Muzeul în aer liber din România unde vă puteți plimba cu sania trasă de cai


Ultimul update: Miercuri 23 Ianuarie 2019 09:41
Data publicarii: Miercuri 23 Ianuarie 2019 08:31
Categorie: Stiri Turism

Iarna are farmecul ei, dincolo de problemele cu care vine la pachet. O față mai blândă își arată, de pildă, la muzeul în aer liber din Sibiu, unde vă puteți plimba în liniște printre nămeți sau puteți porni la drum în sania trasă de cai.

Tot acolo puteți să schiați. Și din ofertă nu lipsește nici mâncarea tradițională.

Muzeul în aer liber de la marginea Sibiului este în aceste zile acoperit de o mantie albă, iar peisajul pare desprins din poveştile copilăriei. Cei care ajung acolo au ocazia să pornească la plimbare cu sania trasă de cai şi să se bucure de spectacolul oferit de natură.

Pentru o astfel de experienţă de neuitat, de o oră, doritorii plătesc 60 de lei.

Liuba Stari, turist: "Mi-a plăcut foarte mult, m-am simţit că în poveşti. M-am simţit Crăiasa Zăpezii care se plimba printr-un parc atât de minunat şi frumos. M-am simţit ca un personaj, parcă m-am plimbat în coplilarie, o călătorie în timp."

Sunt şi vizitatori care preferă să o ia la pas pe aleile muzeului. Sunt peste şapte kilometri care pot fi parcurşi în tihnă.

Cei dornici de mai multe mişcare pot veni cu schiuri sau sânii şi pot aluneca în voie pe zăpadă. Apoi, oaspeţii sunt aşteptaţi la hanurile bătrâneşti cu un meniu bogat. Din ofertă nu lipsesc afumăturile, mămăliga cu brânză, varza murată şi vinul fiert.

Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al muzeului ASTRA: "Este o iarnă prietenoasă. Astfel de plimbări sunt bine conturate în muzeul Astra. Ele sunt un "must have" atât pentru turistiii veniţi din ţară, cât şi cei din străinătate, comenzile sunt de ordinul zecilor. Cât timpul ne va permite, vom face astfel de acţiuni."

Biletul de intrare costă 25 de lei, iar vizitatorii pot admira şi arhitectura a peste patru sute de gospod[rii vechi din toată ţara.

 

Tags: sibiu, muzeu, sanie, cai, zapada,

Ninsori abundente în județele vizate de avertizare. În Gorj există zone cu zăpadă de 2 m
VIDEO PROTVPLUS.RO