Detalii din dosarul Bivolaru. Martor: Mi s-a spus sa fac sex pe morminte si sa mananc tamaie

Gregorian Bivolaru

O femeie, martor in dosarul lui Gregorian Bivolaru, a povestit, marti, in fata instantei supreme, tratamentul la care a fost supusa in calitatea ei de yoghina de catre liderul MISA si acolitii acestuia.

Femei a declarat ca i s-a spus sa faca sex pe morminte pentru a se apropia de zeita Kali si sa manance tamaie.

La termenul de marti al dosarului in care Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane au loc dezbaterile finale, fiind audiati mai multi martori, printre care vamesi de la Nadlac, unde a fost prins liderul MISA, precum si foste practicante yoga. Una dintre martore a povestit in detaliu practicile la care a fost invitata sa participe de catre Gregorian Bivolaru si instructorii acestuia.

Luminita Stoienescu a povestit instantei ca a inceput sa practice yoga in 1993, stiind ca Gregorian Bivolaru era cel care controla toata activitatea yoghina.

"Mi se spunea sa fim mai deschisi in principal sexual. Ei spuneau ca totul este permis atata vreme cat invocai o rugaciune catre Dumnezeu. (...) Mi s-a propus la un moment dat sa fac sex pe morminte. Mi s-a spus atunci ca in felul acesta ma apropii de zeita Kali, cunoscuta drept zeita mortilor, lucru pe care eu l-am refuzat. (...) Mi s-a spus ca sunt o inhibata si ca nu pot evolua. Dupa aproape un an l-am cunoscut, la Herculane, pe Gregorian Bivolaru, la o intalnire a cursantilor din prima saptamana a lunii mai 2004. S-au practicat acolo spirale, meditatii si sex in grup. Bivolaru statea pe un fel de pupitru, iar prin fata lui se perindau fete de toate varstele. Am observat ca cele care erau pe gustul lui erau alese si chemate ulterior la Bucuresti, prin instructorii lor, de catre Bivolaru. Si eu am fost una dintre fetele chemate", a spus Luminita Stoienescu in fata judecatorilor. In continuare, martora a detaliat tratamentele la care a fost supusa la venirea ei in Bucuresti, pe care le-a catalogat drept "degradante si de natura a indeparta o persoana de familie".

Citește și
Spirala MISA, yoghini
400 de adepti MISA au format spirala Yang la Costinesti. Au fost "sustinuti subtil" de Bivolaru
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"M-a chemat in Ferentari, la o casa, unde se aflau baieti si fete. A venit si el a doua zi dimineata, dupa care le-a mutat doar pe fete in strada Teleaga 25. Acolo am stat aproximativ doua saptamani. Stiu ca intre celelalte aproximativ noua fete cu care eram era si una de clasa a XI-a. El venea de regula dimineata pe la ora 4.00 pentru a lua masa. (...) Spre exemplu, daca nu-i placea ceva la una dintre fete sau sucul nu era prea dulce, fata era tunsa la chelie, procedura denumita tapas, ceea ce insemna arderea karmei negative. (...) Vorba lui Bivolaru fata de mine era: «Integreaza-te odata!». Adica sa ma adaptez regulilor lui, adica sa le ascult. Si in cazul meu a pus sa fiu tunsa, dar eu am refuzat. (...) La 20 de ani am fost aleasa personal de guru Bivolaru si dusa la o masina, impreuna cu alte fete, iar ulterior duse toate la parterul unui bloc. Intr-una din camere erau biblioteci, dar fara carti, ci doar cu casete video. Ne-a intrebat ce vrem sa vedem, iar una a spus Kama Sutra. Ulterior a luat-o pe una dintre ele si a dus-o in cealalta camera, in vreme ce noi am adormit. Dimineata, pe la 9.00, cand m-am trezit, in casa mai eram eu si Bivolaru. Bivolaru a venit in camera mea intr-un halat, m-a luat de mana si m-a dus in cealalta camera, unde se afla un pat foarte mare. Acolo el si-a dat halatul jos si mi-a spus sa ma dezbrac de haine. Eu m-am dezbracat, iar el m-a atins, dar nu m-a agresat sau bruscat, iar cu toate acestea eu nu am putut sa fac nimic, m-am inchistat, am avut un blocaj. Atunci, Gregorian Bivolaru s-a enervat foarte tare de blocajul meu, a inceput sa urle si sa ma acuze ca «am atata intuneric in mine incat nu las lumina sa intre», strigand spre mine: «Vaco, vaco»", a mai povestit femeia.

Aceasta le-a aratat judecatorilor ca, in ciuda presiunilor verbale, Bivolaru nu a agresat-o in niciun fel la acel moment, ci doar i-a aruncat hainele pe jos cu piciorul, moment la care ea a iesit plangand din camera.

Martora a mai aratat ca in toata perioada cat Bivolaru a incercat sa faca sex cu ea a folosit un limbaj codat, indirect, fara a face referiri directe la dorinta lui de a face sex cu ea. Stoienescu a aratat ca a parasit imobil la care fusese dusa si a revenit in strada Teleaga nr. 25, unde fetele de acolo i-au transmis ca Gregorian Bivolaru a dat ordin ca ea sa nu plece. "Imi dadea sa mananc si imi spunea: «Nu stii ca vaca e sfanta in India». (...) Intre alte practici, Bivolaru ma punea sa mananc tamaie, spunand ca si asta duce la curatirea spirituala. Imobilul din Teleaga era un fel de ashram, din care nu se putea iesi sau nu se intra decat cu acordul lui Bivolaru", a mai aratat martora Stoienescu.

