Situl Sarmizegetusa este deschis pentru turiști, deşi drumul nu poate fi folosit de mașini


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 14:15
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 13:57
Categorie: Stiri Turism
Sarmisegetuza

Situl Sarmizegetusa Regia din judeţul Hunedoara este deschis pentru a fi vizitat de turişti, chiar dacă drumul este închis, după ce o porţiune din acesta s-a surpat din cauza ploilor din ultimele zile. 

Turiştii pot însă parcurge ultimii patru kilometri pe jos.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Consiliul Judeţean Hunedoara, citat de News.ro, situl Sarmizegetusa Regia poate fi vizitat de turişti.

"Chiar dacă drumul este închis circulaţiei auto pe Valea Albă, situl rămâne deschis pentru vizitare, doritorii urmând să parcurgă ultimii 4 kilometri pe jos", se arată în comunicat.

DJ 705A Costeşti - Sarmizegetusa Regia, care asigură accesul spre cetăţile dacice, a fost închis circulaţiei rutiere, miercuri după-amiază, pe sectorul situat între expoziţia "Inima Aurului Dacic" şi parcarea din zona pietonală, ca urmare a surpării unei porţiuni din corpul drumului.

Surparea şoselei a avut loc după ploile abundente din ultimele zile, care au umflat apele pârâului Valea Albă şi care au săpat în acostamentul drumului. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO