Destinații perfecte pentru vacanțe cu copiii în România. Unde să îi duci pe cei mici pentru a se relaxa și a învăța lucruri

zoo
Shutterstock

România abundă în locuri ideale pentru vacanțele petrecute alături de copii. De la munți și parcuri naturale la orașe istorice și atracții moderne, există destinații potrivite pentru toate familiile.

 În plus, poți oferi celor mici amintiri de neuitat cu locuri precum parcuri tematice, parcuri de aventură sau grădini zoologice. Aceste destinații perfecte pentru vacanțe cu copiii în România sunt ușor accesibile, mai ales dacă ai mașină personală, dar ele pot fi vizitate și cu trenul ori mijloacele de transport în comun.

Destinații perfecte pentru vacanțe cu copiii în România

Să găsești o destinație de vacanță perfectă atunci când ai copiii poate fi o muncă solicitantă. Trebuie ca locul să fie potrivit pentru cei mici, să existe opțiuni de cazare adecvate, dar și activități astfel încât întreaga familie să nu se plictisească: locuri de joacă, obiective turistice interesante pentru copii mici și mari, dar și lucruri precum meniuri de copii sau opțiuni de mâncare pentru ei.

De regulă, aceste lucruri le vei în stațiuni de familie, dar există și pensiuni în locuri superbe care vin în întâmpinarea nevoilor oricărei familii.

Brașov

Dacă te hotărăști să petreci o vacanță cu familia în Brașov, cei mici vor adora toate obiectivele turistice fascinante din zonă.

Citește și
Cum a reușit o femeie să își cumpere 3 case din propriile economii. Timp de 18 ani a trăit cu doar 1,4 dolari pe zi

Zoo - Parcul zoologic este mereu o încântare pentru orice copil. În Brașov, grădina zoo este impresionantă și are o varietate mare de animale. Cei mici poți vedea șerpi, crocodili, dar și animale exotice interesante. Faceți o tură pe la Casa Maimuțelor, unde cei mici pot vedea maimuțele de aproape.

Planetariul - Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” este un loc fabulos pentru copiii pasionați de spațiu și de Univers. Cei mici pot afla lucruri interesante și pot „călători în spațiu”, descoperind misterele universului. Pentru copii mai mari, acest obiectiv turistic este de neratat. Planetariul oferă o varietate de spectacole și programe educaționale. Pintre spectacole se numără "Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ", "CAPCOMGO! – Istoria misiunilor lunare Apollo", "Cerul nopții, constelațiile", "Sistemul Solar, casa noastră", "Satelix", "Universul nevăzut" și "Găurile negre”.

Parcul cu Avioane - Acest loc de joacă unic este un proiect realizat în colaborare cu Aerotec, o companie care produce componente aviatice și este o adevărată atracție pentru copii. În centrul parcului se află un avion tip Airbus d 18 metri cu leagăne pe aripi și un perete de cățărat pentru a ajunge la bord. În jurul avionului este desenată o pistă din material cauciucat pentru siguranța copiilor. Acest loc de joacă le va cuceri inimile celor mici.

Castelul Bran - Nu ai cum să ajungi în Brașov fără să vizitezi Castelul Bran. Pentru copiii pasionați de cavaler și prințese, acest obiectiv turistic este ideal. În plus, se pot vedea expoziții, inclusiv colecții de arme și armuri sau costume. Povestește-le copiilor despre legenda legată de Dracula. La Bran, cei mici au câteva activități din care pot alege, e la ateliere până la trasee cu obstacole sau activități speciale de Ziua Copilului.

Dino Park - Râșnov - Acest este o altă destinație perfectă de vizitat cu copiii dacă te afli în Brașov. Este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice pentru copii din Româna. Veți vedea dinozauri în mărime naturală și veți explora împreună erupția vulcanului interactiv.

Maramureș

Întreaga zonă a Maramureșului este ideală pentru o vacanță cu familia. Peisajele superbe, aerul curat, animalele și activitățile pe care le poți face aici sunt perfecte pentru câteva zile de relaxare în familie.

Cu cazarea potrivită, cei mici nu se vor plictisi, mai ales că poți să le oferi o plimbare cu Mocănița. Excursia durează câteva ore, așa că ia în bagaj apă și niște gustări. Cei mici vor adora să meargă cu un astfel de tren, iar peisajele pe care le veți vedea pe parcurs sunt de-a dreptul desprinse din povești.

Un alt loc de vizitat cu cei mici este cimitirul vesel din Săpânța. Este un loc unde copiii pot învăța o mulțime de lucruri și vor fi fascinați de crucile colorate și vesele.

Dacă cel mic nu a văzut niciodată o cascadă, mergeți la Cascada Covătari din Săpânța. Un loc cu adevărat deosebit unde apa coboară printr-un culoar format într-o stâncă.

Apoi, puteți vizita Cascada Cailor, din Munții Rodnei, una dintre cele mai frumoase atracții naturale din România. Pentru copiii dornici de aventură, în Borșa există o telegondolă din care se văd priveliști impresionante.

Cluj

Există câteva locuri extrem de frumoase pe care le poți vizita în Cluj cu copiii.

Adrenalin Park - Printre aceste locuri se numără și Adrenalin Park, unul dintre cele mai frumoase locuri de distracție pentru copii. Parcul de aventură se află în comuna Feleacu

Vivariul - Aici veți vedea păsări, animale și expoziții extraordinare. Puteți petrece întreaga zi aici, iar cei mici vor învăța despre specii de reptile, amfibieni, păsări și micromamiferqe, dar și despre vertebrate și nevertebrate. Expoziția permanentă are 57 de specii de animale, printre care salamandra, Boa curcubeu sau țestoasa dobrogeană. Vivariul se află pe Strada Clinicilor, la demisolul Instituției de Zoologie.

Grădina Botanică „Alexandru Borza”

14 hectare cu diferite tipul de vegetație și aproximativ 10.000 de categorii specifice te așteaptă să le admiri împreună cu copiii. Există zone de joacă special amenajate și poți vedea peste 350 de tipul de trandafiri.

Exploratoriul - Muzeul Copiilor - Acest loc din apropierea Clubului este ideal pentru copiii curioși. Exponatele de aici pot fi atinse de copii, în timp ce învață tot felul de lucruri interesante despre lume, univers și multe altele. Există un spațiu interior amenajat pentru joacă, dar și o curte interioară imensă în care copiii se pot juca.

Salina Turda - O vizită la Salina Turda îi va încânta pe cei mici, dar și pe cei mari. Obiectul turistic atrage anual mii de vizitatori, iar mulți dintre ei vin cu copiii. În subteran există un parc de distracții, dar locul este benefic și datorită aerului din mină, fiind foarte bun pentu sistemul respirator.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Orașul din România cunoscut pentru unicitatea clădirilor. Este printre cele mai faimoase destinații din Europa
Orașul din România cunoscut pentru unicitatea clădirilor. Este printre cele mai faimoase destinații din Europa

Municipiul de reședință al județului Bihor este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Are o mulțime de obiective turistice, o atmosferă unică și oameni calzi și primitori.

Turiștii români cheltuie în afara țării mult mai mult decât o fac străinii în România. Suma la care s-a ajuns într-o lună
Turiștii români cheltuie în afara țării mult mai mult decât o fac străinii în România. Suma la care s-a ajuns într-o lună

Românii care au plecat în vacanță în străinătate au cheltuit doar în luna iunie 700 de milioane de euro. În aceste condiții, turismul autohton are de suferit, iar asta se simte în economie, reiese dintr-o analiză a cercetătorilor de la UBB Cluj.

Top destinații culinare în lume pentru gurmanzi pasionați. Țările în care vei descoperi cele mai bune mâncăruri
Top destinații culinare în lume pentru gurmanzi pasionați. Țările în care vei descoperi cele mai bune mâncăruri

Când îți alegi destinația de vacanță, te vei gândi inevitabil la ce poți mânca acolo, dacă ești un gurmand pasionat.

Recomandări
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București
Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,4, a avut loc, luni, în România. Seismul s-a resimţit şi la Bucureşti.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.