Portret Lady GaGa: extravaganta erotico-agresiva. O detesti sau o iubesti?

×
Codul embed a fost copiat

Are numai 23 de ani si a electrizat scenele internationale cu sutiene care explodeaza, cu palarii facute din propriul par, cu pantofii-copita, cu machiajul desprins parca din filme horror si cu tinutele din latex!

Fie ca o iubesti, fie ca o urasti, este imposibil sa n-o remarci pe Lady Gaga! Este micutul monstru din lumea showbiz-ului!

Stefani Germanotta, aka Lady GaGa, era, inainte de-a ajunge in lumina reflectoarelor, o adolescenta obisnuita, preocupata cu scoala si lectiile de pian pe care le-a inceput inca de la varsta de 4 ani. Provenind dintr-o familie de intelectuali, tanara a urmat o scoala catolica privata. Apoi, la 17, a fost unul dintre cei 20 de copii norocosi care au fost admisi la o scoala exclusivista din cadrul New York University.

Asa ca nu e de mirare ca italianca pasionata de rock, pop si teatru a devenit o compozitoare si cantareata cu aptitudini teatrale, impletindu-le pe toate in inconfundabilul stil Lady Gaga.

A compus pentru diferite formatii, printre care si Pussycat Dolls, insa GaGa si-a dorit si a reusit mult mai mult decat sa ramana in umbra altora: a creat propriul ei album, “The Fame” (2008), fiind descoperita si promovata de rapper-ul Akon.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Chiar de la lanasarea primului material discografic, presa a fost captivata de tinutele ei vestimentare. Nici n-avea cum sa fie altfel!

Sutienele sale din care tasnesc flacari, perucile, perlele lipite pe fata si tinutele realizate fie din baloane, fie din metale, fac din Lady Gaga cea mai atractiva „jucarie media".

Stilul ei nu cunoaste limite. Este un stil aproape imposibil de imitat, un stil care variaza de la erotic la inocent, de la femininate la agresivitate, pastrand in acelasi timp si amprenta artistei.

Poarta cu nonsalanta, si o recunoaste, haine inspirate din sexshop-uri. Latexul este aproape omniprezent in stilul care o defineste, iar pantalonasii foarte scurti par firesti atata timp cat sunt purtati de ea. Mai recunoaste ca a avut drept modele pe Peggy Bundy si Donatella Versace, formandu-si ulterior propriul stil inedit.

Platformele absurd de inalte, ciorapii-plasa si o coafura ciudata! Iata doar cateva dintre laitmotivele Lady Gaga.

Funditele facute din par sunt o alta emblema a starului. A purtat palarii de dantela, masti de fata, ba chiar si cesti de ceai in mijlocul cocului. Cu toate acestea, foarte multi au fost de parere ca ultima trasnaie la care a fost supusa podoaba capilara a artistei depaseste tot. Diva s-a afisat cu o palarie facuta chiar din propriile suvite( mese sau naturale) la un eveniment in Las Vegas.

Una dintre cele mai incendiare aparitii ale ciudatei GaGa a fost cea de la Gala American Music Awards! Si nu e gluma cand spunem incendiara. Vedeta a dat foc pianului la care a interpretat piesa "Speechless”.

Nici la premiile Grammy nu s-a dezis de stilul-i caracteristic! Nominalizata la cinci categorii, Lady GaGa nu a luat decat doua trofee la editia din acest an, dar, cu siguranta, a fost o prezenta de neuitat din cauza aparitiei de pe covorul rosu, dar si a duetului cu Elton John.

Pentru a intra in atmosfera tipica divei, Elton si-a pus si el ochelari marca GaGa si s-a lasat murdarit din cap pana in picioare. Nici pianul la care au cantat cei doi nu a fost unul obisnuit, pe capacul acestuia fiind atasate mai multe brate.

Pentru covorul rosu, GaGa a ales un costum foarte argintiu, foarte sclipicios, cu platforme care omoara piciorul si vedere spre partea dorsala. Sa nu uitam nici aranjamentul de pe cap, original si el.

A făcut cunostinta si cu regina Marii Britanii, fiind invitata sa cante in cadrul unui eveniment la Casa Regala. Nici atunci nu a renuntat la costumatiile extravagante si la machiajele dramatice. Si cu toate astea a reusit sa o impresioneze pe conservatoarea regina.

Daca excentrica blonda pune succesul enorm pe care l-a avut pe seama talentului si creativitatii sale, gurile rele spun ca nu este decat produsul unei campanii bine ticticluite a unui departament de marketing.

Insa ce mai conteaza ce spune lumea atata vreme cat Madonna zice tare si raspicat ca Lady GaGa are calitatile necesare pentru a-i lua locul la titlul de “regina muzicii pop”.

O alta controversa aparuta in jurul vedetei este aceea legata de sexualitatea ei! Prezenta la un festival muzical, in timp ce sustinea un concert, intre picioarele lui GaGa ar fi aparut ceva… care nu prea avea ce sa caute la o femeie.

Tarziu dupa incident, artista a simtit nevoia sa clarifice lucrurile declarand, mai pe ocolite, ca nu este hermafrodita! Ba mai mult, ea a marturisit ca este o traditionalista in “adancul inimii” si ca isi doreste o familie la fel de frumoasa precum cea din care provine.

Cand lucrurile pareau a se fi linistit, a aparut in presa o declaratie soc! Scriitorul Ian Halperin spune ca Lady ar fi petrecut, recent, cateva nopti pline de pasiune alaturi de o alta ciudata a Hollywoodului, Angelina Jolie.

Dincolo de sexualitatea ei, dincolo de extravaganta afisata pe covorul rosu sau pe scena, Lady GaGa sta bine si la capitolul cultura: citeste Rilke, asculta Beethoven, se pricepe la filozofie si din cand in cand mai spune si cate o rugaciune.

E clar! Un asa personaj pitoresc va tine multa vreme de acum incolo prima pagina a tabloidelor.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Un ambasador neoficial al Romaniei: Remus Azoitei, colectionarul de Dacia 1300
Un ambasador neoficial al Romaniei: Remus Azoitei, colectionarul de Dacia 1300

Cunoscutul violonist stabilit in Marea Britanie conduce zilnic o masina care ii aminteste de cea a tatalui sau.

Cine este Tomislav Nikolici: un fost ultranationalist, ales presedinte al Serbiei
Cine este Tomislav Nikolici: un fost ultranationalist, ales presedinte al Serbiei

Liderul principalei forte a opozitiei Tomislav Nikolici, care a fost ales duminica presedinte al Serbiei, este un fost ultranationalist care, fara sa abandoneze retorica populista, s-a reorientat complet propovaduind integrarea europeana.

Alegeri in Franta. Cine e Francois Hollande, omul care l-a invins pe Nicolas Sarkozy
Alegeri in Franta. Cine e Francois Hollande, omul care l-a invins pe Nicolas Sarkozy

Francois Hollande poate fi considerat opusul lui Nicolas Sarkozy. El este, dincolo de divergentele politice, un barbat amabil si care doreste consensul, criticat insa pentru delicatetea, nehotararea si lipsa sa de experinta, relateaza AFP.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.