Putem face sport, în mod responsabil? Făgăraș Rocks! spune DA și deschide înscrierile

Ultima actualizare: 07-08-2020 12:07
Putem face sport, în mod responsabil? Făgăraș Rocks! spune DA și deschide înscrierile - 5
George Moldovan

Mișcarea e esențială pentru sănătate, mai ales în aceste vremuri. Și poate fi făcută cu responsabilitate.

Asta cred cei ce promovează Făgăraș Rocks!, noul eveniment din Țara Făgărașului, care tocmai a deschis înscrierile la cursele de pe 29 august, pe www.fagarasrocks.ro

Evenimentul de alergare complet nou este proiectat să expună românilor trasee montane magice, surprinzător de puțin cunoscute. Și să devină un reper esențial în alergarea montană din România.

Trăim o combinație de vremuri foarte interesantă:

Pe de-o parte alergarea montană devine un sport relevant în țara noastră; tot mai mulți români ăși experimentează limitele pe potecile munților, descoperirind resursele nebănuit de mari ale corpului și minții umane, ceea ce le schimbă întreaga viață. Oameni obișnuiți își descoperă puteri neobișnuite.

Știi că trofeul de campioană mondială este de anul trecut în România? Cristina Simion este cea care a câștigat medalia de aur în Argentina. Tot de acolo, echipa de fete s-a întors cu bronz mondial. Astea după ce Gabriel Bularda a cucerit de două ori campionatul european de tineret.

Deci alergarea monntană devine un sport relevant la noi atât cantitativ, cât și calitativ.

Pe de altă parte, pandemia prin care trecem face necesare limitarea contactelor fizice, ceea ce ridică provocări serioase organizatorilor de evenimente sportive.

Însă alergarea montană este sport individual, practicat în natură, unde riscul epidemiologic este minim.

Iar organizatorii Făgăraș Rocks! au decis măsuri sanitare pertinente și riguroase pentru ca sportul să aducă sănătate fără riscuri.

”Organizând cu rost acest eveniment, cum am învățat de la bunici aici, în Țara Făgărașului, creăm cadrul pentru ca iubitorii alergării pe munte din toată țara să se bucure de ce le-a lipsit în ultima perioadă. Numai și numai cu ajutorul lor, cu atitudinea lor responsabilă în zona de concurs și, foarte important, în afara acesteia, facem ca puținele evenimente care au loc să devină precedente care să-i inspire pe tot mai mulți organizatori, să creadă că se poate. Practic, alergătorii pot face ca mai multe concursuri să aibă loc. Alegerea e la ei.Ești iresponsabil și ai contacte fizice ... descurajezi organizatorii să-și mai asume eforturile organizatorice și să-și asume riscurile ce decurg din legi imperfecte. Ești responsabil și ajuți să rămâna în urma evenimentului doar bucurie, fără efecte epidemiologice ... primești mai multe evenimente. Simplu, așa-i?” ... spune George Moldovan, coordonatorul echipei care creează evenimentul.

Să alegi sportul pentru a sta departe de cabinetele medicale pare o alegere logică. Și putem să facem sport. Individual, în aer liber. Specialiști spun că e esențial, mai ales în contextul actual, să păstrăm o stare fizică și mentală bună.

Responsabilitatea e cheia pentru ca, la Făgăraș Rocks!, totul să fie cu bucurie, din bucurie. Unde poate fi mai ușor decât pe munte?

Muntii falnici, diversitatea de comori naturale, locurile cu istorie legendara si o energie spirituala aparte, au facut ca Tara Fagarasului sa fie desemnata Destinatia Anului 2020 in Romania. Rezerva-ti loc pe www.tarafagarasului.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO