O politiciană din Mexic promovează supa de şobolan. "Nu e ca puiul, e mai gustos"
Guadalupe Flores încearcă să reînvie un fel de mâncare tradiţional din regiunea Zacatecas.
Guadalupe Flores spune că supa de şobolan,, „caldo de rata”, este pe nedrept denigrată, mai ales că nu se face din rozătoarele din canale, ci din cele de câmp. În Zacatecas, acest fel de mâncare datează din perioadă colonizării spaniole şi e considerat un leac pentru mahmureală.
Nutriţioniştii citaţi de Guardian susţin că supa de şobolan are un conţinut ridicat de proteine şi vitamine, însă recunosc că ideea este "respingătoare".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Flores, care face parte din legislativul local, vrea să organizeze un festival al supei de şobolan. "Oricine o încearcă se îndrăgosteşte de ea", spune politiciana. "Nu e ca puiul, seamănă cu iepurele, dar e mai gustos".
Sursa: Guardian
Etichete: mancare, mexic, sobolani, proteine, supa,
Dată publicare:
19-11-2017 11:03