Vremea azi, 13 noiembrie. Diminețile încep cu ceață, dar apoi ne încălzim puțin
Sâmbătă, în sud și est avem ceață sau nori de joasă altitudine și o să și burnițeze. În rest, prindem soare și vreme bună, iar maximele se încadrează între 5 grade în zonele în care ceață persistă și 15 grade în sudul Banatului și în nord-vest.
Vremea pe regiuni
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde se anunță o zi cam mohorâtă, cu înnorări și ceață, iar pe suprafețe mici o să cadă și burniță. Temperaturile scad ușor și se opresc pe la 12...13 grade.
În Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe la câmpie persistă norii de joasă altitudine sau ceață și e posibil să burnițeze. În zonele mai înalte apare și soarele, iar maximele ating 12 grade.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, în zonele joase avem ceață în primele ore ale zilei. Mai apoi soarele încălzește atmosfera, iar temperaturile urcă până pe la 12 grade.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș, în ansamblu avem soare și vreme bună, dar în zona Clujului ceață persistă și vor fi doar 5 grade Celsius. În restul provinciei maximele se apropie de normalul perioadei, iar în zona Bistriței se vor înregistra 15 grade.
Timp frumos găsim și în ținuturile vestice. Norii apar destul de rar, temperaturile sunt plăcute, iar în sudul Banatului vor fi chiar 15 grade Celsius.
În Transilvania este foarte frig sâmbătă dimineață, mai ales în depresiuni. Tot în depresiuni, dar și în zona Alba Iulia ceața persistă, iar după prânz se vor înregistra cel mult 5...6 grade. În rest se anunță o zi însorită, cu 12...13 grade în termometre.
În Oltenia o să fie ceață în primele ore ale zilei, dar mai apoi iese soarele și prindem vreme bună. Cel mai cald va fi în zonele mai înalte, pe unde maximele ajung la valori normale pentru această perioada.
În ținuturile sudice, pe la câmpie persistă ceață sau norii de joasă altitudine și, izolat o să burnițeze. La deal și la munte avem soare, timp frumos, și temperaturi de până la 14 grade.
Cum va fi vremea în București
În București, după ce se risipește ceața matinală, o să zărim puțin și soarele printre nori. Se mai răcește, iar după prânz vor fi 11 grade Celsius. La noapte apar nori de joasă altitudine, dar se mai încălzește puțin față de noaptea trecută și minimele ating 5 grade în centrul orașului și 2 grade la periferie.
La munte rămânem cu vremea frumoasă. E drept că, dimineață, pe vai și în depresiuni vor fi condiții de ceață, dar mai apoi iese soarele și se anunță o zi plăcută, cu temperaturi agreabile.
Vremea în următoarele zile, în București și în zonele de munte
Începem cu Bucureștiul, pe unde, după ce se risipește ceața matinală, o să zărim puțîn și soarele printre nori. Se mai răcește, iar după prânz vor fi 11 grade Celsius. Duminică, vor fi nori de joasă altitudine în cea mai mare parte a zilei, poate și ceva condiții de burniță, iar maximă atinge 12 grade.
Luni prindem tot atmosfera mohorâtă, cu nori de plafon jos, burniță sau ploaie slabă, trecătoare și cel mult 11 grade în termometre.
Marți, vremea se menține închisă, se răcește și nu vor fi mai mult de 7 grade. S-ar putea să mai picure trecător sau să mai burnițeze, iar vântul va fi activ.
La munte, duminică, prindem atmosferă schimbătoare și se mai răcește, în special în masivele sudice. În Orientali și în Meridionali s-ar putea să burnițeze, iar vântul bate la altitudini mari.
Ziua de luni ne aduce soare și vreme bună în majoritatea masivelor. Vântul rămâne activ pe crește, iar dimineață sunt condiții de ceață pe vai și în depresiuni.
Iar marți avem încă o zi plăcută, cu soare generos și un vânt ceva mai intens în zona montană înaltă.