Suie, OCS, Travka, Coma. Primele trupe romanesti confirmate la B'ESTFEST

17-05-2011 13:13


Suie

Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci sunt primele trupe autohtone care si-au anuntat prezenta la B’ESTFEST Summer Camp. Festivalul va avea loc in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea.

SUIE PAPARUDE (2 iulie)

-► Fondata la inceputul anilor ’90, trupa Suie Paparude se numara printre pionierii muzicii electronice din Romania. Aflandu-se intr-o permanenta evolutie, trupa a trecut de-a lungul timpului atat prin schimbari de componenta, cat si de sound, activand in formula actuala - Michi, Bean si Dobrica, din 2009.

Suie Paparude a lansat anul trecut albumul “E suflet in aparat”, ce cuprinde 16 piese, inclusiv single-urile “Cea mai buna zi” si “Soundcheck”.

OCS (1 iulie)

-► Trupa Omul cu Sobolani (OCS) a fost infiintata in anul 1997 si a lansat pana in prezent sapte materiale discografice si peste 20 videoclipuri. Este considerata una dintre cele mai bune trupe de rock alternativ din Romania. In luna aprilie a acestui an trupa OCS a lansat videoclipul piesei “Pseudofabula”, o reinterpretare dupa legendarul grup romanesc Rosu si Negru. Piesa este primul single de pe albumul “Retro”, ce va fi lansat in curand in format digital.

TRAVKA (2 iulie)

-► Infiintata in anul 2004, trupa Travka a lansat primul material discografic doi ani mai tarziu, urmat insa de o brusca despartire intre 2005 si 2006. Dupa o perioada incerta, in primavara anului 2010, trupa revine plina de energie si creativitate, lansand anul acesta doua noi single-uri – “E cineva in orasul acesta” si “Fetele-n luna”.

MAGNOLIA (2 iulie)

-► O prezenta mai noua pe scena muzicala autohtona, Magnolia este proiectul “de suflet” al Ralucai Leahu, cunoscuta atat pentru activitatea sa muzicala, cat si ca DJ si prezentator de radio si TV. Alaturi de Dan Leahu – chitara si synth, Radu Anghel la bass si Bogdan Morosanu la tobe, Magnolia manipuleaza sunetele si penduleaza intre stiluri, rezultatul fiind un sound fresh, in care stilul retro se imbina cu influentele electro, pop, soul si chiar rock.

COMA (1 iulie)

-► Infiintata la sfarsitul anului 1999, Coma se numara printre primele si cele mai apreciate trupe de rock alternativ din Romania. De-a lungul timpului trupa a lansat trei albume – “Somn” in 2001, “Nerostitele” in 2006 si “Light”, doi ani mai tarziu, precum si numeroase hit-uri -“Nu vreau fetito casa”, “Brusli vs Vandam”, “In mine in soapta”,”Coboara-ma-n Rai” sau “Canta-mi povestea”. Albumul “Light“ contine 11 piese unplugged, care au fost incluse pe albumele precendente, reorchestrate intr-o maniera diferita.

SARMALELE RECI (3 iulie)

-► Una dintre trupele de referinta ale rock-ului romanesc, Sarmalele Reci s-a format in anul 1993, reprezentand un produs muzical traditional, cu un stil aparte si non-conformist. Cu o cariera de 18 ani, 7 albume si hit-uri precum “Violeta”, “Gasca de la Bloc” , “Tara te vrea prost” sau “Sprit de vara”, Sarmalele Reci s-a impus ca una dintre cele mai originale si iubite trupe ale rock-ului romanesc.

Biletele pentru festival sunt disponibile la preturile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul de camping. Biletele pot fi cumparate online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150).

De asemenea, elevii si studentii care vor sa mearga cu gasca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din pretul biletelor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO