Unul dintre cele mai frumoase sate din tara poate fi admirat si de la inaltime. Afacerea cu bani europeni a unor tineri

Ultima actualizare: 09-09-2015 06:54

Unul dintre cele mai frumoase sate din Romania, Rimetea, din judetul Alba, poate fi admirat acum din toate unghiurile, inclusiv de la inaltime.

Trei tineri din Cluj va invita sa faceti zboruri cu parapanta deasupra crestelor abrupte ale muntilor Trascau si, de ce nu, sa coborati cu caiacul pe raul Aries. Tinutul de basm cu case albe si ferestre verzi este renumit pentru arhitectura sa unica si peisajul mirific. Inclusiv actorul britanic Jeremy Irons a ramas coplesit de frumusetea locului in 2012, cand ne-a vizitat.

Jumatate din cele 300 de case isi pastreaza aerul de secol XIX. Turistii vin aici din toate colturile lumii si admira peisajele spectaculoase de pe bicicleta, paramotor, parapanta sau chiar caiac. Cu 200.000 de euro, bani europeni, trei tineri si-au unit fortele si au dezvoltat o afacere intr-o zona rurala, pentru a atrage cat mai multi oaspeti.

Robert Manda, membru Asociatia TAT: "Ideea ne-a venit cand ne-am intalnit mai multi membrii in Nepal si asta incercam sa facem, sa aplicam lectiile care le-am invatat acolo. In India, am luat cum aceste tari subdezvoltate au reusit sa atraga turisti din alte tari si incercam sa folosim aceleasi lectii".

Si proprietarii de pensiuni au de castigat, pentru ca oaspetii zabovesc mai multe zile, mai ales daca isi doresc sa zboare peste Piatra Secuiului ori sa faca rafting pe Aries.

Zsuzsa Iucze, membru Asociatia TAT: "Noi vrem sa oferim aceste servicii sa ii ajutam si pe cei cu cazarile, cu restaurantele sa aiba turisti pe o perioada mai lunga."

Rihard Petrovschi, turist Germania: "Satul asta e incantator, casele astea puse la punct, vechea traditie, foarte frumoase, nu am mai vazut inca asa ceva."

Ioan Dinga, turist: "Un relief frumos, casele vechi, dar cum arata acuma satul e deosebit, arhitectura s-a pastrat, primitor de-a dreptul."

Cei care aleg sa admire cocheta localitate de la mii de metri altitudine platesc intre 200 si 250 de lei, raftingul costa 100 de lei, iar o plimbare cu bicicleta 40 de lei pe zi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO