Vremea 12 aprilie 2019. Când vom scăpa de ploi


Ultimul update: Vineri 12 Aprilie 2019 10:19
Data publicarii: Vineri 12 Aprilie 2019 10:10
Categorie: Vremea

Vineri rămânem cu atmosfera închisă şi o să plouă peste tot, mai serios în sudul şi sud-vestul ţării. Se face mai răcoare decât joi: maximele pleacă de la 8 - 9 grade în Bucovina şi se opresc la 18 grade prin sud.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune:

În Dobrogea şi Bărăganul norii persistă; o să mai plouă din când în când, iar temperaturile se menţin la valorile de ieri. La fel ca în ultimele zile, cel mai răcoare va fi la malul mării.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă încă o zi mohorâtă, cu ploi în mai multe reprize şi maxime de cel mult 15 - 16 grade.

Vreme rea găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei: mulţi nori, ploi frecvente şi temperaturi cam scăzute. În zona Bucovinei vor fi cel mult 8 - 9 grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme urâtă, cu cer noros şi ploi din când în când. Temperaturile scad simţitor. Joi s-au atins 21 de grade, vineri maximele nu mai trec de 14 - 15 grade.

Nici în vestul ţării nu va fi mai bine. Ploile continuă şi vineri; vor fi mai consistente în zona Banatului, iar temperaturile pierd 4 - 5 grade faţă de ziua trecută.

Vreme urâtă găsim şi în Transilvania, atmosfera închisă şi multă umezeală. La munte se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar pe creste apare lapoviţa şi se înteţeşte vântul.

În Oltenia o să plouă şi se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile coboară sub valorile normale.

În ţinuturile sudice, găsim valori un pic mai ridicate, dar vremea rămâne închisă şi nu scăpăm de ploi. Şi aici se pot strânge cantităţi mai însemnate de apă.

BUCUREȘTI

Cerul va fi temporar noros şi o să plouă spre seară. Vântul rămâne activ şi temperatura ajunge pe la 17 grade.

Sâmbătă se răcoreşte; nu scăpăm de ploi şi vântul agită puţin atmosfera. La fel va fi şi duminică: vreme închisă, mai multe reprize de ploaie şi vânt destul de activ. Maxima se opreşte pe la 14 grade.

Ploile continuă şi la început de săptămână. Se mai răcoreşte puţin şi vom valori de lună martie, adică cel mult 12 - 13 grade.

LA MUNTE

La munte, vineri vin alte ploi, mai consistente în masivele din sud şi sud-vest, pe unde se pot acumula 40 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile scad uşor faţă de ieri; pe creste apare lapoviţa şi vântul devine mai insistent.

Sâmbătă se mai răceşte puţin. Ploile continuă. Vor fi şi averse, care pot lăsa 20 de litri de apă pe metru pătrat tot în masivele sudice şi sud-vestice.

Şi duminică avem vreme rea, cu ploi destul de serioase în zona montană din sudul şi vestul ţării şi lapoviţă la altitudini mari. Luni, norii persistă. O să plouă din când în când, vor fi şi cantităţi însemnate de apă, iar pe creste vor domina ninsorile.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Statele Unite, lovite de un ciclon-bombă. Tornadă surprinsă în curtea unei școli
Avertizare meteo specială pentru Capitală. Ce se întâmplă până luni
Vremea 11 aprilie 2019. Regiunile în care va fi frig și va ploua
VIDEO PROTVPLUS.RO