Revolutionarii i-au lasat lui Ion Iliescu un "cadou" in fata casei. "La puscarie, la Jilava, dupa Visinescu"

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ce joi Ion Iliescu a declarat ca deciziile CEDO privind revolutia din ’89 sunt “alimentate” din tara, sambata reactia revolutionarilor nu a intarziat sa apara. 50 de oameni au mers la casa fostului presedinte pentru a-i oferi un martisor.

"Mergem la cel care in aceasta saptamana ne-a umilit si l-am invitat la sedinta si nu a venit." a declarat Teodor Maries, presedintele asociatiei, in fata adunarii.

Membrii Asociatiei "21 decembrie 1989" l-au invitat pe Ion Iliescu la intrunirea lor, iar cum acesta nu a venit, oamenii, in numar de peste 50, au decis sa mearga la resedinta acestuia din cartierul bucurestean Primaverii, pentru a-i oferi o sticla de vin spumant romanesc, cu ocazia zilei de nastere sarbatorita pe trei martie, si un martisor in forma de fluture pentru sotia acestuia, Nina Iliescu.

"Iliescu condamnat, pentru sangele varsat." au scandat oamenii. "La puscarie!", "La Jilava, dupa Visinescu!"

Citește și
Un barbat insotit de un copil aprind lumanari la un mormant din Cimitirul Eroii Revolutiei.
Dosarul Revolutiei: CEDO obliga statul roman sa plateasca despagubiri din cauza ca ancheta a fost ineficienta
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Reporter: "Cum comentati declaratia domnului Iliescu?"
Teodor Maries: "In conformitate cu constiinta domnului Iliescu. Lui ii este foarte frica sa dezgroape acesti morti pentru ca in mortii din cimitir, in eroii nostri inca sunt gloante. Si gloantele alea sunt ale armatei, ale securitatii, ale militiei si ale garzilor patriotice coordonate de Ion Iliescu."

"A umilit o tara intreaga, nu doar pe noi, a umilit eroii revolutiei. Pe noi ne-a umilit permanent 26 de ani, dar sa ii umileasca pe mortii, asta nu acceptam." a adaugat Teodor Maries.

Fostul presedinte Ion Iliescu a sustinut joi, referindu-se la dosarele Revolutiei si Mineriadei, ca CEDO "este alimentata" de oameni din tara, "interesati" in acest sens. "In loc sa tot plangem mortii de la Revolutie, mai bine sa tragem concluziile politice."

De altfel, fostul presedinte al Romaniei a declarat ca nu vede "cui ii foloseste redeschiderea dosarului Revolutiei". O parere similara are si despre anchetele procurorilor care incearca sa afle ce s-a intamplat la mineriada din '90.

Teodor Maries crede ca lui Ion Iliescu "ii este foarte frica sa dezgroape acesti morti pentru ca in mortii din cimitir, in eroii nostri inca sunt gloante si gloantele alea sunt ale armatei, ale securitatii, ale militiei si garzilor patriotice, coordonate dupa seara de 22 decembrie 1989 sub comanda noului presedinte al romaniei, Ion Iliescu"

Pe de alta parte, revolutionarii se tem ca o data ce au fost dati afara din sediul de pe Batistei, vor pierde corespondenta importanta, cum ar fi cea cu CEDO sau cu parchetul general.
 

Membrii Asociatiei “21 decembrie 1989” au ramas fara sediu dupa ce acesta a fost retrocedat unui alt proprietar.

Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei "21 Decembrie 1989", sediul acesteia a fost executat in aceasta saptamana, iar Adunarea Generala Ordinara a fost convocata sambata pe trotuarul din fata sediului Asociatiei, intrucat Statutul organizatiei si OUG 26/2000 privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor nu permit schimbarea datei, orei si locului desfasurarii unei adunari generale, dupa cum informeaza Agerpres.

Consiliul Director al Asociatiei 21 Decembrie 1989 i-a invitat pe Ion Iliescu si Petre Roman sa participe la lucrarile Adunarii Generale Ordinare.

Potrivit lui Maries, cei doi invitati ar fi avut ocazia sa sustina "prelegeri cu privire la deciziile pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului in Dosarele referitoare la perioada infractionala decembrie 1989 - iunie 1990".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Iliescu, despre Revolutie si Mineriada
Iliescu, despre Revolutie si Mineriada "Acum sa stam sa tot plangem mortii, in loc sa tragem concluzii politice"

Fostul presedinte Ion Iliescu a sustinut joi, referindu-se la dosarele Revolutiei si Mineriadei, ca CEDO "este alimentata" de oameni din tara, "interesati" in acest sens.

Dosarul Revolutiei: CEDO obliga statul roman sa plateasca despagubiri din cauza ca ancheta a fost ineficienta
Dosarul Revolutiei: CEDO obliga statul roman sa plateasca despagubiri din cauza ca ancheta a fost ineficienta

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis impotriva statului roman intr-un dosar privind modul in care au fost anchetate evenimentele din decembrie 1989.

Adrian Nastase a fost audiat in dosarul Mineriadei.
Adrian Nastase a fost audiat in dosarul Mineriadei. "O actiune imbecila a conducerii de la acel moment"

 Adrian Nastase este audiat, joi, in Dosarul Mineriadei din iunie 1990. Dupa Ion Iliescu, fostul premier le va povesti procurorilor militari ce stie despre evenimentele petrecute in Bucuresti in iunie 1990

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.