Corneliu Vadim Tudor, protagonistul celei mai sangeroase incaierari din Parlament. Cele mai controversate declaratii

Corneliu Vadin Tudor, agerpres

In 1993, Corneliu Vadim Tudor si Aristide Dragomir se umpleau de sange pe holurile Parlamentului Romaniei. Totul a pornit dupa ce Traian Basescu l-a acuzat pe "Tribun" de "lasitate tipic bolsevica".

Citeste in acest articol:
-►Corneliu Vadim Tudor, declaratii controversate: Du-te domnule ca arati ca o maimuta!
-►Ce spunea despre Klaus Iohannis: "Un neamt de mana a doua"
-►Cazul Anca Carcu, pe care a numit-o "prostituata"
-►Poezie de Corneliu Vadim Tudor, inchinata Elenei Ceausescu, sotia dictatorului Nicolae Ceausescu

Batalia politica din Romania postcomunista s-a purtat uneori la propriu. Democratia inceputa violent, in decembrie 1989, a continuat violent. La 27 mai 1993, Corneiul Vadim Tudor, pe atunci senator PRM, si Aristide Dragomir, deputat FSN, s-au tavalit pe holul Parlamentului, in cea mai dura bataie corp la corp din politica, relateaza adevarul.ro.

Fesenistul a iesit mai sifonat intrucat adversarul sau si-a chemat in lupta si garzile de corp.

Totul a pornit de la un discurs al lui Traian Basescu, pe atunci deputat FSN. "Corneliu Vadim Tudor e un profitor al actualei situatii din Romania, cum a fost si in trecut. De ce n-ati avut curaj, domnule Vadim, sa ma acuzati la televiziune ca am furat vapoare? N-ati facut-o pentru ca n-ati avut curaj si n-ati facut-o din lasitate tipic bolsevica", spunea Basescu de la tribuna.

Citește și
corneliu vadim tudor - agerpres
PORTRET Corneliu Vadim Tudor. Reteta cu care a atins succesul in politica si ultima tentativa de a cuceri Cotroceniul
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Nervos, CV Tudor a parasit sala. In hol a dat peste Aristide Dragomir care fuma o tigara. Dragomir i-ar fi batut obrazul lui Vadim. Acesta din urma i-ar fi raspuns cu o injuratura de mama. Mai tarziu, Aristide Dragomir avea sa declare ca in acele momente a reactionat ca orice barbat injurat de mama: l-a apucat de guler pe rivalul sau politic.

A inceput o bataie om la om. "Intinsi pe pardoseala, cuprinzandu-si cu barbatie unul altuia gatul, rostogolindu-se, ei au facut un timp corp comun", relata Evenimentul zilei. "La locul faptei, in fata bustului lui Alexandu Ioan Cuza, marmura era stropita de sange", continua Adevarul. In lupta a intrat si deputata Paula Ivanescu. 

„Am intervenint intre cei doi, lovind si eu cum puteam, la fluierul piciorului, dand cu piciorul in cei doi pentru a-i determina sa se opreasca”, declara Paula Ivanescu, “cu rochia plina de sange”. Vazand ca nu poate birui de unul singur, Vadim si-ar fi chemat in lupta bodyguazii, rostind vorbele: “Sariti, ma, si muiati-i oasele!”. Intre timp, in sala de sedinte ordinea de lucru a camerelor reunite se desfasura normal.

A intrat insa intempestiv deputatul FSN Vasile Bran. Surescitat, acesta si-a facut loc la microfon si a anuntat ca deputatul Aristide Dragomir tocmai a fost batut de senatorul Corneliu Vadim Tudor!

In sala au izbucnit rasete generale, apoi toti senatorii si deputatii au dat buzna pe hol sa vada bataia. Totul se terminase insa. Un senator mai batran potolise conflictul, tragandu-l de par pe Dragomir si tarandu-l din meleul bodyguarzilor.

Aristide Dragomir era plin de sange si de vanatai. A fost tratat la punctul de prim ajutor al Palatului din Dealul Mitropoliei (sediul Parlamentului pe atunci) apoi a mers la Institutul Medico Legal pentru a obtine adeverinta ca a fost batut.

La fel a facut si Corneliu Vadim Tudor, care a pledat in victima. Dupa ce a iesit de la IML, Aristide Dragomir a declarat ca scandalul va continua: „Eu unul nu ma las!”.

Corneliu Vadim Tudor, declaratii controversate

Corneliu Vadim Tudor era cunoscut pentru declaratiile controversate pe care le facea in public, unele dintre ele aducandu-i si procese de calomnie, cum a fost cazul Ancai Carcu, pe care a facut-o „prostituata“ in repetate randuri. De asemenea, pe jurnalistul Liviu Mihaiu l-a facut haimana. Nu de putine ori, televiziunile au fost amendate pentru declaratiile sale. Vadim Tudor intr-o emisiune TVR moderata de Liviu Mihaiu: "Cine esti dumneata sa vorbesti cu mine asa? Du-te domnule ca arati ca o maimuta! Nu ti-e rusine sa-mi vorbesti mie asa. Pleaca din emisiune daca nu vrei!"

Declaratii ulterioare referitor la incidentul de la TVR: "Doar om sunt si eu, nu sunt robot. L-am facut pe Bucurenciu sa plece din emisiune, iar pe naparstocul cu sarme-n nas l-am calcat in picioare. Haimanaua de la Catavencu poate sa zica bogdaposte ca nu i-am tras si doua palme in direct. Cum poate postul national de televiziune sa incredinteze o emisiune electorala de o asemenea importanta unui infractor ca acest analfabet rau si complexat pe nume Liviu Georgica Mihaiu? Ce pazeste Consiliul de Administratie al TVR? Sau, cine stie, poate ca si postul public de televiziune a fost cumparat si privatizat de Vintu", a declarat Corneliu Vadim Tudor.

Declaratii la RTV: "Un impostor si un derbedeu pe care chiar l-as da in judecata. Ce fiala PRM te-a ajutat pe tine mai handicapatule mai, de ce semnezi tu ca presedinte al PRM, mai? Porcule de la Cluj! Nu ti-e ma rusine? Toate legile si registrele partidelor politice arata ca sunt presedintele partidului. Vii tu sarpele polar pe la spate sa pretinzi ca esti presedinte! Ai noroc ca nu esti langa mine ca ti-as carpi doua palme, nu mai termini ma cu boala asta mintala ma? Du-te ma si te trateaza, dobitocul dracului!"

Declaratii la RTV: "De la ce balamuc transmiteti cu Funar? (...) Funar, o sa te mai intalnesti cu mine si-ti rup urechile alea de magar!" Dupa crima savarsita de Romulus Mailat in Italia, Vadim Tudor a declarat: „In ce priveste scandalul asasinarii sotiei unui amiral italian de catre un tigan originar din judetul Sibiu declar in mod raspicat: italienii au perfecta dreptate, asa ceva reprezinta o barbarie fara margini si ne face tandari imaginea in lumea intreaga.s21t Rog, totusi, sa nu se utilizeze cuvantul „roman”, fiindca nemernicul nu e roman, ci tigan!”.

Ce spunea despre Klaus Iohannis: "Un neamt de mana a doua"

O alta sursa de controverse au fost declaratiile din 30 noiembrie 2014, la o emisiune in care au fost invitati Corneliu Vadim Tudor si Miron Cozma. In aceasta emisiune, in afara de afirmatiile in care Corneliu Vadim Tudor se refera la Romania care s-ar afla "pe mana unui handicapat", a "unui neamt de mana a doua", acesta se mai intreaba "de ce nu sta dracului la cratita" "cucoana asta Angela".

In urma difuzarii acestei emisiuni, postul TV si-a cerut scuze intr-o emisiune de stiri si s-a delimitat de afirmatiile facute de Vadim Tudor.

Cazul Anca Carcu, pe care a numit-o "prostituata"

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat pe Vadim Tudor cu 3000 de lei pentru ca a numit-o „prostituata” in repetate randuri pe fosta candidata la parlamentare Anca Carcu. "Aceasta individa, Anca Carcu, e o prostituata din Bistrita, si-mi asum raspunderea. De altfel am si dat-o in judecata, am cerut cred ca o suta de mii de euro daune morale, avocatii mei stiu. Ea s-a prostituat la benzinaria din Bistrita, pe urma a plecat in Spania, America, s-a prostituat si acolo. Cereti studiile acestei Carcu, la 31 de ani are noua clase, ca a fost exmatriculata de la liceu pentru prostitutie", a spus Vadim. Pe 30 aprilie 2014, Tribunalul Bucuresti a decis, ca acesta sa-i plateasca daune de 1.000 de lei si sa publice sentinta in doua publicatii: Tricolorul si Romania Mare.

Poezie de Corneliu Vadim Tudor, inchinata Elenei Ceausescu, sotia dictatorului Nicolae Ceausescu:

Urare de iarna
Este fiica prea iubita
A acestui brav popor
De luceferi strajuita
Si de steagul Tricolor
E Elena Ceausescu
Suflet nobil si vibrant
Mama buna, om politic
Si prestigios savant
Inteleapta-i este fapta
Nazuind spre viitor
Tot cu cinste sta in dreapta
Marelui conducator.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor:
Ultima poezie publicata pe Facebook de Corneliu Vadim Tudor: "Hai, Moarte, sa bem o cafea"

Pe pagina de Facebook a lui Corneliu Vadim Tudor a fost redistribuit un "poem inedit", publicat cu cateva zile in urma, intitulat "Ultima cafea".

PORTRET Corneliu Vadim Tudor. Reteta cu care a atins succesul in politica si ultima tentativa de a cuceri Cotroceniul
PORTRET Corneliu Vadim Tudor. Reteta cu care a atins succesul in politica si ultima tentativa de a cuceri Cotroceniul

Nascut in 1949, Corneliu Vadim Tudor a fost unul dintre putinii politicieni romani care a fost o figura cunoscuta si inainte de Revolutie.

Corneliu Vadim Tudor a murit in Spitalul Militar din Capitala. Politicianul ar fi suferit un infarct
Corneliu Vadim Tudor a murit in Spitalul Militar din Capitala. Politicianul ar fi suferit un infarct

Doliu in lumea politica de la noi. Corneliu Vadim Tudor s-a stins din viata luni seara, la Spitalul Militar Central, la varsta de 65 de ani.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.