Copilul sirena sau bebelusul fara craniu. Topul anomaliilor genetice

Imagini socante

Anencefalia, coada umana sau imbatranirea prematura. Sunt doar trei dintre cele mai ciudate si grave malformatii cu care se poate naste un copil, cazuri rare cu foarte putine sanse de supravietuire.


Anencefalia (absenta craniului)

Anomalia consta in lipsa craniului, emisferele cerebrale sunt inlocuite de un tesut conjuctiv rosiatic. Este consecinta faptului ca tubul neural nu se inchide in portiunea craniala. Celulele nervoase degenereaza si nu mai este posibila formarea osului. Ancefalii traiesc cateva saptamani, asta in cazul in care trec cu bine de nastere.

Citește și
copil
O fetita de 8 luni, cu o malformatie la inima, a fost refuzata de spital
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Fibrodysplasia ossificans progresiva (osificarea muschilor si tendoanelor)

Cei diagnosticati cu aceasta boala incurabila ajung sa posede un extra-schelet in afara celui normal. Este o boala ciudata care cauzeaza osificarea muschilor si tendoanelor, pacientii ajungand intr-un final sa nu-si mai poata misca propriul corp si membrele. Orice rana care afecteaza tesuturile de legatura (muschi, ligamente si tendoane) are ca rezultat formarea unui chist osos dur in jurul zonei afectate. In multe cazuri, ranirile accidentale pot "ingheta" incheieturile permanent. Boala este incurabila.

Coada umana (coada vestigiala)

Exista 100 de cazuri confirmate in lume. Coada vestigialase afla in zona osului sacral. Coada e compusa din tesuturi de legatura, muschi, vase de sange, nervi, piele, vertebre si cartilagii. Cauza nu este cunoscuta. Unii savanti cred ca anomalia apare din cauza unei mutatii a celulelor.

Progeria (imbatranire prematura)

Este o boala foarte rara, care consta in accelerarea peste masura a unor simptome ale batranetii. Se pare ca este o maladie genetica, ce apare sporadic si atinge aproximativ 1 din 4 milioane de nou nascuti. Imbatranirea incepe cam la varsta de 4 ani. La 10-12 ani, copilul are toate caracteristicile externe ale imbatranirii: par carunt, chelie, lipsa grasimii din corp. Schimbari degenerative au loc si in interiorul corpului, de exemplu arteroscleroza. Foarte putini copii atinsi de aceasta boala grava ajung la varsta de 13 ani. Persoana care a trait cel mai mult cu aceasta boala a fost Ashley Hegi din Canada, care a decedat la varsta de 17 ani, in aprilie 2009.

Fetus parazit (Fetus in fetus)

In acest caz, fetusul traieste in corpul celuilalt fetus mai dezvoltat, ca un parazit. Un embrion aflat in interiorul altui embrion poate fi intalnit o data la 500.000 de sarcini si apare in stadiile incipiente ale vietii intrauterine. De obicei, ambii fetusi mor inainte de nastere. 

Craniopagus parasiticus

Este o boala in care copilul se naste cu un al doilea cap parazitar. Are atasat capul geamanului mort, de corp. Capul suplimentar nu are creier functional, acesta fiind si conditia care diferentiaza boala de gemenii siamezi. S-au inregistrat opt asemenea cazuri in lume, dintre care doar trei bebelusi au supravietuit nasterii.

Sindromul Ambras (jumatate om , jumatate animal)

Acesta este caracterizat prin faptul ca o persoana se naste cu par excesiv pe fata si corp. Din fericire, este o afectiune foarte rara, sunt doar 40 de cazuri in lume in prezent.

Picioare  lipite sau copilul sirena
Unii bebelusi se nasc cu picioarele sau degetele lipite. Cel mai recent caz inregistrat este cel al unei fetite din Peru, care s-a nascut cu picioarele lipite, avand aspectul unei sirene. Unul la 70.000 de bebelusi sufera de aceasta malformatie.

Siamezii

Gemenii sunt nascuti legati unul de altul printr-o parte a corpului. Pot imparti fie acelasi ficat, fie acelasi cap sau acelasi corp. Uneori siamezii pot fi separati pentru a putea trai vieti normale, insa de cele mai multe ori este imposibil.

Cyclopia

Sunt nascuti cu un singur ochi in frunte. Se crede ca boala poate fi cauzata si de medicamentele luate de mame in timpul sarcinii.

 

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Copii cu malformatii grave, salvati de coastele din titan
Copii cu malformatii grave, salvati de coastele din titan

La o clinica din San Antonio, Texas, un miracol medical salveaza viata unor copii nascuti cu malformatii grave. Doi medici au pus la punct coaste din titan, care pot fi ajustate pe masura dezvoltarii corpului.

O fetita de 8 luni, cu o malformatie la inima, a fost refuzata de spital
O fetita de 8 luni, cu o malformatie la inima, a fost refuzata de spital

"Avand in vedere problemele grave financiare cu care ne confruntam, suntem in imposibilitatea de a mai accepta alte cazuri de copii cu boli congenitale cardiace" - asa suna refuzul de tratament al medicilor de la Targu Mures pentru un bebelus de opt luni.

Omul fara chip! Desfigurat de o tumoare de 3 kilograme. Vezi VIDEO
Omul fara chip! Desfigurat de o tumoare de 3 kilograme. Vezi VIDEO

Caz socant in Portugalia, unde un barbat de 51 de ani traieste drama vietii sale, din cauza unei tumori uriase care i-a acoperit intregul chip.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.