Vis îndeplinit pentru turiștii care au ajuns la munte. A nins, iar stațiunile s-au animat de la primii fulgi

Ultima actualizare: 26-12-2020 19:40

Cu două zile întârziere, Moș Crăciun le-a adus și turiștilor de pe Valea Prahovei ce și-au dorit: zăpadă.

A început să ningă dis-de-dimineață, iar stațiunile s-au animat de la primii fulgi. DN1 s-a umplut de mașini, iar pe căile de acces către pârtii s-au format coloane ca-n zilele bune. Și pe pârtii a fost puhoi de lume chiar dacă zăpada n-a fost nici multă, nici bună pentru schi. Ninsoarea nu a ocolit nici celelalte zone montane.

După două zile cu ploaie, în care au stat mai mult în hoteluri sau pensiuni, turiștii au ieșit la aer, ca să se bucure de zăpadă. Unii dintre ei abia sâmbătă au pornit spre munte, astfel că drumurile și parcările au redevenit neîncăpătoare.

Zăpada nu este bună pentru schi sau snowboard, dar este perfectă pentru săniuțe. Pârtia Clăbucet din Predeal a fost invadată.

Turistă: „Aveam nevoie de așa ceva cu toții, sincer!”

Ca să câștige timp și să se bucure de mai multe ture cu sania, unii turiști au folosit teleschiul la urcare.

Reporter: „Cât vă costă o urcare?”

Turist: 10 urcări, 40 de lei.”

Reporter: „Păi așa? De ce nu faceți sport?”

Turist: „Nu mai putem. De atâtea ori.”

Reporter: „Ați obosit?”

Turist: „Da!”

Jandarmii au estimat că la prânz erau pe pârtie 2.000 de oameni. Misiunea lor de a-i face pe turiști să respecte regulile impuse de pandemie nu a fost deloc ușoară.

A nins necontenit și la Păltiniș, în județul Sibiu. Așa că și aici s-a aglomerat. Spre stațiune s-a mers în coloană.

Dar odată ajunși pe pârtie, turiștii au uitat de timpul pe care l-au pierdut pe drum. Pentru un tânăr din Caraibe, momentul întâlnirii cu zăpada a fost memorabil. A fost pentru prima dată când a văzut ninsoare.

Turist: „E puțin cam frig pentru mâinile mele, dar e uimitor și e pentru prima dată când văd zăpada cum cade din cer! E și prima dată când schiez. E nemaipomenit. Aș face asta încontinuu!"

Și alți turiști au schiat până la epuizare.

Paul Găvozdea, instructor: „Vremea este superbă. Din câte vedeți, avem și zăpadă din belșug. Dorința noastră de sărbători a fost să ningă și uite avem o grămadă de zăpadă, așa că avem condiții excelente de schi și vă așteptăm la zăpadă!"

Tot pentru zăpadă a mers în Poiana Brașov și o familie din județul Constanța. Turiștii au închiriat o vilă în Poiana Brașov, unde s-au organizat cum au vrut. Capul familiei e chef în bucătărie.

Turist: „Șoriciul tăiat fideluță, după care, pus în tigăiță, este delicios!”

Reporter: „De ce ați ales să veniți aici?”

Turist: „În primul rând pentru copii, pentru că am zis că poate o fi puțInă zăpadă, să se bucure și să schimbăm aerul.”

Pentru cei care așteptau zăpada, la munte va continua să ningă și duminică, dar în același timp se va intensifica și vântul. Dimineața intră în vigoare și o atenționare meteorologică cod galben de ninsori și viscol, valabilă până luni, pentru Carpații Meridionali, de Curbură și Munții Banatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO