Turiștii au dat năvală, sâmbătă, în parcurile de distracție și cele tematice. „Ne riscăm şi noi să venim”

Ultima actualizare: 08-08-2020 20:09

La munte, parcurile de distracție ori cele tematice au fost pline, sâmbătă. Oamenii parsă fi înțeles necesitateamăsurilor de protecție impusede autorități.

E drept, pentru părinți este puținmai anevoios. Pe cei mici îi fură peisajul, iar atenția trebuie sporită.

La Parcul din Râşnov, aproape două mii de turişti s-au îngrămădit pe poteci ca să-i admire îndeaproape pe cei o sută de dinozauri în mărime naturală.

Cum cei mici au fost acaparaţi de peisaj, protecţia a rămas în grija părinţilor. Lumea pare conștientă că grosul îmbolnăvirilor este cauzat, în această perioadă, de forfota către litoral și zonele de munte.

Femeie: „Ne riscăm şi noi să venim. Purtăm mască, ne spălăm pe mâini, ne dezinfectăm”.

Femeie: „Poţi să îl iei de oriunde. Ai pus mâna unde au pus ceilalţi, e de aşteptat. De peste tot, nu numai de la mare, de la munte”.

Bărbat: „Ce distanţă să porţi, că aici nu prea poţi să o apreciezi, dar sperăm să ne ajute masca”.

Gabriel Bucșa, reprezentantul parcului: „De la intrare li se măsoară temperatura cu o cameră termică, este foarte clar că nu intră nimeni la Dino Parc fără mască de protecţie. 99% dintre turişti putem spune că au înţeles”.

Şi la parcul de aventura din Braşov s-au format cozi. Ca să le evite, multe familii s-au pus la intrare încă de la primele ore.

Turist: „Am fost aici la 9 jumătate şi tot era coadă”.
Reporter: „Cât aţi stat la coadă?”
Turist: „Pana la 10 şi. Şi un sfert, şi douazezi”.

Vlad Nimat, reprezentantul parcului de aventură: „Plin, în fiecare zi. 400, 500 de persoane pe zi. Încercam să menţinem şi distanta şi să îi echipăm cât mai repede posibil pentru a porni pe traseu”.

Turiştii se „risipesc”, în funcţie de curaj, pe cele 16 trasee. Pentru trei ore de adrenalină, copiii plătesc 50 de lei, iar adulţii, 60.

Românii au mers și pe Transfăgărășan, sâmbătă. Drumul spre Bălea Lac a fost plin de maşini.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO