Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

"Cornul si laptele", suspendat in tot judetul Brasov dupa un val de toxiinfectii. Rezultatul surprinzator al primelor analize

Embed:

In Brasov au aparut primele rezultate ale analizelor, dupa ce 28 de elevi au ajuns la spital, cu toxiinfectie alimentara.

Potrivit news.ro, Directia de Sanatate Publica a verificat laptele impartit la scoala, in Codlea si municipiul Brasov, si s-a constatat ca nu continea entero-bacterii, asa cum se banuia. Testul rapid este acceptat de Uniunea Europeana si are o acuratete de 98 la suta.

Au fost luate insa probe si din cornuri, si sunt asteptate rezultatele finale ale investigatiilor, care vor fi gata marti, anunta autoritatile. Dupa valul de imbolnaviri de vineri, programul guvernamental "Cornul si laptele" este sistat in tot judetul pana luni, inclusiv. Masuri similare s-au luat si in Galati, dupa ce, si acolo, 36 de elevi au ajuns la spital, dupa ce au mancat alimentele primite la scoala.

Cei mai multi dintre elevii de la Brasov si Codlea, internati in spitale dupa ce au consumat la scoala lapte si corn, au fost externati. Astfel, cei 19 copii de la Scoala generala nr. 31 din Brasov, care au ajuns vineri la Spitalul de Boli Infectioase din judet, au plecat acasa dupa ce au fost consultati de medici, a declarat, pentru AGERPRES, managerul unitatii spitalicesti, dr. Ramona Ionescu. In ceea ce priveste cei sapte copii de la Scoala generala nr. 2 din Codlea, cinci dintre ei au plecat acasa dupa ce au fost consultati la Spitalul din Codlea, iar doi au ramas in continuare in spital.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 13 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Barsov, scoala, elevi, corn, lapte, toxiinfectie, analize,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed