Oferte speciale de toamnă pentru turiștii din România. Hotelierii au redus prețurile

Ultima actualizare: 15-09-2020 20:12

Măsurile de protecție și nesiguranță de la începutul verii i-au făcut pe mulți dintre români să-și amâne concediul de odihnă. 

Și iată că acum au la dispoziție zile libere și vreme bună, iar industria turismului vine cu oferte atrăgătoare pentru ei.

Hotelierii au redus prețurile cu peste 20 de procente și au gândit pachete care se încadrează exact în valoarea unui voucher de vacanță: 1.450 de lei.

Muntele pare să fie prima opțiune pentru românii care își fac vacanța toamna. Soarele strălucește fără a dogori, zările sunt senine, ziua e încă lungă, iar locurile redevin liniștite. În plus, prețurile scad.

Turist: ”Perioada am ales-o pentru că o considerăm că fiind foarte, foarte favorabilă, temperaturile mai scăzute, un pic din problemele pandemiei parcă, parcă s-au mai dus."

Daniel Bontă, președinte Asociația Rosenau Turism: "Grosul turiștilor aleg trei stele și, pentru 1450 de lei, oferim 5 nopți de cazare în pensiuni și hoteluri de 3 stele, oferim întrări la obiective importante ale Râșnovului, oferim mic dejun."

Cosmin Stângaciu lucrează ca statistician într-un spital din Prahova. Deși simțea nevoia unui moment de relaxare de ceva timp, abia acum și-a făcut curaj să folosească tichetele de vacanță.

Cosmin Stângaciu, turist: "Față de anul trecut, concediul l-am programat puțin mai târziu. Am zis totuși că este necesar să mergem undeva, pe lângă faptul că trebuie să ne încărcăm bateriile și aici să fim noi cu noi."

În Bran, cinci nopți de cazare cu pensiune completă costă, acum, 1200 de lei. Cele mai căutate sunt pachetele care includ și activități în aer liber.

Laurențiu Drăgan, antreprenor în turism: "Foarte multe persoane vin să facă sport în natură, iar zona asta este foarte ofertantă în ceea ce privește mountain bike-ul și ciclismul montan."

Și turiștii care au ales Băile Felix pentru concediu sunt norocoși. Au parte de timp frumos și de bazine mai libere. În plus, lipsa aglomerației face mai sigură vacanța.

Turiști: "Noi nu mai avem copii, și atunci am venit după ce a început școala, că să se mai elibereze un pic. Și mai ieftin și mai sigur."

Dumitru Fekete, director complex balnear: "Începînd cu 15 septembrie, noi am trecut la oferta de extra sezon, ceea ce înseamnă o reducere de 25% la tot ceea ce înseamnă servicii, cazare, masă, tratament și accesul la zona de agrement."

Gradul de ocupare al hotelurilor a scăzut, în timpul săptămînii, la 60-65 la sută, însă în week-enduri este plin de turiști. Aproximativ o treime plătesc cu tichete de vacanță.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO