Străinii care fac Paștele în Maramureș. Cimitirul de la Săpânța, atracția principală
În Cimitirul de la Săpânţa, zilele acestea se vorbeşte rusă, japoneză, spaniolă sau chineză. Atraşi de pitorescul locului, mulţi străini vor să vadă ce presupune Paştele Ortodox.
Tot aici află cum se fac cergile şi costumele populare, ori cum se ciopleşte în piatră şi lemn.
Adevărate opere de artă, crucile de la Săpânţa au făcut localitatea celebră pe tot globul.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În fiecare an, zeci de mii de turişti atraşi de farmecul locului vor să afle povestea din spatele lucrărilor care au făcut că cimitirul din zona să fie desemnat drept cel mai impresionant loc de veci de pe planetă.
Dumitru Tincu este printre puţinii meşteri care mai lucrează în lemn crucile de la Săpânţa.
Dumitru Tincu: "Crucea acesta e o comandă venită din Japonia, e o actriţă şi au vrut să i se facă o farsă. I-au comandat crucea şi au adus-o în cimitir."
Peste câteva zile, creştinii ortodcsi şi greco catolici sărbătoresc Paştele. Alături de ei în inima Maramureşului vor fi mulţi oaspeţi de peste hotare.
Mari amatori de oaspeţi, localnici îşi pun casele la dispoziţia străinilor. La pensiuni o noapte de cazare costa între 100 şi 150 de lei.