In finalul depozitiei, femeia a aratat ca a renuntat la yoga din cauza acestor tratamente la care a fost supusa de catre Bivolaru si acolitii lui, dar si pentru ca ea nu putea adera la practici de genul sexului in grup sau al sexului pe morminte. "Eu am renuntat. Acesti oameni foloseau mici adevaruri pentru a ascunde mari rataciri, precum indepartarea de familie, descurajarea casatoriei sau practicarea de sex involuntar cu fel de fel de persoane. Prin sex, spuneau ei, ajungeai mai aproape de Dumnezeu. Nu mi s-a cerut, dar stiu ca practicau si urinologia, ei spunand ca daca iti bei urina, iti purifici organismul. (...) La un an dupa ce am plecat, am primit o scrisoare de amenintare de la Gregorian Bivolaru, prin instructorul sau Calin Garlea, cu care mai interferam strict personal, in care guru imi spunea ca sunt o biata femeie frustrata. El ma ameninta ca dupa plecarea mea mi-am sfatuit toti prietenii sa nu mai mearga la yoga pentru ca este un loc rau care te indeparteaza de ceea ce este bun", a incheiat femeia.

Instanta audiaza in continuare martorii citat pentru termenul de marti al procesului, urmand sa asculte pledoariile finale ale avocatului lui Gregorian Bivolaru si ale celorlalti coinculpati. In 12 aprilie, instanta suprema a decis sa retina spre rejudecare dosarul in care Gregorian Bivolaru a fost achitat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori, admitand astfel recursul procurorilor si desfiintand deciziile anterioare ale instantelor.

La termenul din 13 iulie, avocatul lui Gregorian Bivolaru a depus la ICCJ o serie de documente privind localizarea clientului sau, dar si o cerere a acestuia de a fi audiat prin comisie rogatorie, in Suedia, unde este "azilant politic", pe motiv ca in Romania i-ar fi incalcate drepturi civile si procesuale. In acest context, presedintele completului de judecata, judecatorul Ionut Matei, l-a intrebat pe avocat de ce nu exista la dosar, pana la acest moment, un document clar din care sa reiasa calitatea de azilant politic al lui Bivolaru.

Tribunalul Sibiu si apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Decizia Curtii de Apel a fost contestata la ICCJ.

Instantele au dispus, totodata, incetarea procesului penal pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, "ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale".

In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata. Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane si pentru alte sapte infractiuni si intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

Bivolaru a fost arestat, in martie 2004, sub acuzatia ca a intretinut relatii si perversiuni sexuale cu Madalina Dumitru, folosindu-se de influenta pe care o avea asupra acesteia, in calitate de profesor de yoga.

Bivolaru a fost insa eliberat din arest dupa ce, la 1 aprilie 2004, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca emiterea mandatului a fost facuta de o instanta necompetenta. Anchetatorii au stabilit ca, in 2002 - martie 2004, acesta ar fi practicat in mod repetat acte cu caracter obscen fata de minora Madalina Dumitru. In perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum si in aprilie 2003, folosindu-se de calitatile de profesor yoga si mentor spiritual, Bivolaru ar fi intretinut acte sexuale cu alte doua minore - Agness Arabella Muresan si Ilinca Simionescu.

In august 2004, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.

Au mai fost trimisi in judecata Mirona Farcasi (pentru coruptie sexuala) si vamesul Farkas Ferenc Szolt (prins o data cu Bivolaru, la Nadlac, acuzat de trafic de migranti). Desi pe numele lui exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant.

Pana de curand, despre Bivolaru se stia ca s-ar afla in Suedia, unde a primit azil politic. La 25 mai, insa, reprezentantii Inspectoratului General al Politie Romane (IGPR) au declarat ca liderul MISA nu se mai afla in Suedia.

"Exista informatii ca Gregorian Bivolaru se afla pe teritoriul altei tari. Situatia operativa nu permite dezvaluirea locatiei unde se afla acesta", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan. Gregorian Bivolaru a fost arestat in aprilie 2005, in Suedia, insa in luna noiembrie a aceluiasi an, autoritatilor romane li s-a respins cererea de extradare a acestuia, a precizat Seucan.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Argentina, revoltata de
Argentina, revoltata de "romanii lui Bivolaru ce imbina yoga cu sexul". Cum raspund membrii MISA

Reprezentantii miscarii de integrare spirituala in absolut au scandalizat comunitatea din "Capillas del Monte", o celebra zona turistica.

400 de adepti MISA au format spirala Yang la Costinesti. Au fost
400 de adepti MISA au format spirala Yang la Costinesti. Au fost "sustinuti subtil" de Bivolaru

Sute de adepti ai MISA s-au inlantuit luni seara in spirala Yang, fiind "sustinuti subtil", potrivit descrierilor lor, si de mentorul Gregorian Bivolaru.

Prima spirala MISA pe 2011, la Herculane. Yoghinii au comunicat cu Bivolaru
Prima spirala MISA pe 2011, la Herculane. Yoghinii au comunicat cu Bivolaru

Yoghinii au zilele acestea sarbatoarea lor. La Herculane s-a organizat sambata seara prima spirala MISA din acest an. Cu de-acum traditionala comunicare telepatica a participantilor cu guru Gregorian Bivolaru, aflat in Suedia.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.