Cod galben de ninsori și viscol în sudul și sud-estul țării. Zăpadă de 8-12 cm în București

26-01-2021 13:38


Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est, cu viscol în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Interval de valabilitate: 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00.

Local în jumătatea de sud-est a țării vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteo de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, valabilă pentru intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ

În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

În Bucureşti va depune strat de zăpadă de până la 12 centimetri

 

Vremea va fi închisă la Bucureşti, iar începând din seara zilei de marţi şi până în după-amiaza zilei de miercuri se vor semnala, temporar, precipitaţii la început sub formă de lapoviţă, apoi va ninge şi se va depune strat de zăpadă neuniform, în general, de 8 - 12 centimetri.

Potrivit prognozei speciale emise de Adminstraţia Naţională de Meteorologie, vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35 - 40 km/h.

Temperatura minimă de miercuri dimineaţa va fi -1 - 0 grade Celsius, iar maxima va fi de 1 - 2 grade. În noaptea de miercuri spre joi (27/28 ianuarie) temperatura va scădea spre -3 şi -1 grad Celsius.

Tags: zapada, ninsori, vremea,


VIDEO PROTVPLUS.RO