Tragedie pe un lac din Arad, unde un barbat cu probleme psihice a murit inecat. Anchetatorii iau in calcul si o sinucidere

07-08-2014 13:55

Cautari disperate pe un lac din Curtici, judetul Arad, dupa ce o femeie care se afla la pescuit a vazut cum un barbat a intrat in apa si nu a mai iesit la mal.

Femeia a alertat autoritatile, iar pompierii au venit rapid si au inceput sa-l caute pe cel disparut cu o barca. La fata locului a ajuns un echipaj de pompieri cu o barca pneumatica.

Misiunea lor a fost extrem de dificila mai cu seama ca balta pe care se desfasura operatiunea de cautare este plina de vegetatie, iar vizibilitatea este aproape zero. Tot acolo a venit si un echipaj de la ambulanta, in speranta ca omul ar fi fost gasit in viata si ar avea nevoie de ajutor. Echipa de salvatori a lucrat oarecum in orb, pentru ca nu erau siguri daca omul intr-adevar s-a inecat sau femeia nu a observat cand acesta a iesit din apa. In final, dupa patru ore, au descoperit trupul neinsufletit.

Femeia venise la pescuit si era atenta la unditele ei. La un moment dat, a vazut un barbat care a intrat in apa lacului adanc de patru metri, apoi l-a pierdut din ochi.

"Eram la pescuit si l-am vazut intrand in apa imbracat. L-am vazut pana la gat intrat in apa si dupa aceea nu l-am mai vazut. N-am putut sa stau linistita si am sunat sa vina sa-l caute, ca daca e inecat?", a spus femeia.

Localnicii spun ca balta respectiva este prea periculoasa pentru scaldat. In cele din urma, pompierii au reusit dupa cateva ore sa gaseasca trupul barbatului. Politistii l-au identificat.

Este vorba despre un barbat de 51 de ani, care se pare ca avea probleme psihice. Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca in acest caz a fost vorba despre sinucidere sau despre un accident nefericit.


VIDEO PROTVPLUS.RO