Vremea astăzi, 16 noiembrie. În sud şi în est ne-aşteaptă o zi cam mohorâtă

Ultima actualizare: 16-11-2021 09:06

Marți, vremea împarte tara în două. În sud şi în est ne-aşteaptă o zi cam mohorâtă, în timp ce în zona intracarpatică avem cer mai mult senin.

Maximele pleacă 4 grade în depresiuni şi în Bucovina şi ajung pe la 13 grade în Maramureş.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici domină atmosfera închisă, e posibil să burniţeze trecător, iar vântul devine ceva mai insistent. Temperaturile, mai scăzute decât ieri, se opresc pe la 8 grade.

La fel va fi şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: înnorări persistente, condiţii de ploaie slabă şi vânt activ. Se mai răceşte şi aici. Ieri, am avut 12...13 grade, astăzi maximele nu mai trec de 7...8 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme schimbătoare, s-ar putea să picure trecător şi se face mai frig decât ar fi normal la această dată. Apare şi soarele printre nori, dar în Bucovina vor fi doar 4 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă, cer senin şi temperaturi mai ridicate decât în celelalte regiuni. În zona Maramureşului se ating 12...13 grade, dar noaptea se face mai frig şi temperaturile coboară uşor sub pragul îngheţului.

Şi în ţinuturile vestice domină atmosfera însorită, dar vântul continuă să sufle tare în sudul Banatului şi poate depăşi viteze de 70...80 km/h. Acum, dimineaţa, pe la câmpie a apărut puţină ceaţă, iar după prânz se ating în jur de 10 grade.

În Transilvania avem soare şi vreme bună în cea mai mare parte a zilei. Dimineaţă este frig în depresiuni, iar amiaza ne-aduce temperaturi puţin mai scăzute decât ieri şi CEL MULT 9 grade în vestul provinciei.

În Oltenia se anunţă o zi destul de neplăcută. Nu prea zărim soarele, e posibil să cadă şi 2...3 stropi de ploaie, iar vântul se intensifică din când în când. Acum este puţină ceaţă pe la câmpie, iar temperaturile urcă până la 9...10 grade în zonele mai înalte.

Şi în ţinuturile sudice va fi cam înnorat şi s-ar putea să picure trecător sau să fie burniţă. Se răceşte uşor faţă de ziua trecută, când s-au atins 11...12 grade, iar vântul devine activ şi aici.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti avem încă o zi mohorâtă, cu nori de joasă altitudine, un pic de vânt şi temperaturi mai scăzute decât ieri. Maxima se opreşte pe la 8...9 grade, iar la noapte vor fi 1...2 grade.

Vremea la Munte

 

La munte, norii apar în masivele sudice şi în cele estice. Pe aici va fi mai frig decât în mod obişnuit şi s-ar putea să cadă 2...3 stropi de ploaie sau să fie lapoviţă pe creste. În rest găsim atmosferă însorită, vântul se intensifică în Carpații Meridionali, iar în Munţii Banatului suflă tare, cu peste 70...80 km/h.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO