O politiciană din Mexic promovează supa de şobolan. "Nu e ca puiul, e mai gustos"
Guadalupe Flores încearcă să reînvie un fel de mâncare tradiţional din regiunea Zacatecas.
Guadalupe Flores spune că supa de şobolan,, „caldo de rata”, este pe nedrept denigrată, mai ales că nu se face din rozătoarele din canale, ci din cele de câmp. În Zacatecas, acest fel de mâncare datează din perioadă colonizării spaniole şi e considerat un leac pentru mahmureală.
Nutriţioniştii citaţi de Guardian susţin că supa de şobolan are un conţinut ridicat de proteine şi vitamine, însă recunosc că ideea este "respingătoare".
Flores, care face parte din legislativul local, vrea să organizeze un festival al supei de şobolan. "Oricine o încearcă se îndrăgosteşte de ea", spune politiciana. "Nu e ca puiul, seamănă cu iepurele, dar e mai gustos".
Sursa: Guardian
Etichete: mancare, mexic, sobolani, proteine, supa,
Dată publicare:
19-11-2017 11:03