"Puiul din iad". A fost descoperita o noua specie de dinozaur, care a trait pe Pamant in urma cu 66 de milioane de ani

Dată publicare: 20-03-2014 11:32
Dată actualizare: 23-03-2014 07:28


Puiul din iad

In urma cu aproximativ 66 de milioane de ani, pe Pamant traia o bestie care teroriza planeta. Era atat de feroce, incat oamenii de stiinta care au descoperit aceasta noua specie au poreclit-o ... "puiul din iad".

Conform BBC News, este vorba despre o specie de dinozaur care avea o inaltime de 3 metri, cantarea peste 280 de kilograme si se hranea cu vegetatie, animale mici si oua. Numele sau oficial este "Anzu wyliei". Cei care au facut descoperirea sunt paleontologii de la Universitatea Utah, care au gasit 3 schelete partiale in tinuturile stancoase din Dakota de Nord si de Sud. Ei au poreclit dinozaurul "puiul din iad" pentru ca avea o creasta asemanatoare cu cea a gainilor, aripi pline de pene si o coada lunga, ca a unei soparle.

Dupa ce au pus impreuna toate partile gasite in cele 3 schelete, au reusit sa formeze o specie de dinozaur despre care nu se stia pana acum. Numele de "Anzu wyliei" a fost dat dupa un demon-pasare din mitologia antica.

"Am facut o gluma, poreclind aceasta creatura 'puiul din iad' si credem noi ca nu suntem departe de adevar. Drept pentru care i-am dat numele de Anzu, dupa cel al pasarii-demon din mitologia antica", a declarat Matt Lamanna, reprezentant al muzeului de Istorie Naturala din Pittsburgh.

Doua dintre cele trei schele gasite aveau urme care sugerau niste rani, ceea ce inseamnca "puiul din iad" a fost un luptator.

Sursa: BBC NEWS


VIDEO PROTVPLUS.RO