeste mai multe despre: microsoft, DNA, pedepse, apel, Gheorghe Stefan, Dorin Cocos,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed