Dezbatere LIVE pe www.stirileprotv.ro, de la ora 4:00: Trump vs. Clinton. Viitorul SUA ar putea depinde de aceste confruntari

×
Codul embed a fost copiat

Transmisiune LIVE AICI! Americanii asteapta luni seara cu nerabdare prima dezbatere prezidentiala intre Hillary Clinton si Donald Trump, desi multi dintre ei nu-l agreeaza nici pe unul, nici pe altul, comenteaza AFP, conform Agerpres.

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

CITITI in acest articol:

-► Cine este Lester Holt, moderatorul primei dezbateri televizate intre Hillary Clinton si Donald Trump
-► Care sunt strategiile celor doi contracandidati
-► Cat de mult conteaza numele invitatilor celor doi contracandidati
-► Donald Trump a amenintat ca invita in emisiune o fosta amanta a lui Bill Clinton
-► Cei doi candidati la presedintia SUA "s-au dat bine" pe langa premierul Israelului

Potrivit sursei citate de Agerpres, sondajele raman extrem de stranse cu sase saptamani inaintea scrutinului din 8 noiembrie, comenteaza AFP.

Citește și
Hillary Clinton Donald Trump
Washington Post: Donald Trump a utilizat in scop personal 285.000 de dolari din fondurile organizatiei sale caritabile
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Acest duel la varf, care incepe la ora locala 21:00 (04:00 in Romania, marti, 27 septembrie), promite recorduri de audienta, datorita personalitatilor celor doi candidati, extrem de diferite.

Dezbaterea dureaza 90 de minute si va fi transmisa LIVE AICI, pe www.stirileprotv.ro. 

Discutia dintre cei doi candidati este organizata in jurul a trei teme: "directia Americii, atingerea prosperitatii, asigurarea securitatii" - fiecareia dintre aceste teme fiindu-i consacrate cate 30 de minute.

Un sondaj al Washington Post/ABC News atribuia duminica, 25 septembrie, 46% dintre intentiile de vot lui Hillary Clinton si 44% lui Donald Trump intr-o dezbatere la care ar participa inca doi candidati mai putin relevanti si 49% si, respectiv, 47% daca nu se tine cont de acestia.

Alte doua dezbateri sunt prevazute in 9 si 19 octombrie, care vor fi animate de alti moderatori.

Getty

Cine este Lester Holt, moderatorul primei dezbateri televizate intre Hillary Clinton si Donald Trump

Lester Holt este cunoscut in SUA pentru pozitia de prezentator al emisiunilor NBC Nightly News si Dateline NBC. Conform The Daily Dot, el a ajuns in echipa Nightly News dupa ce Brian Williams a fost suspendat pentru ca a afirmat in mod fals ca elicopterul in care se afla in Irak a fost lovit de armele inamicilor.

Dupa cum observa si CNN, Lester Holt este primul prezentator afro-american care prezinta singur stirile noptii la NBC. Nascut in San Francisco, el a fost reporter CBS timp de 18 ani in New York, Los Angeles si Chicago, dupa care s-a mutat la MSNBC, in 2000.

Pe langa stirile de la NBC, el a mai fost gazda unor emisiuni la History Channel, Syfy Channel si editiile speciale de la NBC din 2008 al Jocurilor Olimpice.

Dupa ce Holt a fost anuntat ca moderator al dezbaterii dintre cei doi contracandidati, Donald Trump l-a atacat, afirmand ca acesta este un partizan al democratilor. "Apropo, Lester este un democrat. Este un sistem mincinos, toti sunt democrati. Este un sistem foarte incorect."- a spus Trump la Fox News.

Insa afirmatiile sale sunt false, deoarece Lester este un republican, dupa cum a aratat pe Twitter jurnalistul de la NPR David Folkenflik.

Pe de alta parte, echipa de campanie a lui Hillary s-a exprimat prea putin despre Lester Holt, precizand doar ca spera ca acesta sa verifice tot ce s-a spus pana acum in campania electorala, pentru a se vedea care sunt minciuni si care nu.

Care sunt strategiile celor doi contracandidati

In tabara democrata, Hillary Clinton, 68 de ani, fost secretar de stat si ex-senatoare, foarte experimentata, isi cunoaste bine dosarele, dar cu greu suscita entuziasmul si convinge de onestitatea sa. Ea s-a pregatit minutios pentru dezbatere.

In tabara republicana, Donald Trump, 70 de ani, miliardar si fost star de show-uri tv, populist excesiv si impulsiv, care nu a avut niciodata un mandat electiv, se prezinta ca un "outsider". Si el s-a pregatit, dar nu excesiv.

Campania dnei Clinton, care aspira sa devina prima femeie presedinta din istoria SUA, si-a exprimat duminica nelinistea fata de un "dublu standard" in cursul acestei dezbateri, ce va avea loc in apropiere de New York, la Universitatea Hofstra. Potrivit numerosilor experti, pragul care trebuie depasit este la un nivel mai ridicat pentru ea.

"Este o provocare pentru ea pentru ca Donald Trump spune lucruri care nu sunt adevarate", a declarat presedintele campaniei sale, John Podesta, duminica, la NBC.

"Tot ceea ce noi cerem este ca daca Donald Trump minte, aceasta sa fie subliniat", a mentionat pe canalul ABC Robby Mook, directorul sau de campanie, estimand ca dna Clinton nu poate in acelasi timp "sa faca politie" si sa isi prezinte viziunea asupra viitorului. Pentru a-si sprijini afirmatiile, staff-ul de campanie a publicat mai multe pagini cu minciuni atribuite lui Donald Trump.

Dar miliardarul republican a declarat deja ca moderatorul Lester Holt, jurnalist care prezinta jurnalul de seara la NBC, nu este acolo pentru aceasta. "El trebuie sa fie un moderator. Daca ea face o eroare sau daca eu fac o eroare, ne vom ocupa de aceasta noi insine", a declarat el joi, denuntand "presiuni" asupra lui Lester Holt.

Cat de mult conteaza numele invitatilor celor doi contracandidati

Tensiunea intre cele doua tabere a crescut si mai mult in acest weekend, din cauza disputelor privind invitatii fiecaruia in sala.

Tabara Clinton l-a invitat pe omul de afaceri Mark Cuban, proprietar al echipei de baschet Dallas Mavericks, foarte critic fata de candidatul republican. Cuban s-a laudat pe Twitter ca are un loc retinut in primul rand.

Donald Trump a ripostat, afirmand ca el este dispus sa o invite pe Gennifer Flowers, o fosta amanta a lui Bill Clinton. "Daca acest idiot de Mark Cuban de la (show-ul tv) ratat Benefactor vrea sa se aseze in primul rand, poate ca eu o voi invita pe Gennifer Flowers sa stea chiar langa el", a scris pe Twitter Trump. Aceasta a spus ca ea este dispusa sa participe.

"Faptul ca Donald Trump petrece ore in sir inaintea acestei dezbateri ocupandu-se cu acest gen de lucruri arata ce fel de conducator ar fi", s-a revoltat la CNN Robin Mook, care vede in aceasta o dovada a lipsei de aptitudini pentru a fi presedinte.

Candidatul la vicepresedintie al lui Trump, Mike Pence, a cautat ulterior sa calmeze tensiunile, afirmand in cursul emisiunilor politice duminicale ca Gennifer Flowers nu fusese invitata.

Donald Trump "a vrut sa aminteasca oamenilor ca el stie sa intoarca loviturile", a explicat directoarea sa de campanie, Kellyanne Conway, amuzandu-se de faptul ca echipa de campanie a lui Clinton a "cazut atat de usor in plasa".

Cel mai mic derapaj, cea mai mica slabiciune risca sa cantareasca greu in aceasta dezbatere intr-o campanie extrem de polarizata, unde atacurile au inlocuit adesea substanta.

Dna Clinton va trebui sa probeze, pe langa experienta sa, ca este demna de incredere. Donald Trump va trebui sa probeze ca are caracterul necesar pentru a fi unul prezidential. Obiectivul prim al consilierilor sai: ca el sa-si pastreze calmul.

Donald Trump a amenintat ca invita in emisiune o fosta amanta a lui Bill Clinton

Cu cateva ore inainte de prima dezbatere prezidentiala cu Hillary Clinton, candidatul republican Donald Trump a amenintat sa o invite in emisiune pe Gennifer Flowers, o fosta amanta a lui Bill Clinton, sotul candidatei democrate la presedintia SUA, relateaza France Presse, conform Agerpres.

Femeia, a carei legatura cu fostul presedinte american Bill Clinton dateaza de la sfarsitul anilor 70, a indicat ca ar putea sa vina.

Cu toate acestea, Kellyanne Conway, sefa de campanie a lui Trump, nu a putut sa confirme duminica daca Gennifer Flowers va veni, limitandu-se sa afirme la CNN ca echipa candidatului republican nu a "invitat-o in mod oficial".

"Faptul ca Daca Donald Trump isi petrece orele inaintea dezbaterii cu astfel de lucruri arata ce fel de lider va fi, un presedinte de gradinita", a estimat la acelasi post de televiziune Robby Mook, seful de campanie al candidatei democrate. "Acesta este un semn de avertizare, chiar inainte ca dezbaterea sa inceapa, asupra lipsei lui de aptitudine, asupra tacticilor lui de intimidare, ceea ce il face inapt sa fie presedinte", a adaugat Robby Mook.

Amenintarea lui Donald Trump vine dupa ce s-a anuntat ca omul de afaceri Mark Cuban, proprietarul, intre altele, al echipei de baschet Dallas Mavercks, extrem de critic la adresa candidatului republican, a fost invitat de tabara lui Hillary Clinton sa asiste la dezbatere.

Daca el "(...) vrea sa stea in randul din fata, poate ca o voi invita pe Gennifer Flowers sa stea langa el", a postat Donald Trump intr-un mesaj sambata pe Twitter.

Cazul Gennifer Flowers a fost cat pe ce sa afecteze prima candidatura la presedintie a lui Bill Clinton in 1992. La acea vreme, el a negat ca ar fi avut o relatie cu ea. Cativa ani mai tarziu, el a admis, sub juramant, o singura relatie sexuala in 1977. In schimb, Flowers sustine intr-o carte ca relatia lor a durat 12 ani.

Prima dezbatere prezidentiala luni seara, la Universitatea Hofstra de langa New York, este extrem de asteptata si ar putea bate recorduri de audienta. Fiecare tabara dispune de mai multe sute de locuri in sala si alegerea invitatilor este intotdeauna extrem de sensibila.

Cei doi candidati la presedintia SUA "s-au dat bine" pe langa premierul Israelului

Candidatul republican in alegerile pentru Casa Alba, Donald Trump, i-a promis prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, in cadrul unei intalniri desfasurate la New York, ca, daca va deveni presedinte, va recunoaste Ierusalimul drept capitala indivizibila a statului Israel, transmit AFP si EFE, potrivit Agerpres.

Intalnirea a avut loc duminica, 25 septebrie, la Trump Tower din New York, oras unde Benjamin Netanyahu s-a aflat pentru Adunarea Generala a ONU, si a durat mai mult de o ora.

'D-nul Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala eterna a poporului evreu de peste 3.000 de ani si (a declarat) ca Statele Unite ale Americii, sub o administratie Trump, vor accepta in sfarsit mandatul acordat de multa vreme de Congres de recunoastere a Ierusalimului drept capitala indivizibila a statului Israel', a indicat echipa sa de campanie, intr-un comunicat.

Premierul Netanyahu s-a intalnit duminica si cu Hillary Clinton, candidata democratilor in alegerile prezidentiale de la 8 noiembrie, prilej cu care aceasta i-a promis sefului guvernului israelian ca, daca va fi aleasa, va ajuta Israelul sa raspunda 'amenintarilor teroriste', dupa cum se arata intr-un comunicat al echipei de campanie a fostului secretar de stat.

In timpul discutiei, Hillary Clinton 'si-a reafirmat angajamentul de a lucra pentru o solutie cu doua state in conflictul israeliano-palestinian, negociata direct intre parti'.

Administratia americana nu recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului din cauza disputelor intre palestinieni si israelieni cu privire la statutul acestui oras. De altfel, ca multe alte state, SUA si-au stabilit ambasada la Tel Aviv.

Congresul american s-a pronuntat in favoarea recunoasterii Ierusalimului drept capitala a Israelului, insa in iunie 2015 Curtea Suprema de Justitie a sustinut pozitia administratiei lui Barack Obama.

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Dezbatere TV in SUA, intre Donald Trump si Hillary Clinton. Ce sfat i-a dat Barack Obama candidatei democrate
Dezbatere TV in SUA, intre Donald Trump si Hillary Clinton. Ce sfat i-a dat Barack Obama candidatei democrate

Alegeri SUA 2016. Presedintele american Barack Obama i-a transmis un sfat candidatei democrate la Casa Alba, Hillary Clinton, inaintea dezbaterii de luni seara, pe 26 septembrie, cu republicanul Donald Trump.

Washington Post: Donald Trump a utilizat in scop personal 285.000 de dolari din fondurile organizatiei sale caritabile
Washington Post: Donald Trump a utilizat in scop personal 285.000 de dolari din fondurile organizatiei sale caritabile

Jurnalistii Washington Post il acuza pe Donald Trump ca a utilizat pana la 285.000 de dolari din fondurile Trump Foundation, o organizatie caritabila sustinuta aproape integral din banii donatorilor.

Donald Trump reuseste din nou sa surprinda. Ce a acceptat sa-i faca Jimmy Fallon:
Donald Trump reuseste din nou sa surprinda. Ce a acceptat sa-i faca Jimmy Fallon: "Pot sa fac ceva prostesc cu dumnevoastra?"

Cand credeam ca le-am vazut pe toate, Donald Trump izbuteste din nou sa surprinda.

Recomandări
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Fugarul Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.