Meteorologii anunta o incalzire treptata. In weekend avem parte de ploi si vreme mohorata

20-10-2016 10:30


Avem o incalzire treptata. Doar prin sud si est ramanem cu temperaturi modeste. Domina atmosfera inchisa, o sa ploua slab sau vine burnita in est si sud-est, iar la noapte o sa ploua putin in vestul tarii.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme schimbatoare, un pic de soare si temperaturi in crestere cu vreo trei grade fata de miercuri. Nu este exclus sa vina burnita. La noapte, saltul termic este de vreo cinci grade fata de noaptea trecuta.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei: vreme amestecata, nori multi, putin soare, poate si cativa stropi. Si aici se incalzeste usor, dar ramanem cu vremea rece la amiaza. Pe timpul noptii se incalzeste: minimele ajung la 7 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina innorarile persista, la fel si frigul, dar de plouat sunt sanse mai mari peste noapte. In nordul Transilvaniei si in Maramures vedem soarele din cand in cand si temperaturile salta cu 4 - 5 grade.

In vestul tarii cerul va fi acoperit doar temporar. Se arata soarele cateva ore si va fi mai cald ca miercuri. Noaptea va fi chiar placuta, cu 9 grade in zori, dar si un pic de ploaie.

In tinuturile centrale, vremea se face putin mai calda, dar domina norii si maximele urca mai putin ca in vest: va fi mai cald ca ieri cu doua grade.

In sud-vestul tarii gasim atmosfera schimbatoare, soare printre nori si maxime in crestere. La noapte sunt ceva conditii de ploaie. In sudul tarii avem inca o zi rece, cu 12, poate 14 grade si innorari destul de frecvente.

In Bucuresti doar astazi mai avem vreme rece. Presiunea atmosferica este inca ridicata, dar are tendinta de scadere. Asteptam vreme cam urata, un vant rece, sanse reduse de ploaie si o maxima in jur de 12...13 grade.

La munte se incalzeste usor, dar deocamdata ramanem cu vremea rece. Atmosfera va fi inchisa, iar precipitatiile slabe: ceva ploi si lapovita prin zona Meridionalilor. Vantul va sufla mai tare dimineata, apoi se va domoli.

Vineri - multi nori, vant destul de activ si ceva ploi in noaptea de vineri spre sambata. Maxima urca usor, iar noaptea va fi destul de placuta in plan termic.

Sambata -  alta zi urata, cu ceva intensificari de vant si un pic de ploaie dimineata si seara. Maxima ajunge la normal.

Duminica prindem atmosfera mohorata, cu ploi sau burnita pe seara si in noaptea urmatoare. Termic, nu mai avem probleme: valorile sunt acceptabile, chiar putin peste normal pe timpul noptii.

Tags: meteo, vremea, ploi,

VIDEO PROTVPLUS.RO