Cetatean ungar cautat de autoritati pentru datorii de 4 milioane euro. Ce a facut barbatul

15-04-2013 16:45


bani

Inspectorii fiscali aradeni au reclamat la DNA un cetatean ungar, administrator la o firma care tranzactioneaza cereale, dupa ce acesta ar fi fugit din tara lasand in urma datorii la stat de patru milioane de euro.

Barbatul a condus ani de zile o firma din localitatea Sintea Mare, insa nu a platit niciodata obligatiile fiscale catre statul roman, acumuland datorii de aproape 18 milioane de lei, adica patru milioane de euro.

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Arad afirma ca administratorul nu e de gasit, iar societatea nu are bunuri ce pot fi executate silit pentru recuperarea banilor.

Probabil s-a intors in Ungaria, in felul acesta demonstrand reaua credinta si considerand ca astfel poate eluda plata obligatiilor datorate de societatea pe care o administreaza”, a declarat purtatorul de cuvant al DGFP Arad, Calin Arusti.

Inspectorii aradeni mai au o singura solutie pentru recuperarea banilor. “Vom contacta autoritatile fiscale ungare, conform procedurii de colaborare interstatala, pentru a se incerca recuperarea sumei datorate de firma prin executarea silita a bunurilor detinute de administrator ca persoana fizica”, a declarat Calin Arusti.

Cu alte cuvinte, barbatul ar putea ramane fara casa, terenuri sau alte proprietati. Nu este singurul administrator de firma din Arad care ar putea raspunde cu bunurile personale pentru datoriile la stat, insa aceasta este suma cea mai mare pe care DGFP Arad incearca sa o recupereze in acest fel. Mai exista 12 cazuri, in care datoriile acumulate sunt de 57 milioane de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO