Cu ROST pentru Țara Făgărașului

Ultima actualizare: 05-08-2020 16:42
Cu ROST pentru Țara Făgărașului
Fundatia Comunitara Tara Fagarasului

Anul 2013 a adus Ţării Făgăraşului un cadou frumos – o fundaţie comunitară, înfiinţată cu sprijinul celor care fac lumea în care trăim mai bună!

Fundația Comunitară Țara Făgărașului face parte din programul național de Fundații comunitare inițiat de către Asociația pentru Relații Comunitare. FCTF este spaţiul optim de manifestare a iniţiativelor, creativităţii şi exemplelor de bune practici de organizare şi coagulare a comunităţii în jurul dorinţelor ei. Fundaţia propune strategii, poate stimula şi corela resursele în scopul creşterii calităţii vieţii. Este un model de organizare transparent care se asigură de direcţionarea eficientă a resurselor.

A avea și a înţelege un mecanism precum cel al fundaţiei este o binecuvântare pentru orice comunitate şi pentru cei care ţin la zona lor. Pentru cei care lucrează aici, dar care își dedică mult mai mult timp decât cele 8 ore de birou, satisfacția pe care o au văzând cum tinerii din Făgăraş se implică şi cresc prin implicarea lor în YouthBank, văzând cum de fapt se poate să avem grijă împreună de Ţara Făgăraşului prin voluntariat, prin cercuri de donatori, prin fonduri numite şi tematice (Științescu), prin evenimente caritabile (Bikeathon), este una dintre cele mai profunde satisfacţii pe care le au.

Lucrurile frumoase și cu rost se întâmplă – Ţara Făgăraşului există! În 7 ani care au trecut de la înființarea fundației s-a strâns în jur o comunitate de oameni din Ţara Făgăraşului, oameni energici şi harnici şi care pun umărul la crearea unei vieţi mai bune. În acești 7 ani FCTF a reușit să ofere comunității granturi de peste 1.600.000 lei pentru sute de proiecte și burse. De cele mai multe ori timpul se măsoară în date încercuite în calendar, iar rezultatele în cifre. Însă în spatele tuturor datelor și rapoartelor financiare se află mii de vise, de gânduri și speranțe pentru un viitor mai bun. Fundația Comunitară Țara Făgărașului gândește programe integrate și aduce împreună organizații non-guvernamentale, companii, instituții publice și persoane private, donatori și voluntari în activități menite să creeze comunități unite și prospere. Prin toate acestea s-a dovedit de-a lungul timpului că oamenii care locuiesc aici, care s-au depărtat sau care doar au trecut prin zonă iubesc această „țară“ - Țara Făgărașului.

Munții falnici, diversitatea de comori naturale, locurile cu istorie legendară și o energie spirituală aparte, au făcut ca Țara Făgărașului să fie desemnată Destinația Anului 2020 în România. Rezervă-ți loc pe www.tarafagarasului.com.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO