Modernizarea unui drum a lăsat o comună fără apă și acces în curți. Rezolvarea pare să fie de negăsit

Ultima actualizare: 07-10-2021 09:45

A fost bucurie mare în Țara Făgărașului după ce localnicii au aflat că drumul ce unește satele va fi modernizat cu bani europeni.

Dar pentru mulți entuziasmul a devenit necaz. Drumul nou este fie prea sus, fie prea adânc, iar oamenii nu mai pot intra cu mașinile și căruțele în curți.

Mai mult, pe alocuri au rămas și fără apă. Autoritățile spun că proiectantul și constructorul trebuie să rezolve acum problemele pe cheltuiala proprie.

Așa se face accesul în gospodăriile a zeci de localnici din satele de la poalele Munților Făgăraș. Trebuie să se cățere la propriu ca să ajungă în curte, iar accesul cu mașină, căruța sau tractorul este imposibil. Asta după ce vechiul drum a intrat în modernizare, iar asfaltul nou nu mai este la nivelul porților.

În unele locuri, săpătura pentru noul drum a ajuns până lângă temeliile caselor, astfel că nu mai rămâne loc pentru rampe de acces în curți. Trotuarul proiectat a rămas și el doar pe hârtie.

Au păstrat lățimea drumului de 8 metri și și-au dat seama după aceea că nu mai au unde să facă trotuar și ne-au spus foarte senini că trotuar nu mai avem unde să facem”, a spus o localnică.

Supărați, oamenii au făcut sesizări la primărie dar, într-unul din sate, însuși primarul reclamă daune.

Uitați, Bucium, Șercăița, Șinca, conducta de apă și canalizare, mi le-o spart și acuma eu am început să mi le pun...”, spune primarul comunei Șinca.

Reprezentatul firmei constructoare susține că nu are nicio vină, iar autoritățile spun că greșeală ar fi a proiectantului care ar fi desenat drumul din birou.

Noi am respectat proiectul! Conform proiectului e tot ce vedeți aici. Noi respectăm un proiect tehnic, înțelegeți?”, explică inginerul constructor.

Dacă a greșit proiectantul sau constructorul, atunci ei sunt obligați să refacă lucrarea așa încât să nu avem o problemă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

Drumul care leagă satele de la poalele Munților Făgăraș are în total 53 de kilometri. Modernizarea costă 146 de milioane de lei, iar banii vin de la Uniunea Europeană. Lucrările au început în 2019 și trebuie să fie gata la sfârșitul anului viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!