Statiunea de pe litoral care arata ca dupa bombardament. Surpriza neplacuta de care au avut parte turistii care au venit aici

Dată publicare: 21-06-2016 18:42
Dată actualizare: 24-06-2016 06:41


Sezonul estival a gasit Eforie Nord, o statiune cu preturi mici si plaje mari, ca dupa bombardament.

Transee adanci de doi metri, munti de pamant si nori de praf, care ajung pana la terase. Se lucreaza intens la reteaua de gaze si canalizare. Iar edilii, care au omis un amanunt important din ecuatie - valul de turisti de peste vara- au si alte vesti proaste: deranjul se va intinde pana la anul.

Sunt mari sanse ca turistii sa-si inceapa dimineata cu miscari de stretching, daca si-au propus sa faca plaja la Eforie Nord.

Iar multi romani asa au planuit vacantele. Au mizat pe varianta unui sejur intr-o statiune ieftina, la inceput de sezon.

Turist: "Este jale, toata statiunea este forfecata de santuri si nu se lucreaza. Nu vezi pe nimeni, doar doi -trei muncitori intr-o parte si ata"

Turista: "Aici e dezastru dar pe plaja e o."

Plajele late sunt minunate. Pe strazi, insa, stratul de praf are cativa centimetri. Vantul il mai sufla din cand in cand. Il duce insa pe terase, oferind expresiei "briza marii" o cu totul alta conotatie.

Nici actualul primar - Robert Serban, fost viceprimar in Eforie - nici proaspat inlocuitul edil nu au vrut sa comenteze situatia.

Spre norocul lor, turistii din acest val par impacati cu ideea.

Turista: "Trotuarele sunt praf dar. Plaja s-a marit intradevar fata de cum era preturile sunt ok "

Pretul este, de altfel, principalul argument pentru care aproape zece mii de romani au venit la Eforie Nord si Sud, zilele acestea. La pensiuni, pot sta cu 90 de lei pe noapte. Iar hotelierii au tarife cu cel putin 30% mai mici ca-n Mamaia. Parerile despre calitatea serviciilor sunt impartite.

Turist: "O masa costa 15-16 lei de persoana iar cazarea 100  si ceva de lei."

Turist: "Nu avem toalete, dusuri pe plaja. Este un lucru care nu este admisibil."

Daca e sa ne luam dupa hartiile afisate pe santier, lucrarile la retelele de gaze si canalizare se vor intinde pana in martie 2017. Poate, totusi, edilii vor actiona mai rapid decat acest termen. Mai ales ca multi romani vor ramane in tara, vara aceasta. Si nu ar vrea sa se aleaga praful de concediul lor.


VIDEO PROTVPLUS.RO