Cristian Cioaca a fost condamnat la 22 de ani de inchisoare si obligat sa plateasca 250.000 de euro

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ani de procese, cautari fara niciun rezultat, dezbateri si legende, judecatorii au dat o prima sentinta in controversatul caz al Elodiei. Cristian Cioaca, a fost condamnat astazi la 22 de ani pentru omor, chiar daca trupul victimei nu a fost gasit.

Elodia a disparut misterios in august 2007.

Avocata mamei sale a spus astazi cu ochii in lacrimi ca pedeapsa primita de Cioaca este mult prea blanda. Pe langa anii de inchisoare, el trebuie sa plateasca daune de 250.000 de euro rudelor Elodiei si fiului sau. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 10 zile.

Cristian Cioaca a aflat acest verdict din inchisoarea de la Colibasi. De altfel, nici avocata lui, si nici membrii familiei sale nu au fost in sala de judecata.

Practic, dupa sase ani in care intreaga natiune a incercat sa rezolve disparitia misterioasa a Elodiei avem un prim verdict. Magistratul l-a condamnat la 22 de inchisoare pentru uciderea sotiei lui. Cioaca si Elodia au fost casatoriti trei ani. In 2007, povestea lor de iubire s-a sfarsit tragic.

Citește și
cristian cioaca
"Mi-a spus ca ii lipseste sotia de acasa" Marturia amantei lui Cioaca dupa disparitia Elodiei
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In fata sentintei de astazi, mama si fratele Elodiei Ghionescu spun ca se vor lupta in justitie ca fostul politist sa primeasca o pedeapsa si mai aspra: inchisoarea pe viata.

"Foarte putini ani i-a dat. Trebuia sa-i dea pe viata asta e adevarul. Foarte mica, pai el scapa, in inchisoare sta bine merci, traieste, pe cand copilul meu este mort si batjocorit de el. El sustine ca nu a facut asa ceva - Pai el sustine si nu va recunoaste niciodata pentru ca a fost format in asa fel'', a declarat astazi mama Elodiei.

Chiar si asa, avocata recunoaste ca acest verdict in lipsa unui cadavru este o victorie pentru justitia romana.

Tot astazi, judecatorul a decis ca mama Elodiei si baiatul sa primeasca 100.000 de euro despagubiri fiecare, iar fratele Elodiei, 50.000 de euro.

"Ma bucur deocamdata ca instanta a judecat bine. O sa incercam sa obtinem o pedeapsa mai mare, maxim daca se poate. De altfel, si cu micutul Patrick o sa incercam sa-l aducem langa noi pentru a-l creste noi daca e posibil", a declrat fratele Elodiei.

cioaca elodia 2

De partea cealalta, aparatoarea lui Cristian Cioaca spune ca va ataca aceasta decizie.

Judecatorul a mai decis ca baiatul Elodiei si al lui Cristian Cioaca sa primeasca lunar de la tatal lui 880 de lei.

Relatia sotilor Cioaca a ajuns la un moment de cotitura atunci cand Elodia s-a implicat intr-o relatie extraconjugala, despre care a aflat si sotul ei.

Pe 18 august 2007, avocata a plecat pentru 9 zile in Dubai, cu noul iubit. Cand s-a intors, a salvat fotografiile din vacanta pe calculatorul de acasa. Pozele au fost vazute de Cioaca.

Doua zile mai tarziu, cei doi discuta la cabinetul Elodiei despre divort. Pana aici, povestea este recunoscuta de ambele parti.

Pentru ce a urmat in acea seara insa, s-a dus o batalie crunta intre acuzare si aparare.

Procurorii sustin ca tarziu in noapte, dupa ce politistul s-a intors de la serviciu, a avut loc un scandal monstru intre cei doi, iar Cioaca si-ar fi lovit sotia cu pumnul. Acesta ii contrazice, spunand ca nu exista nicio expertiza care sa demonstreze ca pumnii sau au prezentat leziuni specifice unor asemenea lovituri.

Procurorii au mai adus ca proba urmele de sange descoperite in apartamentul celor doi. Si pentru acestea, Cioaca s-a aparat si a sustinut ca sangele gasit este intr-o cantitate prea mica pentru a putea duce la moartea victimei.

Anchetatorii mai spun ca politistul ar fi scapat apoi de cadavrul Elodiei, dupa care s-a intors la apartament si a incercat sa-si ascunda urmele. Ar fi acoperit petele de sange ramase cu pereti cu un strat de glet si vopsea lavabila, si ar fi aruncat intr-o rapa lucrurile care i-ar fi putut dovedi fapta.

Acuzatul aduce insa in apararea lui declaratiile unor martori si monitorizarile prin satelit ale telefonului si masinii sale, care ar dovedi nu numai ca nu a fost in Brasov in noaptea presupusei crime, dar nici in apropierea rapei in care au fost gasite acele lucruri aduse ca probe la dosar.

La cinci zile de la disparitie, timp in care sustine ca a incercat sa o gaseasca singur, Cioaca a anuntat oficial disparitia Elodiei.

Insa nimeni nu l-a crezut. Convinsi de acest lucru, anchetatorii au rascolit muntii si vaile din 4 judete, in speranta ca ii vor gasi cadavrul.

Au luat la pas Brasovul si Prahova, au facut cercetari in Poiana Brasov, la Rucar, Fundata, Rasnov si Cristian, dar si in localitatea din Arges in care traiesc parintii lui Cioaca. Iar scafandrii au intrat in apele Oltului dar si in lacuri de acumulare.

Mai mult, procurorii au cautat-o pe Elodia Ghinescu in 190 de tari si au verificat toate cadavrele neidentificate aparute in toti acesti ani. Au cercetat spitalele, manastirile, ospiciile. Nici urma de ea.

In tot acest timp, Cioaca a sustinut ca dosarul sau a fost unul fabricat: "Nu exista nimic concret in dosarul acesta. Nu exista nimic concret in povestea aceasta."

De-a lungul anilor, Cioaca a lansat si ipoteza potrivit careia Elodia ar fi in viata: "Am primit doua mesaje! Unul de la un domn din Sibiu, care a vazut-o pe 30, intre 8 si 9 in fata la hotelul Aro Palace din Brasov. Celalalt de la secretara cladirii unde a avut biroul inchiriat timp de un an".

Procurorii au demontat afirmatiile, iar dupa 4 ani in care nu au avut niciun indiciu ca Elodia ar mai trai judecatorii au declarat-o oficial moarta.

Apoi, anul trecut, anchetatorii au descoperit pete noi de sange la imbinarile dintre pereti si podea, cu ajutorul unui aparat recent intrat in dotarea criminalistilor romani. Astfel ca, in decembrie trecut, Cioaca a fost arestat preventiv pentru uciderea sotiei sale. Iar astazi, dupa 6 luni de proces, condamnat, in lipsa cadavrului.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cum incearca politistul Cristian Cioaca sa scape de dosarul in care e acuzat ca si-a ucis sotia
Cum incearca politistul Cristian Cioaca sa scape de dosarul in care e acuzat ca si-a ucis sotia

Marti, politistul Cristian Cioaca afla daca va scapa de dosarul in care este acuzat ca si-a ucis sotia, pe avocata Elodia Ghinescu.

"Mi-a spus ca ii lipseste sotia de acasa" Marturia amantei lui Cioaca dupa disparitia Elodiei

Dupa ce fostul iubit al Elodiei Ghinescu a depus marturie in procesul privitor la uciderea avocatei, marti a venit si randul amantei lui Cristian Cioaca sa apara in fata instantei din Pitesti.

Cristian Cioaca nu poate mosteni averea Elodiei. Instanta a suspendat procesul de succesiune
Cristian Cioaca nu poate mosteni averea Elodiei. Instanta a suspendat procesul de succesiune

Cristian Cioaca nu o poate mosteni pe Elodia, desi se implineste un an de cand a inaintat documentele pentru deschiderea succesiunii.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.