Berlinul are un nou muzeu! Cel al carnatilor
Nemtii sunt atat de indragostiti de carnaciorii lor cu mustar sos de rosii si curry incat vor sa ii coopteze si pe altii in clubul lor. De cum treci pragul institutiei de cultura, custozii sunt gata sa-ti spuna totul despre renumitul preparat.
Marime, consistenta, variante de condimentare. Un singur lucru ramane secret. Reteta.
"Avem o canapea in forma de carnat, unde puteti viziona filme despre "Currywurst" (carnatul cu curry), apoi avem si o panorama inspirata de sosul de rosii. Si sa nu uitam de giganticii cartofi prajiti", spune Meike-Marie Thiele, proiectantul muzeului.
Toata nebunia a pornit de fapt cu 60 de ani in urma, cand o doamna din Berlin, cel de Vest desigur, si-a deschis o taraba cu carnaciori. Erau atat de buni incat in cateva zile cozile din fata tejghelei sale devenisera obisnuinta. Si asa au ramas timp de sase decenii.
Va vine sa credeti sau nu, dar ca acest muzeu sa devina realitate a fost nevoie de patru ani de cercetare si creatie. Si de 5 milioane de euro.