Dormitorul din cabina camionului. Într-o stațiune, turiștii pot dormi într-o cabină auto

Dată publicare: 19-08-2018 10:03
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Într-o staţiune de la Marea Baltică, turiştii lituanieni pot alege să doarmă într-un spaţiu de cazare nu tocmai obişnuit: cabina unui camion.

Cei care au încercat spun că e mai confortabil decât se aşteptau. Iar dacă pentru turişti e vorba despre o experienţă inedită, închirierea camionului este în realitate o formă de protest.

Două tinere au mers la un camping din staţiunea Palanga de la Marea Baltică, să doarmă la cort ori să închirieze o rulotă. În loc de asta, insa, administratorul le-a oferit.. cabina unui camion.

Turistă: "Întâi ni s-a părut ciudat, dar ne-a tentat ideea. Paturile sunt confortabile. Am fost surprinse că e atât de puţin loc, dar au reuşit să-l amenajeze confortabil."

Fetele au descoperit cu surprindere patul de deasupra scaunului şoferului, dotat cu lampă de citit şi o draperie, dar şi un mic frigider.

Turistă: "Acum cred că şi eu aş putea fi şofer de camion. E chiar confortabil, sunt nişte mici scări spre patul de sus, poţi să pui muzică la maximum. E foarte drăguţ."

Experienţa inedită oferită fetelor era însă o formă de protest pentru Asociaţia Transportatorilor din Lituania. Camionagiii sunt nemulţumiţi de legislaţia europeană, care nu le permite să doarmă mai mult de 45 de ore pe săptămână în camion.

Lunar, 4 şoferi lituanieni preferă sa incaseze amenzi de 1.500 de euro, ca să nu-şi lase camionul şi încărcătura nesupravegheate în parcările de pe marginea autostrăzilor.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO