Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Ce fac romanii atunci cand gasesc un portofel pe strada. Cazul femeii din Cluj care a descoperit 2.000 de lei

bunuri pierdute

Romanii dau din ce in ce mai des dovada de sprit civic atunci cand gasesc pe strada obiecte pierdute sau bani. Politistii vorbesc chiar despre un fenomen.

De curand, un fost consilier in Ministerul Culturii si-a pierdut portofelul in care avea inclusiv acte, iar un adolescent de 16 ani l-a predat imediat. Si la Cluj, agentii cauta de aproape o luna o persoana care a uitat doua mii de lei. Alt om cinstit nu s-a indurat sa ii pastreze.

Laszlo, un tanar de 16 ani din Targu Mures a gasit portofelul pe strada. Cum nu era nimeni in jur sa il revendice a sunat imediat la 112.

Laszlo: "Asa a fost corect. Gandul acela ca Dumnezeu ma vede si ce am facut, mai bine am ales calea cea dreapta. Era un film mai vechi romanesc, in care a zis un om: ca daca cineva gaseste un portofel, un portmoneu trebuie predat la sectie, si asta mi-a trecut prin cap atunci si am fugit si am dat am procedat."

dem radulescu

In scurt timp s-a aflat si cine este proprietarul: un arhitect din Reghin care pana in decembrie anul trecut a fost consilier in Ministerul Culturii.

Klaus Birthler, pagubit: "Mi-am dat seama ca l-am pierdut. Am facut plati in centrul orasului si de atunci nu-l mai gaseam. Eram 50% sigur ca-l gasesc bazandu-ma pe cetateni corecti, 50% sa fiu pagubit de toate actele. M-am bucurat ca exista cetateni cu simt civic."

Politistii confirma ca sunt tot mai multi cei care gasesc bani si bunuri si decid sa anunte politia. A fost si cazul unei bunici din Cluj care in urma cu o luna a descoperit doua mii de lei.

Cei 2 mii de lei au fost gasiti pe o strada din Cluj insa, din pacate, nu exista camera de supraveghere in zona care sa ii ajute pe politisti care sa il identifice pe cel care i-a pierdut. Asa ca proprietarul banilor, cautat de aproape o luna, trebuie sa stie ca intreaga suma este la sediul IPJ Cluj.

Carmen Jucan, purtator de cuvant IPJ Cluj: "Numai anul trecut s-au dus la politie 16.000 de lei, iar banii au fost returnati la proprietar."

Norocoasa a fost pana la urma si o femeie din Targu Mures. Si-a pierut geanta intr-un magazin iar proprietara a cerut sprijinul autoritatilor.

Dupa 24 de ore, chiar de ziua ei, pagubita si-a recuperat bunurile. Multumit este si un turist maghiar care si-a uitat borseta cu sute de euro si carduri bancare in centrul orasului.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 6 Martie 2017
Citeste mai multe despre: romani, spirit civic, obiecte pierdute, bani, politisti, predare,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed