Turiștii se bucură de ultimul weekend din vacanța copiilor, pe pârtia din Rânca

Dată publicare: 12-01-2018 16:52
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Se apropie ultimul weekend din această vacanţă de iarnă a copiilor, aşa că în staţiunile de la munte e forfotă pe pârtii. La Rânca, unde stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru, turiştii se bucură de o atmosferă de poveste.

Vineri a nins din nou şi trasele pentru schi ori săniuş sunt perfecte.

Preţurile sunt ceva mai mici decât pe Valea Prahovei; în medie, o cameră aflată într-o pensiune chiar de lângă pârtie costă 150 de lei pe noapte.

Pe pârtia principală de la Rânca au venit până şi bebeluşii ca să se bucure alături de părinţi de aerul proaspăt al muntelui.

Turist: „Prima lui zăpadă.”

Turistă: „E foarte bine, mai avem până duminică. Frumos, acum ninge, e pe placul copiilor. Se bucură de zăpadă.”

Şi totuşi, vacanţa nu ţine la nesfârşit, iar turiştii trebuie să mai plece şi acasă.

Turist: „Mâine e ultima zi, gata. A fost frumos, am prins zile călduroase, zăpadă multă. Să vedem dacă prindem aşa şi la Constanța, căldura şi zăpadă.”

Turistă: „Superb până acum.”
Reporter: „Cât ai stat?”
Turistă: „Asta e a doua zi.”
Reporter: „Și mai rămâi?”
Turistă: „Da, plecăm astă-seară.”

Turiști: „Mai vroiam, dar ce să facem? Ne bucurăm de vremea asta splendidă - zăpadă, ninsoare. Da, doar la munte, că în oraş nu e.”

Stratul nou de zăpadă i-a convins pe mulţi turişti să îşi facă rezervări şi pentru luna februarie, când elevii intră din nou într-o scurtă vacanţă.

Turist: „Am găsit în final, sunt norocos. E vacanţă copiilor şi sunt părinţi care şi au rezervat încă de anul trecut pentru vacanţa copiilor.”

Constantin Pănescu, cabanier: „Nu prea mai avem locuri, sunt rezervări făcute din august-septembrie, avem 50% din clienţi fidelizati, sună din vară, vin şi îşi caută aceleaşi camere.”

Cabanierii aşteaptă un nou val de turişti în acest weekend, când şi meteorologii anunţă ninsori!


VIDEO PROTVPLUS.RO