Severin refuza in continuare sa demisioneze din PSD si Parlamentul European

×
Codul embed a fost copiat

Nu numai PSD ii cere lui Adrian Severin sa demisioneze, ci si grupul socialistilor europeni. Acestia au anuntat excluderea lui din grup si i-au cerut sa plece si din Parlamentul European. Cu toate acestea, Severin refuza sa dea curs cererilor.

Problemele lui Adrian Severin par sa se inmulteasca, dupa scandalul declansat de Sunday Times. Anuntul de luni al DNA, care s-a autosesizat in acest caz, a fost urmat astazi de ANI, care va verifica averea lui Severin.

De asemenea, conducerea Partidului Social Democrat a decis sa se delimiteze de colegul lor, Adrian Severin, cerandu-i acestuia sa demisioneze din partid.

"Am discutat atat cu secretarul general al PES, cat si cu liderul grupului socialist, domnul Martin Schultz si, Partidul Social Democrat, asa cum anuntat si ieri, va urma in totalitate si in mod simetric deciziile grupului socialist si ale Partidului Socialistilor Europeni. Din acest punct de vedere cred ca, si imi sustin pozitia de ieri, care a fost o pozitie echilibrata, de suspendare a domnului Severin pana la momentul in care grupul socialist si Partidul Socialistilor Europeni se pronunta." - a declarat Victor Ponta.

Pana acum, a explicat Ponta, Partidul Social Democrat a dat dovada de echilibru si solidaritate, "atunci cand este cazul".

Citește și
Adrian Severin
Adrian Severin: Nu demisionez din PE. Ma retrag din grupul socialistilor
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"De astazi incepand, acest gen de solidaritate trebuie sa fie manifestat de domnul Severin, de data aceasta, fata de noi ca partid, si, din punctul meu de vedere decizia PSD este foarte clara si foarte ferma. Domnul Adrian Severin trebuie sa demisioneze din Parlamentul European si de asemenea trebuie sa demisioneze din Partidul Social Democrat." - a declarat Victor Ponta.

 Nu in ultimul rand, grupul socialistilor europeni, S&D, a anuntat, astazi ca il exclude pe Adrian Severin din toate functiile detinute si ii cere acestuia sa demisioneze din Parlamentul European. Decizia Biroului adoptata astazi va fi supusa, miercuri, votului tuturor celor 185 de membri ai grupului din PE. Europarlamentarul Catalin Ivan, seful Delegatiei PSD din PE, sustine ca i-a transmis lui Adrian Severin "pe toate caile posibile" sa demisioneze, insa ... nu l-a gasit.

Intrebat daca s-a intalnit cu Severin si i-a cerut personal demisia, in calitate de sef de delegatie, Catalin Ivan a raspuns: "I-am transmis mesajul pe toate caile. Personal nu l-am gasit. Dar nici mesajul nu era unul personal, l-a exprimat si domnul Ponta, si domnul Schulz".

Luni, Adrian Severin s-a retras singur din grupul socialistilor europeni al Parlamentului European si s-a autosuspendat din toate functiile detinute in Biroul Permanent National al PSD.

Reactia lui Adrian Severin

Adrian Severin refuza in continuare sa demisioneze, atat din PSD, cat si din PE. Intr-o declaratie televizata, citata de Mediafax, el a anuntat ca nu este dispus sa faca "un sacrificiu ritual" si ca solicita efectuarea unei anchete.

"A demisiona ca raspuns la acuzatii mincinoase nu poate fi o solutie", a sustinut Severin. "Nu sunt dispus sa fac acest lucru", a subliniat el. Europarlamentarul a mai spus ca Ponta a tras concluzii pe baza lecturii ziarelor si a subliniat ca cere in continuare efectuarea unei anchete.

Atacul Agentiei Nationale de Integritate

Tot astazi, Adrian Severin a mai primit o lovitura, din partea Agentiei Nationale de Integritate, care vrea sa-i verifice averea.

"Nu va pot da detalii si nu pot comenta investigatii aflate pe rolul Inspectiei de integritate", a declarat secretarul general al Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, citat de Mediafax. Oficialul ANI nu a putut spune daca ancheta privindu-l pe Adrian Severin a fost inceputa dupa aparitia informatiilor legate de presupusul contract de lobby sau inainte de izbucnirea scandalului.

Europarlamentarul PSD Adrian Severin este acuzat de practici de lobby contra cost si este cercetat in prezent de catre Directia Nationala Anticoruptie. El a declarat ca in 2010 a castigat ca membru in consiliul de experti ai Unicredit International aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, Severin a sustinut ca averea sa, insumata, este la nivelul unui apartament de lux in Bucuresti.

Averea oficiala a europarlamentarului Adrian Severin

Europarlamentarul Adrian Severin are in conturi, potrivit declaratiei de avere completate in octombrie 2010, echivalentul a aproape 1.000.000 euro. Conform declaratiei de avere din octombrie 2010, citata de Mediafax, el detine o cota parte de 50% dintr-un teren intravilan de 451 metri patrati, dobandit in anul 2004 prin mostenire. De asemenea, Severin si sotia sa au cote parti din doua apartamente in Bucuresti: 95% dintr-un apartament dobandit in anul 1984, tot prin mostenire, in suprafata de 77 mp. si 25% dintr-un apartament mostenit in anul 2004, in suprafata de 80 mp.

Europarlamentarul mai detine si doua autoturisme Volkswagen Golf, cumparate in 2005 si, respectiv, 2007. De asemenea, detine obiecte de arta fara valoare de patrimoniu (pictura, gravura, desen), dobandite pana in anul 2007, estimate la aproximativ 22.000 de euro, precum si icoane de lemn si sticla evaluate la sub 5.000 de euro si bijuterii de familie "cu valoare sentimentala", evaluate tot la sub 5.000 de euro.

Adrian Severin are si o serie de depozite in diverse banci, in suma totala de 234.497 RON, 843.285,72 Euro si 35.936,4 USD. El mai declara parti sociale la ICOA de 200 RON.

Conform declaratiei de avere, Adrian Severin a decontat la PE diurna si transport in anul 2009 de 101.493,66 Euro, iar in primele zece luni ale anului 2010 de 76.692,65 Euro, precum si cheltuieli pentru biroul parlamentar in anul 2009 de 50.424 Euro si cheltuieli cu secretariatul in anul 2010 de 228.902,79 Euro.

El a incasat urmatoarele venituri anuale: 44.701 RON si 43.459, 63 Euro ca europarlamentar, 21.600 RON ca profesor la Universitatea Titu Maiorescu, 50.160 RON ca director coordonator al Institutului Ovidiu sincai, 6.810 RON ca arbitru la Curtea de Arbitraj Bucuresti, 71.659 RON ca editorialist la un ziar din Bucuresti, dar si 10.000 de Euro indemnizatie participare la International Advisory Board - 2008 de la Unicredit International si 30.000 de Euro indemnizatie participare Advisory Board de la Chayton Capital Duna Property Fund.

Adrian Severin: Nu demisionez din PE. Ma retrag din grupul socialistilor

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Macovei: Autosuspendarea lui Severin nu are valoare. Demisia!
Macovei: Autosuspendarea lui Severin nu are valoare. Demisia!

Monica Macovei sustine ca autosuspendarea lui Severin din BPN al PSD nu are nicio valoare, menntionand ca se asteapta demisia acestuia din functia de europarmanentar si ca "rusine se intinde si l-a acoperit si pe Ponta, care nu face nimic".

Adrian Severin: Nu demisionez din PE. Ma retrag din grupul socialistilor
Adrian Severin: Nu demisionez din PE. Ma retrag din grupul socialistilor

Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, pentru Mediafax, ca a convenit cu Martin Schulz sa se retraga din grupul socialistilor europeni, dar a adaugat ca nu isi va da demisia din Parlamentul European.

Adrian Severin ar fi acceptat
Adrian Severin ar fi acceptat "sa-si vanda serviciile" pentru 12.000 euro

Trei deputati europeni si fosti ministri - un roman, un sloven si un austriac - s-au declarat dispusi sa isi "vanda serviciile" pentru sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti de la cotidianul britanic The Sunday Times.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.