Vremea 24 august 2019. Urmează zile caniculare, când aerul va fi greu de respirat

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem o zi fierbinte, cu disconfort ridicat în vestul şi sudul ţării şi câteva averse mai pe seara, în zonele de munte, poate şi prin vest. Maximele termice pleacă de la 27 de grade în Bucovina şi ating 35 de grade în Lunca Dunării şi prin Banat.

 

Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un vânt destul de insistent. Se face din nou foarte cald: temperaturile se apropie de pragul caniculei şi aerul va fi greu de respirat.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi însorită şi o amiază călduroasă. Vântul mai unele intensificări, iar maximele ajung pe la 32...33 de grade. Nu uitaţi că acestea sunt valori măsurate la umbră, aşa că în plin soare va fi mult mai cald.

Citește și
Cod galben de caniculă în aproape toată țara. Temperaturile vor atinge 37 de grade
Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră
Lavrov: Republica Moldova va fi „următoarea victimă a războiului hibrid dus de Occident împotriva Rusiei”. Reacția Chișinăului

În nordul Moldovei şi în Bucovina va domina atmosferă cu soare, dar apar şi câţiva nori, din când în când. Nu sunt anunţate ploi; nici vântul nu prea se simte, iar temperaturile urcă spre 30...31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptam vreme frumoasă, dar se face foarte cald după prânz. Maximele ating frecvent 32...33 de grade, iar ploile apar întâmplător, mai cu seamă în zonele înalte

În ţinuturile vestice se încălzeşte şi mai tare; zăpuşeala sporeşte după prânz şi temperaturile pot atinge 35 de grade în zona Banatului. Spre seară apar ceva nori şi condiţii de averse.

Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa, în depresiuni este răcoare şi apare ceaţă, însă temperaturile cresc de la o oră la alta şi şi ajung la 33 de grade în vestul provinciei. La munte, mai pe seara, e posibil să plouă. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.

În Oltenia ne aşteaptă încă o zi toridă, cu foarte puţini nori şi atmosfera înăbuşitoare la orele amiezii. Maximele se apropie de pragul caniculei, iar indicele temperatura-umezeala depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi.

În ţinuturile sudice nu prea zărim norii şi căldura va fi greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 35 de grade, creşte disconfortul termic şi NU este nicio speranţă de ploaie.

Căldura persistă şi în zona Capitalei. Astăzi avem cer senin, un pic de vânt şi multă zăpuşeala la orele amiezii, când se ating 34 de grade, la umbră. Temperaturile rămân ridicate şi pe timpul nopţii, iar spre dimineaţă vor fi 20...21 de grade.

La munte avem în continuare vreme bună, soare şi temperaturi plăcute. Spre seară se mai aduna norii şi vor aduce câteva averse, în special în masivele vestice.

La malul mării o să fie foarte cald. Temperaturile vor urca din nou spre 30...31 de grade şi stresul termic va fi destul de ridicat. Vântul continua să agite atmosfera şi asta înseamnă valuri mari, iar apa mării are 23...24 de grade.


Vremea în următoarele 3 zile

 

Căldură mare avem şi mâine; canicula şi multă zăpuşeala prin sudul şi vestul ţării. Spre seară, apar ploi zgomotoase, destul de consistente în zonele de deal şi munte; dar e posibil să vină o aversa-doua şi prin vest şi nord-vest.

Arşiţa persistă şi luni; stresul termic se menţine ridicat în zonele de câmpie, pe unde se mai ating 35 de grade. La apropierea serii, vor fi ceva înnorări şi averse, dar pe suprafeţe restrânse, la deal, la munte şi în ţinuturile vestice.

Şi marţi avem temperaturi ridicate şi o amiază călduroasă aproape peste tot. Va domina atmosferă cu soare; însă după prânz mai apar ceva nori de ploaie TOT în zonele înalte, prin vest şi prin nord-vest.

În Bucureşti căldura persista câteva zile bune. Astăzi avem cer senin, un pic de vânt şi multă zăpuşeala la orele amiezii. Şi mâine o să fie foarte cald. Norii apar sporadic; vântul devine mai insistent, iar indicele temperatura-umeazeala depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi. Luni: aceleaşi condiţii meteo: soare, puţini nori şi căldură înăbuşitoare în miezul zilei. Nici marţi nu sunt schimbări: rămânem cu vremea călduroasă, mai sunt ceva adieri de vânt, iar maximă ajunge tot pe la 34 de grade, la umbră.

Vremea se menţine caldă şi în zonele de munte. Mâine prindem vreme bună până târziu după prânz. Apoi se-aduna norii şi vor aduce averse mai serioase, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Şi luni mai vin ceva ploi, dar pe zone restrânse. În ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile. Vremea frumoasă continuă şi marţi, deşi mai pe seara s-ar putea apăra câţiva nori de ploaie, în unele masive.

La malul mării o să fie foarte cald. Mâine prindem încă o zi frumoasă, cu vânt intens şi căldura greu de suportat după prânz.Luni se înseninează complet, maximele se opresc pe la 30 de grade, dar stresul termic se menţine ridicat. Ziua de marţi ne-aduce soare, vreme caldă şi un vânt destul de insistent. În toată această perioadă, apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Mohamed Salah recunoaște: "Sunt dependent! Fac asta în fiecare zi"
Mohamed Salah recunoaște: "Sunt dependent! Fac asta în fiecare zi"
Citește și...
ANM avertizează că nopțile în România vor deveni ”tropicale”. Care e perioada vizată
ANM avertizează că nopțile în România vor deveni ”tropicale”. Care e perioada vizată

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare de ”disconfort termic ridicat”, valabilă pentru următoarele 3 nopți.

Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră
Urmează încă patru zile de caniculă. Temperaturile ajung până la 34 de grade la umbră

Vineri avem încă o zi fierbinte, cu disconfort ridicat în sudul şi vestul ţării şi 36 de grade în Lunca Dunării.

Temperaturi ridicate și disconfort termic. Când vom scăpa de vremea caniculară
Temperaturi ridicate și disconfort termic. Când vom scăpa de vremea caniculară

Joi, căldura va fi înăbuşitoare, prin sudul ţării avem canicula, iar pe la munte s-ar putea să vină şi o aversă scurtă. Maximele pleacă de la 25-26 de grade în Bucovina şi ajung la 35.-36 de grade în sud şi sud-vest.

Recomandări
LIVE ACUM. Parada militară de 1 Decembrie 2023, din București – program, participanți și restricții de trafic
LIVE ACUM. Parada militară de 1 Decembrie 2023, din București – program, participanți și restricții de trafic

Parada militară de 1 Decembrie din Capitală este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. Mii de oamenii, de la adulți la copii și tineri, se adună în zona Arcului de Triumf pentru a urmări soldații și aparatura militară de la paradă.

„O mare reușită românească”. Ovidiu Șandor, vizionarul care a trezit în zeci de mii de oameni dorința de a se duce către artă
„O mare reușită românească”. Ovidiu Șandor, vizionarul care a trezit în zeci de mii de oameni dorința de a se duce către artă

A așezat arta pe un soclu și a pus pe ea toată lumina ce vine din pasiunea lui.

Portretul unui fenomen. Cristina Neagu, singura handbalistă din istorie desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii
Portretul unui fenomen. Cristina Neagu, singura handbalistă din istorie desemnată de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii

Cu ea pe teren, România a adus acasă medalii atât la campionatele europene cât și la mondiale. Cristina Neagu este una dintre cele mai bune handbaliste din istoria sportului.